×

Βρες εδώ καλό & οικονομικό συνεργείο στην περιοχή ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ

Σύγκρινε τιμές με τοποθέτηση από 200+ συνεργεία σε 1′
Κλείσε ραντεβού & κέρδισε έως 60%

4.78
6574
αξιολογησεις

Εγγυημένες τιμές έως και -60%

Αληθινές κριτικές & ελεγμένα συνεργεία

Κλείσιμο ραντεβού online, εύκολα!

ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ

Ο κοινός δήμος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος, κατατοπίζεται στο βόρειο μέρος του κεντρικού ταμπλό της Αθήνας. Αυτός ο δήμος προέκυψε από την σύμπτυξη των δύο ήδη υπαρχόντων Νέας Φιλαδέλφειας κι Νέας Χαλκηδόνος, υπό την ενεργοποίηση του προγράμματος Καλλικράτης. Έδρα του δήμου αποτελεί η κοινότητα της Νέας Φιλαδέλφειας.

Οι πρώτη μορφή οικισμού στην περιοχή παρατηρήθηκε το 1920, όταν ακόμα η περιοχή ήταν αγροτική και οι κάτοικοι έμεναν στις αγροικίες. Τα επόμενα χρόνια, οι κάτοικοι αυξήθηκαν, λόγω των προσφύγων που κατέφθασαν στην περιοχή από τα παράλια της Μικράς Ασίας. Πιο συγκεκριμένα, ένα μεγάλο πλήθος το οποίο εγκαταστάθηκε στην περιοχή, ερχόταν από τις περιοχές της Φιλαδέλφειας και της Χαλκηδόνος. Έτσι οι οικισμοί αυτοί ονομάστηκαν παρομοίως.

Επιστρέφοντας στο σήμερα,  ο δήμος συνορεύει με το κέντρο των Αθηνών, τον δήμο των Αχαρνών, το Περιστέρι και την Κηφισιά. Ακόμα, είναι εύκολα προσβάσιμος από τις κεντρικές αρτηρίες της Αττικής και της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας. Επιπροσθέτως, ο δήμος υπό τα όρια του περικλείει 3,73 τ. χλμ. γης και αποτελεί μόνιμη κατοικία για πάνω από 35.556 άτομα.

6.000 ιδιοκτήτες ΙΧ ήδη
βρήκαν το νέο τους συνεργείο!