×

Αλλαγή Ουρανού Αυτοκινήτου

Καινούργια επένδυση οροφής από τους καλύτερους ταπετσέρηδες!
Δες τιμές & σχόλια και κλείσε ραντεβού σε 1′

4.67
6485
αξιολογησεις

Εγγυημένες τιμές έως και -60%

Αληθινές κριτικές & ελεγμένα συνεργεία

Κλείσιμο ραντεβού online, εύκολα!

Συχνές ερωτήσεις για Αλλαγή Ουρανού Αυτοκινήτου

Τί είναι ο ουρανός αυτοκινήτου;

Στην οροφή όλων των αυτοκινήτων, είτε είναι απλά επιβατικά, φορτηγά ή πιο μικρά, υπάρχει ο ουρανός. Αυτός, αποτελείται από τρία στρώματα υλικών. Ξεκινώντας από μέσα προς τα έξω, υπάρχει μία στρώση αφρού PU (πολυουρεθάνης), χάρη στην οποία ο ουρανός επικολλάται στο μέταλλο, εσωτερικά της οροφής. Συνεχίζοντας, το συνθετικό μονωτικό υλικό στήριξης (συνήθως υαλοβάμβακας ή άλλο πορώδες υλικό), υπάρχει κάτω από το τελικό στρώμα, ή αλλιώς από το εξωτερικό ύφασμα το οποίο βλέπουμε.

Πιο συγκεκριμένα, το μονωτικό υλικό στήριξης, είναι αυτό που δίνει σχήμα στο εσωτερικό και δεν αφήνει το εξωτερικό ύφασμα να “σακουλιάσει”. Σκοπός του είναι να καλύψει το υλικό της οροφής, να προσφέρει θερμομόνωση, ηχομόνωση και να κρύψει τα αντιαισθητικά ηλεκτρικά καλώδια. Επίσης, σε κάποιες περιπτώσεις συμβάλει στη παθητική ασφάλεια του αυτοκινήτου. Η εξωτερική επιφάνεια, επικολλάται στο υλικό στήριξης και δίνει το τελικό φινίρισμα. Μπορεί να είναι από διάφορα υλικά, όπως ύφασμα, συνθετικά υλικά ακόμη και δέρμα ή δερματίνη. Στόχος είναι να έχει ομοιόμορφη όψη και μαλακή υφή.

Ποιά προβλήματα να περιμένω;

Το πέρασμα του χρόνου, τα γδαρσίματα από αντικείμενα, οι θερμοκρασιακές διακυμάνσεις, η υγρασία και διάφορα ακόμα, προκαλούν φθορές στην κόλλα μεταξύ του μονωτικού υλικού και του εξωτερικού υφάσματος, με αποτέλεσμα το “σακούλιασμα” ή το ολοκληρωτικό ξεκόλλημα του ουρανού.

Ο χρόνος αφήνει τα σημάδια του και στον PU αφρό, ο οποίος συγκολλά το υλικό στήριξης στην οροφή του αυτοκινήτου. Αυτός με τον χρόνο οξειδώνεται, κιτρινίζει και τελικά καταστρέφεται η ένωση των υλικών.

Τέλος, αν είσαι καπνιστής, ο καπνός και η μυρωδιά του τσιγάρου απορροφώνται  από το πορώδες υλικό στήριξης, όπως φυσικά και η υγρασία και λοιπές οσμές.

Επηρεάζεται η εμφάνιση του αυτοκινήτου;

Φυσικά και επηρεάζεται! Το εξωτερικό ύφασμα του ουρανού, μπορεί να είναι αυτό που τελειοποιεί και ταιριάζει το υπόλοιπο σαλόνι με το τιμόνι, τον λεβιέ και την ταπετσαρία του αυτοκινήτου σου. Οι επιλογές των υλικών είναι πολλές (π.χ. δέρμα, alcantarra, ή διάφορα υφάσματα) και σε συνδυασμό με εφαρμογές όπως φωτισμούς και ηχεία, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι μοναδικά.

Μπορώ να κάνω κάτι για λερωμένο ουρανό που μυρίζει;

Συχνά, όταν καθαρίζουμε το αυτοκίνητο, παραβλέπουμε τον ουρανό. Αυτός, αποτελείται από πορώδη υλικά και λόγω αυτού, έχει την τάση να απορροφά τις οσμές (π.χ. καπνός) με αποτέλεσμα να μυρίζει, είτε για μέρες, είτε μόνιμα. Ο καθαρισμός του ουρανού, απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην προκληθούν ζημιές και επιπλέον λεκέδες. Επομένως πριν επιχειρήσει κανείς να ξεκινήσει το καθάρισμα, καλύτερα να απευθυνθεί στους ειδικούς, για την αποφυγή ατυχημάτων!

Τί μπορώ να κάνω για ξεκολλημένο - σε μερικά σημείο, ουρανό;

Άπαξ και ο ουρανός ξεκολλήσει έστω και σε μερικά σημεία, θα πρέπει να προχωρήσεις σε πλήρη αντικατάστασή του. Δυστυχώς, η τμηματική επισκευή των σημείων που έχουν χαλάσει, είναι ανέφικτη.

Η αντικατάστασή του ουρανού είναι εύκολη διαδικασία;

Όταν ξεκολλήσει ή σακουλιάσει ο ουρανός, δεν υπάρχει άλλη λύση από την ολική αλλαγή του. Όταν οξειδωθεί ο αφρός πολυουρεθάνης (PU foam), η επανατοποθέτηση μονωτικού υλικού στήριξης είναι αδύνατη. Παρόλα αυτά, η αντικατάσταση του ουρανού, είναι πλέον πολύ εύκολη υπόθεση.

Γιατί να επιλέξω ταπετσέρη μέσω του autoduder?

Ακόμα και αν χρειάζεσαι μια απλή αντικατάσταση ουρανού, ή ένα ολικό ντύσιμο σαλονιού με το καλύτερο δέρμα, στον autoduder θα βρεις πολλές επιλογές. Εδώ, σου δίνεται η δυνατότητα να συγκρίνεις τις προσφερόμενες υπηρεσίες και να κάνεις την επιλογή σου, βάσει κόστους, απόστασης και αξιολογήσεων άλλων πελατών. Θα βρεις τους καλύτερους ταπετσέρηδες και επαγγελματίες τεχνικούς, για να αναλάβουν την αλλαγή ουρανού στο αυτοκίνητό σου!

6.000 ιδιοκτήτες ΙΧ ήδη
βρήκαν το νέο τους συνεργείο!