×

Αλλαγή Τάπες Ψυγείου Νερού

Σύγκρινε τιμές με τοποθέτηση από 200+ συνεργεία σε 1′.
Κλείσε ραντεβού & κέρδισε έως 60% !

4.67
6432
αξιολογησεις

Εγγυημένες τιμές έως και -60%

Αληθινές κριτικές & ελεγμένα συνεργεία

Κλείσιμο ραντεβού online, εύκολα!

Συχνές ερωτήσεις για Αλλαγή Τάπες Ψυγείου Νερού

Τί είναι η τάπα ψυγείου νερού και σε τί χρησιμεύει;

 Η τάπα του ψυγείου βρίσκεται στο επάνω μέρος του δοχείου υπερχείλισης και σφραγίζει αεροστεγώς το άνοιγμά του. Εκτός από το να σου επιτρέπει να συμπληρώνεις, όταν χρειάζεται, το ψυκτικό υγρό στο ψυγείο του αυτοκινήτου σου, ο ρόλος της είναι ακόμη πιο σημαντικός, αφού, αφενός μεν, εμποδίζει την διαρροή του υγρού, ενώ, αφετέρου, λειτουργεί και ως εκτονωτική βαλβίδα στο κύκλωμα.

Πώς λειτουργεί η τάπα του ψυγείου νερού;

Όπως προείπαμε, η τάπα του ψυγείου λειτουργεί ως εκτονωτική βαλβίδα, τόσο με το να κρατά σταθερή την πίεση εντός του ψυγείου, όσο και με το να επιτρέπει τη ροή του υπέρθερμου ψυκτικού μέσου προς το δοχείο υπερχείλισης. Παράλληλα, συμβάλλει στην συγκράτηση, εκτός του κυκλώματος, τυχόν αερίων, τα οποία, είναι εξαιρετικά πιθανό να αναπτυχθούν στο εσωτερικό του ψυγείου νερού, λόγω της υπερθέρμανσης του ψυκτικού υγρού, και βοηθά, κατ’ αυτό τον τρόπο στην αποφυγή βλάβης της τρόμπας νερού, που προκαλείται, εξαιτίας του λεγόμενου φαινομένου της σπηλαίωσης. Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται στα υγρά, όταν η πίεση, μέσα στον κύλινδρο του κινητήρα ή  σε έναν αγωγό, είναι μικρότερη από την ταξινομημένη πίεση βρασμού. Αν η σπηλαίωση προκαλείται πάνω σε στερεή επιφάνεια για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή των τοιχωμάτων του δοχείου υπερχείλισης και κατ’ επέκταση σε διάβρωση και διάτρηση των τοιχωμάτων του ψυγείου.

Πώς θα καταλάβω ότι χρειάζεται αλλαγή η τάπα του ψυγείου νερού;

Μια ενδεχόμενη υπερθέρμανση του κινητήρα, καθώς και τυχόν διαπιστωθείσα διαρροή ψυκτικού υγρού, μπορεί να αποτελεί δείγμα ότι η τάπα του ψυγείου στο αυτοκίνητό σου χρειάζεται αλλαγή. Το ελατήριο, που υπάρχει στη βαλβίδα της τάπας, φθείρεται όσο περνά ο χρόνος και χάνει την ελαστικότητά του. Εάν εμφανιστεί, λοιπόν, κάποιο παρόμοιο πρόβλημα στο ελατήριο της τάπας του ψυγείου, θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνει η αλλαγή του, προτού προκληθούν σοβαρότερα και με υψηλότερο κόστος προβλήματα.

Πόση διάρκεια ζωής έχει η τάπα του ψυγείου νερού;

Η διάρκεια ζωής της τάπας ποικίλει ανάλογα με την περίπτωση. Η τάπα του ψυγείου, αντέχει σε γενικές γραμμές γύρω στα 10 χρόνια ή και παραπάνω. Αν, όμως, κάποια στιγμή χρειαστεί να αλλαχτεί το ψυγείο, τότε είναι δεδομένο ότι μαζί θα αλλαχτεί και η τάπα του. Μόνο με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται,  εγγυημένα, η ποιότητα αυτού του τόσο σημαντικού εξαρτήματος του αυτοκινήτου, χωρίς να χρειάζεται να προβαίνει κανείς σε προσωρινές λύσεις, όπως π.χ σε συγκολλήσεις παλαιών και καινούριων τμημάτων του ψυγείου, κοινώς «μπαλώματα».

Μπορώ να αλλάξω μόνος μου την τάπα του ψυγείου;

Η διαδικασία αλλαγής της τάπας του ψυγείου είναι, φυσικά, απλούστατη, χρειάζεται, όμως, και την απαραίτητη προσοχή. Αρχικά, θα πρέπει να περιμένεις να κρυώσει αρκετά καλά το αυτοκίνητο, και στη συνέχεια να περιστρέψεις την τάπα του ψυγείου κατά 90˚ προς τα δεξιά, να την βγάλεις, και να τοποθετήσεις την καινούρια. Βέβαια, καλό θα ήταν, τα όποια τυχόν προβλήματα του ψυγείου του αυτοκινήτου σου να αξιολογούνται και να αντιμετωπίζονται από εξειδικευμένο προσωπικό, προς αποφυγή μεγαλύτερης βλάβης, εξαιτίας πιθανής λανθασμένης υποκειμενικής σου διάγνωσης. Τέλος, οι καινούριες τάπες του ψυγείου, είναι ιδιαίτερα οικονομικές. Η τιμή τους ξεκινά από τα 5 – 6 ευρώ και αξίζει το κόπο να αλλάζονται αρκετά πριν το τέλος του κύκλου ζωής τους, για προληπτικούς λόγους.

Πώς θα επιλέξω ποιά τάπα ψυγείου πρέπει να αγοράσω;

Είναι απλό! Στο βιβλίο συντήρησης του αυτοκινήτου σου περιλαμβάνονται όλα τα είδη των ανταλλακτικών, που συνιστώνται, να χρησιμοποιείς, από τον κατασκευαστή. Παρόλα αυτά, επειδή στην αγορά κυκλοφορούν τάπες από αρκετούς και διάφορους κατασκευαστές, ακόμη και με ενσωματωμένη ένδειξη θερμοκρασίας, καλό θα ήταν να γνωρίζεις, εκ των προτέρων, την πίεση εκτόνωσης που χρειάζεται να έχει, ώστε να μπορείς, εύκολα και προπαντώς με ασφάλεια, να αποφασίσεις. Εάν πάλι δεν θέλεις καθόλου να το ρισκάρεις,  επισκέψου ένα από τα συνεργαζόμενα συνεργεία μας και θα σου προτείνουμε την καλύτερη και ασφαλέστερη λύση!

Γιατί να εμπιστευτώ την autoduder και για την αντικατάσταση της τάπας ψυγείου νερού;

Το έχουμε ξαναπεί! Γιατί προσφέρουμε τις καλύτερες υπηρεσίες στην αγορά,  για όλες τις εργασίες, στον τομέα της επισκευής του αυτοκινήτου! Ναι, ακόμη και στην αντικατάσταση της τάπας του ψυγείου, χωρίς αμφιβολία!  Διαθέτουμε εγγυημένα ανταλλακτικά ποιότητας και σε εξαιρετικά φιλικές και προσιτές τιμές! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να συγκρίνεις τις τιμές των συνεργείων στον διαδικτυακό μας χώρο https://www.autoduder.com και να επιλέξεις την καλύτερη και πιο συμφέρουσα προσφορά για εσένα. Μία δοκιμή θα σε πείσει!

 

6.000 ιδιοκτήτες ΙΧ ήδη
βρήκαν το νέο τους συνεργείο!