×

Αλλαγή Αναρτήσεων

Σύγκρινε τιμές με τοποθέτηση από 200+ συνεργεία σε 1′.
Κλείσε ραντεβού & κέρδισε έως 60% !

4.67
6485
αξιολογησεις

Εγγυημένες τιμές έως και -60%

Αληθινές κριτικές & ελεγμένα συνεργεία

Κλείσιμο ραντεβού online, εύκολα!

Συχνές ερωτήσεις για Αναρτήσεις Αυτοκινήτων

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Συνήθως όταν αναφερόμαστε σε αλλαγή ή αντικατάσταση αναρτήσεων αυτοκινήτου εννοούμε τα αμορτισέρ που είναι και αναλώσιμα. Το αμορτισέρ της ανάρτησης είναι ένας κύλινδρος γεμάτος αέριο ή λάδι ή και τα δύο, ο οποίος ουσιαστικά λειτουργεί σαν έμβολο, η μία άκρη πιέζει την άλλη κι έτσι πραγματοποιείται η απόσβεση της κίνησης – με την συμπίεση του λαδιού ή του αερίου.

Αμορτισέρ υπάρχουν τοποθετημένα σε κάθε τροχό του αυτοκινήτου μεταξύ αμαξώματος και ανάρτησης και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε, πως αποτελούν την μεγαλύτερη βοήθεια του συστήματος αναρτήσεων για την απόσβεση των ανωμαλιών, ώστε ο τροχός να παραμένει ή δυνατόν συνέχεια σε επαφή με το οδόστρωμα.

Από τις πλέον γνωστές κατασκευάστριες εταιρείες ελαστικών είναι οι γερμανικές SACHS και Bilstein, όπως και η ιαπωνική Kayaba (KYB)

ΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΒΛΑΒΗ ΣΤΟ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΤΡΟΧΩΝ

Γενικά έχουμε το νου μας να παρατηρήσουμε εάν το όχημά μας δεν συμπεριφέρεται στον δρόμο, όπως έχουμε συνηθίσει, θα πρέπει να αρχίσουμε να πονηρευόμαστε! ΤΟ αυτοκίνητο φέρεται ορισμένες φορές σαν να «πλέει» κι έτσι επηρεάζεται φυσικά όλη του η οδική συμπεριφορά, ακόμη και κατά το φρενάρισμα. Αστάθεια θα συναντήσουμε πάντως ακόμη κι αν ένα (από τα τέσσερα) αμορτισέρ χαλάσει ή δυσλειτουργεί κι όσο κι αν τα σύγχρονα ηλεκτρονικά βοηθήματα πέδησης, τύπου ESP κ.λπ., επεμβαίνουν το φρενάρισμα θα είναι σίγουρα πιο «παράξενο».

ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΑΛΛΑΖΩ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η συχνότητα αλλαγής των αμορτισέρ έχει κυρίως να κάνει με τον τρόπο οδήγησης του καθενός, το οδόστρωμα που προτιμάει και συνολικά με τις όλες οδηγικές μας συνήθειες. Πιο σπάνια θα πάει στο συνεργείο κάποιος που προτιμάει εθνικές οδούς και κινείται πιο «κυριλέ», ενώ ο… επιθετικός οδηγός που κινείται με 1.000 σε σοκάκια με λακκούβες και σαμαράκια θα γίνει πολύ πιο γρήγορα κολλητός με τον μηχανικό του…

Στην Ελλάδα, η αλλαγή γίνεται συνήθως μεταξύ 60-80.000 χιλιομέτρων, αλλά ο κύριος παράγοντας είναι ο τρόπος και ο τόπος κίνησης.

ΠΩΣ ΠΑΡΑΤΕΙΝΩ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ

Πολύ απλά, διαφοροποιώ τον τρόπο οδήγησής μου και φροντίζω να αποφεύγω λακκούβες, σαμαράκια, ανωμαλίες του οδοστρώματος κ.λπ. Υπάρχει, πάντα, και η επιλογή της μετακόμισης σε άλλη χώρα, αφού στην υπόλοιπη Δύση οι δρόμοι είναι στην συντριπτική του πλειοψηφία σαν την Αττική Οδό και οι διάφοροι Δήμαρχοι κ κατέχοντες αξιώματα δείχνουν να σέβονται περισσότερο του πολίτες και τους οδηγούς τους…

Σκόπιμη θα ήταν, επίσης, η αποφυγή στάθμευσης στα… ψηλά, σε πεζοδρόμια ή περβάζια – ή όπου νομίζει κανείς ότι μπορεί να σκαρφαλώσει με το τζιπ του κι όχι μόνο…

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΩ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ

Αρχικά, να ταιριάζουν βάσει κωδικού με το αυτοκίνητο, να μην είναι ειδικής χρήσης (πχ πολύ σκληρά), να είναι σε άριστη κατάσταση και καλής ποιότητας και να δίνει εγγύηση ο κατασκευαστής ή ακόμα και το συνεργείο. Προσοχή πρέπει να δοθεί και στις λαστιχένιες βάσεις των αμορτισέρ (top mounts) που συνήθως κόβονται με τη χρήση και εννοείται πωλούνται ξεχωριστά. Τέλος δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε την ευθυγράμμιση τροχών που δεν έχει μεγάλο κόστος αλλά πάει απαραίτητα πακέτο με την αλλαγή της μπροστινής ανάρτησης και συνίσταται και για τη πίσω ανάρτηση.

ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ 1,2 Ή 4 ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ;

Συνήθως αλλάζουμε και τα τέσσερα αμορτισέρ, ή δύο ανά άξονα, ώστε η συμπεριφορά ανά άξονα της ανάρτησης να είναι και να παραμένει παρόμοια. Υπάρχουν πάντως κι ορισμένες φορές που κρίνεται επιτακτική η αλλαγή κι ενός αμορτισέρ, για παράδειγμα όταν υπάρξει κάποια «αστοχία» σε ένα καινούριο αυτοκίνητο, όπου φυσικά η φθορά στους άλλους άξονες ή τροχούς μπορεί να είναι και μηδαμινή.

Εν κατακλείδει, όσο μεγάλο ή τσουχτερό κι αν είναι το κόστος αντικατάστασης ενός ή περισσότερων αμορτισέρ συμφέρει, αφού το κόστος σε άνεση και κυρίως σε ασφάλεια δεν υπολογίζεται σε χρήματα! Το υψηλό κόστος αλλαγής αναρτήσεων όμως ήταν πριν τον autoduder, γιατί πλέον μπορείς να συγκρίνεις online τιμές και προσφορές από 200+ συνεργεία στην Αττική και να κερδίσεις έως και 60% σε οικονομία.

6.000 ιδιοκτήτες ΙΧ ήδη
βρήκαν το νέο τους συνεργείο!