×

Ξεθάμπωμα Φαναριών Αυτοκινήτου

Μόνιμη αποκατάσταση & γυάλισμα φαναριών!
Δες τιμές & σχόλια και κλείσε ραντεβού σε 1′

4.74
5563
αξιολογησεις

Εγγυημένες τιμές έως και -60%

Αληθινές κριτικές & ελεγμένα συνεργεία

Κλείσιμο ραντεβού online, εύκολα!

Συχνές ερωτήσεις για Ξεθάμπωμα φαναριών αυτοκινήτου

Σε τί χρησιμεύει το ξεθάμπωμα φαναριών αυτοκινήτου;

Ένα από τα σημαντικότερα για την οδική ασφάλεια εξαρτήματα του αυτοκινήτου, είναι το σωστό σύστημα φωτισμού. Είναι ζωτικής σημασίας, όταν οδηγούμε, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, να μπορούμε να έχουμε απόλυτη ορατότητα και έλεγχο των έναντι διερχομένων οχημάτων και πεζών, αλλά, ταυτόχρονα, όταν κινούμαστε στο δρόμο να είμαστε, επίσης, ορατοί και από οποιονδήποτε άλλον.

Για ποιό λόγο «θαμπώνουν» τα φανάρια των αυτοκινήτων;

Όλα πλέον τα σύγχρονα οχήματα διαθέτουν πολυκαρβονικούς πλαστικούς προβολείς – φανάρια, με ειδικό στρώμα προστασίας από την UV ακτινοβολία, κυρίως γιατί το συγκεκριμένο είδος πλαστικού είναι ελαφρύτερο ως υλικό, το κόστος κατασκευής του είναι φθηνότερο και εν τέλει, για λόγους ασφάλειας και αντοχής, καθώς είναι περισσότερο ανθεκτικό σε ενδεχόμενη πρόσκρουση. Με το πέρασμα όμως του χρόνου, λόγω της συχνής χρήσης των φαναριών και της αυξημένης ηλιοφάνειας, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αναπτύσσονται υψηλές θερμοκρασίες τόσο στο εσωτερικό, όσο και κυρίως, στο εξωτερικό τμήμα των φαναριών, με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται σταδιακά η όψη και η διαύγειά τους, η οποία προοδευτικά γίνεται θολή και στη χειρότερη περίπτωση κίτρινη, λόγω της ποιότητας του χρησιμοποιούμενου από τον κατασκευαστή υλικού ηλιοπροστασίας και ανάλογα με  την μάρκα και το μοντέλο του αυτοκινήτου.

Είναι απαραίτητο το ξεθάμπωμα των φαναριών του αυτοκινήτου μου και γιατί;

Αναπόφευκτη συνέπεια του «θαμπώματος» των φαναριών είναι, πρωτίστως, η μείωση της απόδοσης των προβολέων, από την προκαλούμενη οξείδωση του πλαστικού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το φως που διαχέεται να είναι ανεπαρκές, γεγονός που καθιστά το «θάμπωμα των φαναριών» ιδιαίτερα ενοχλητικό και άκρως επικίνδυνο, όχι μόνο για τον ίδιο τον οδηγό και για τους απέναντι οδηγούς, αλλά και για τους τυχόν διερχόμενους πεζούς.

Περαιτέρω, η χαμηλή ορατότητα, επειδή απαιτεί την συνεχώς τεταμένη προσοχή των οδηγών, κουράζει και μπορεί να αποτελέσει την αιτία σοβαρότατων ατυχημάτων. Για το λόγο αυτό, σήμερα και ορθώς, υπάρχει πιθανότητα, να μην περάσει κάποιο όχημα επιτυχώς τον έλεγχο του ΚΤΕΟ, λόγω της θολερότητας των φαναριών σε επίπεδο μη ανεκτό, ειδικά στις περιπτώσεις που, ενώ είχε ήδη προηγηθεί ειδική σύσταση για το «ξεθάμπωμά» τους σε προγενέστερο έλεγχο, αυτό δεν κατέστη εφικτό από τον ιδιοκτήτη.

Εξάλλου, εκτός των άλλων, τα θαμπά φανάρια δημιουργούν αρνητική εντύπωση ή εντείνουν την όψη παλαιότητας του αυτοκινήτου σας, απομειώνοντας σε μεγάλο βαθμό την αισθητική αλλά και την εμπορική του αξία!

Ποιός είναι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος για το ξεθάμπωμα των φαναριών;

 Υπάρχουν αρκετά προϊόντα, όπως ειδικές αλοιφές γυαλίσματος στην αγορά, που προορίζονται και ενδείκνυνται άλλες για προσωπική και άλλες για επαγγελματική χρήση. Στην πρώτη περίπτωση αρκεί η απλή, χρησιμοποιώντας βαμβάκι ή ένα καθαρό μαλακό σφουγγαράκι και με ομοιόμορφες κυκλικές κινήσεις, επάλειψη των θαμπών φαναριών με την ειδική αλοιφή, σε καθαρή πάντοτε επιφάνεια και η μετέπειτα αφαίρεσή της με ένα μαλακό πανί. Είναι μια απλή, προσωρινή και άκρως οικονομική λύση ερασιτεχνικού τύπου, που δεν υπόσχεται, βέβαια, θαύματα!

Η δεύτερη περίπτωση είναι περισσότερο σύνθετη κι απαιτεί, εξαρχής, επαγγελματική προσέγγιση. Αφορά «κιτρινισμένα» και θολά σε μεγάλο βαθμό φανάρια και στηρίζεται στην συνδυαστική χρήση, αφενός ειδικών γυαλόχαρτων διαφορετικού κάθε φορά μεγέθους, τα οποία προσαρμόζονται σε ειδικά τριβεία με σκοπό την τμηματική και κατά στρώσεις απομάκρυνση των κατεστραμμένων στοιχείων (layering) και αφετέρου της ειδικής γυαλιστικής αλοιφής, με την τελική εφαρμογή της οποίας επιτυγχάνεται η πλήρης αποκατάσταση της γυαλάδας του φαναριού.

Ανάξιες σχολιασμού, όπως άλλωστε είναι αναμενόμενο, θεωρούμε ευρέως διαδεδομένες πρακτικές λύσεις, όπως την επάλειψη των φαναριών με ξύδι, μαγειρική σόδα ή το τρίψιμο με οδοντόκρεμα.

Πόσο περίπου θα διαρκέσει το ξεθάμπωμα των φαναριών του αυτοκινήτου μου;

Αυτό εξαρτάται από το βαθμό θολερότητας του φαναριού, που είναι άμεσα συνυφασμένο με τον τρόπο χρήσης του αυτοκινήτου, την υπερβολική ή μη έκθεσή του στον ήλιο, την φύλαξή του ή μη σε ιδιωτικό γκαράζ. Το σίγουρο πάντως είναι, πως δεν θα πρέπει να αναμένει κανείς το τέλειο αποτέλεσμα, ως επιβράβευση του «προσωπικού του μόχθου», ειδικά στις περιπτώσεις πολύ “ταλαιπωρημένων” φαναριών, που χρήζουν επαγγελματικής αντιμετώπισης. Η αποκλειστική, κατά τη γνώμη μας, χρήση των κατάλληλων επαγγελματικών μηχανημάτων, σε τέτοιου είδους περιπτώσεις, θα βοηθήσει, ώστε να αποκατασταθούν ορθότερα και ασφαλέστερα, όχι μόνο η συγκεκριμένη βλάβη, αλλά και, εξίσου, τυχόν άλλες μικροφθορές, όπως μικρογρατζουνιές ή μικροχτυπήματα από πετραδάκια, εξασφαλίζοντας, ταυτόχρονα καλύτερη και μεγαλύτερης διάρκειας αντοχή στο χρόνο και τις περιβαλλοντικές συνθήκες.

Γιατί να εμπιστευτώ σε κάποιο από τα συνεργαζόμενα συνεργεία της autoduder το ξεθάμπωμα των φαναριών του αυτοκινήτου μου;

Γιατί, όπως προείπαμε, «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός». Η επίτευξη του βέλτιστου  αποτελέσματος περνάει μέσα από τα χέρια των ειδικών. Οι έμπειροι συνεργάτες μας αποτελούν την εγγύηση ότι η αποκατάσταση των θαμπών φαναριών του αυτοκινήτου σας θα γίνει με τον πλέον ενδεδειγμένο, ασφαλή και οικονομικότερο τρόπο.

6.000 ιδιοκτήτες ΙΧ ήδη
βρήκαν το νέο τους συνεργείο!