×

Αλλαγή Φίλτρου Καμπίνας

Σύγκρινε τιμές με τοποθέτηση από 200+ συνεργεία σε 1′.
Κλείσε ραντεβού & κέρδισε έως 60% !

4.67
6485
αξιολογησεις

Εγγυημένες τιμές έως και -60%

Αληθινές κριτικές & ελεγμένα συνεργεία

Κλείσιμο ραντεβού online, εύκολα!

Συχνές ερωτήσεις για Αλλαγή Φίλτρου Καμπίνας

Τι είναι το φίλτρο καμπίνας;

Οι κόκκοι της γύρης και το όζον αποτελούν αιτίες πονοκεφάλων και αλλεργικών αντιδράσεων, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Επίσης, οι δρόμοι με έντονη κυκλοφορία αποτελούν επίσης βασική πηγή ρύπανσης, έτσι λοιπόν το φίλτρο καμπίνας είναι εκείνο που φροντίζει για την καθαρότητα του αέρα που κυκλοφορεί στην καμπίνα του αυτοκινήτου σου. Θα το έχεις ακούσει ς και ως φίλτρο γύρης δεδομένου ότι, στη δεκαετία του 90’ που πρωτοεμφανίστηκε, η λειτουργία του ήταν να φιλτράρει μόνο τη γύρη.

Που βρίσκεται το φίλτρο καμπίνας και πως λειτουργεί;

Το συγκεκριμένο φίλτρο εφοδιάζει όσα οχήματα διαθέτουν σύστημα κλιματισμού ή a/c. Βρίσκεται μέσα σε ένα περίβλημα, το οποίο επιτρέπει τη ροή του αέρα μέσω αυτού. Αποτελείται από μία πεπιεσμένη χάρτινη μεμβράνη με αυλακώσεις, η οποία είναι εξοπλισμένη με ένα λάστιχο σε σχήμα δακτυλίου. Το λάστιχο ασφαλίζει το φίλτρο μέσα στο περίβλημά του και δεν επιτρέπει στον αέρα να το παρακάμψει. Στα περισσότερα αυτοκίνητα είναι εγκατεστημένο πίσω από το ντουλαπάκι του συνοδηγού ή ακριβώς από κάτω του. Ο ρόλος του είναι, κατά τη διάρκεια λειτουργίας του κλιματιστικού, να συσσωρεύειφιλτράρει τη γύρη αλλά και διάφορα άλλα βλαβερά σωματίδια που βρίσκονται στην ατμόσφαιρα, καθώς και όλες τις κακοσμίες του περιβάλλοντος ώστε ο αέρας που διαχέεται μέσω των αεραγωγών να είναι υγιεινός και να δημιουργείται καθαρή ατμόσφαιρα.

Πόσα είδη φίλτρων καμπίνας υπάρχουν και γιατί;

Υπάρχουν δύο είδη, τα απλά συμβατικά τα οποία είναι αποτελεσματικά στη γύρη της ατμόσφαιρας αλλά και σε κάποια είδη  ρύπων και τα φίλτρα ενεργού άνθρακα, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να προστατεύουν από τις πλέον καταστροφικές ουσίες, όπως επικίνδυνα αέρια (κάδμιο, βανάδιο, μόλυβδο, βενζίνη), καθώς και άσχημες οσμές καυσαερίων. Το κόστος των φίλτρων αυτής της κατηγορίας είναι ελαφρώς αυξημένο σε σχέση με τα απλά, αλλά η λειτουργία τους είναι αρκετά αποτελεσματική. Οπότε σας τα προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

Ποια είναι η διάρκεια ζωής του φίλτρου καμπίνας και γιατί;

Η διάρκεια ζωής του φίλτρου καμπίνας δεν είναι απεριόριστη, τα μικρόβια και οι σκόνη που επικάθεται πάνω του κατά την διάρκεια χρήσης του, κάποια στιγμή  το καθιστά άχρηστο – ανεπαρκές για να συνεχίσει τη λειτουργία του. Αυτό που συνιστάται από τους ειδικούς είναι, ν’ αντικαθίσταται τουλάχιστον κάθε χρόνο. Εάν βρίσκεσαι όμως πολλές ώρες στο αυτοκίνητο ή οδηγείς σε αστικές περιοχές με υψηλή συγκέντρωση ατμοσφαιρικών ρύπων σίγουρα θα έχεις μεγαλύτερη ανάγκη από ένα πιο λειτουργικό φίλτρο καμπίνας επομένως και συντομότερη αντικατάσταση του.

Πώς θα καταλάβεις ότι το φίλτρο καμπίνας χρειάζεται πιο σύντομα αντικατάσταση;

Θα το καταλάβεις από την δυσάρεστη «σάπια» οσμή που θα αναβλύζει από τους αεραγωγούς του κλιματιστικού, αυτή η οσμή δημιουργείται από τη συγκέντρωση σπόρων μυκήτων που σε αρκετές περιπτώσεις αποτελούν συγχρόνως τα πιο επιθετικά φυσικά παθογόνα στοιχεία αλλεργιών και ασθενειών. Επομένως, δε θα πρέπει ποτέ να παραλείπεται η αντικατάσταση του φίλτρου γύρης και συνιστάται να μην φτάνει ποτέ σε αυτή την κατάσταση.

Γιατί πρέπει να αλλάζω το φίλτρο καμπίνας τουλάχιστον μια φορά το χρόνο;

Εάν το φίλτρο σου είναι μπλοκαρισμένο από ρυπογόνες ουσίες, εκτός των σοβαρών προβλημάτων υγείας που μπορεί να σου προκαλέσει, μπορεί να προκληθεί δυσλειτουργία στο σύστημα του κλιματισμού του αυτοκινήτου σου και αυξημένη κατανάλωση καυσίμου, εξαιτίας της δυσκολίας του αέρα να περάσει από τους φραγμένους πόρους του φίλτρου.

Γιατί να εμπιστευτώ για αλλαγή φίλτρου καμπίνας ένα από τα συνεργεία αυτοκινήτων του autoduder;

Τα συνεργεία των συνεργατών μας με επαγγελματισμό και μεθοδικότητα αποδεικνύουν στην πράξη, το σεβασμό στις απαιτήσεις και τις ιδιαιτερότητες των πελατών μας οι οποίοι μας τιμούν με την εμπιστοσύνη τους και τις αξιολογήσεις τους.  Επίσης καλύπτουμε τις ανάγκες για ανταλλακτικά και επισκευή κάθε οχήματος σε ιδιαίτερα οικονομικές τιμές, καθώς είναι προσαρμοσμένες στην οικονομικά δύσκολη περίοδο που διανύουμε όλοι μας, χωρίς όμως περιορισμούς στην ποιότητα και την ασφάλεια.

6.000 ιδιοκτήτες ΙΧ ήδη
βρήκαν το νέο τους συνεργείο!