×

Επισκευή Καθισμάτων Αυτοκινήτου

Οι καλύτεροι Ταπετσέρηδες κάνουν το κάθισμά σου σαν καινούργιο!
Δες τιμές & σχόλια και κλείσε ραντεβού σε 1′

4.67
6485
αξιολογησεις

Εγγυημένες τιμές έως και -60%

Αληθινές κριτικές & ελεγμένα συνεργεία

Κλείσιμο ραντεβού online, εύκολα!

Συχνές ερωτήσεις για Επισκευή καθισμάτων αυτοκινήτου

Χρειάζονται τα καθίσματα του αυτοκινήτου επισκευή;

Κατά κοινή παραδοχή, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, τις περισσότερες φορές, εάν όχι πάντα, αμελούν την περιποίηση του εσωτερικού του οχήματός τους, με αποτέλεσμα, λόγω της συχνής, συνήθους ή και σκληρότερης χρήσης –  ειδικά όταν πρόκειται για το αυτοκίνητο οικογένειας που έχει μικρά παιδιά – να έρθει, αναπόφευκτα, η στιγμή, που θα χρειαστεί, είτε η επισκευή, είτε στην χειρότερη των περιπτώσεων, η πλήρης αντικατάσταση των καθισμάτων του αυτοκινήτου.

Σε ποιές περιπτώσεις είναι απαραίτητη η επισκευή των καθισμάτων του αυτοκινήτου;

Τα καθίσματα, αλλά κυρίως, αυτό του οδηγού, λόγω της συχνής χρήσης, ή του, ενδεχομένως, αυξημένου σωματικού βάρους του, είναι συνήθως το πρώτο, που χρήζει επισκευής, σε συντομότερο χρονικό διάστημα, ενώ, και τα πίσω καθίσματα είναι εξίσου, πιθανό να υποστούν αρκετά σοβαρές φθορές, όπως αποχρωματισμός λόγω της υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο, δύσκολοι λεκέδες σε εμφανή σημεία των καθισμάτων και δυσάρεστη οσμή, που συναντάται, συχνότερα, στις υφασμάτινες επενδύσεις, ιδιαίτερα δε, όταν οι οδηγοί καπνίζουν μέσα στο αυτοκίνητο. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων χρήζουν άμεσης επισκευής τυχόν σκασίματα ή ακόμη και βαθύτερες εκδορές, ιδίως, στις δερμάτινες, αλλά κυρίως, στις δερμάτινου τύπου, επενδύσεις, οι οποίες έχουν μικρότερη αντοχή και συνεπώς, περιορισμένο χρόνο ζωής, σε σχέση με τις επενδύσεις από γνήσιο δέρμα.

Από την άλλη πλευρά, δεν είναι λίγες οι φορές που, εκτός από τις συνήθεις περιπτώσεις της φυσιολογικής από την πάροδο ικανού χρόνου φθοράς της ταπετσαρίας των καθισμάτων, η οποία μπορεί να αντιμετωπιστεί, εύκολα, με την επισκευή ή την ριζική αλλαγή τους, χρήζουν, επίσης, επισκευής και μηχανικά τμήματα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, που είναι περισσότερο σύνθετα, αρκετά πολύπλοκα και γι’ αυτό απαιτούν επαγγελματική τεχνογνωσία. Υπάρχουν, λοιπόν, περιπτώσεις, όπου η βλάβη εντοπίζεται, είτε στον μεταλλικό σκελετό, είτε στο μηχανισμό του λεβιέ ρύθμισης των καθισμάτων και μπορεί να οφείλεται σε φθορά κάποιου μηχανικού τμήματος, σε ενδεχόμενη χαλάρωση των εξαρτημάτων στερέωσης, σε παραμόρφωση του ελατηρίου κραδασμών ή ακόμη και σε αποκοπή της ντίζας, λόγω υπερβολικής χρήσης, αστοχίας υλικών ή και τυχόν ελαττωματικής τοποθέτησης. Θα πρέπει, σε κάθε περίπτωση, να γνωρίζετε, ότι υπάρχει πάντα και η πιθανότητα να μην είναι δυνατή, λόγω υπερβολικής φθοράς, η επισκευή των συγκεκριμένων μηχανικών εξαρτημάτων, οπότε, αναντίρρητα, η αλλαγή τους θα είναι, πλέον, επιβεβλημένη.

Πώς θα αντιληφθώ ότι τα καθίσματα του αυτοκινήτου μου χρειάζονται επισκευή;

Όταν λ.χ η ρύθμιση της θέσης του καθίσματος γίνεται με δυσκολία, ο λεβιές δεν επιστρέφει στην σωστή του θέση ή εάν ακούμε χτυπήματα του λεβιέ ρύθμισης του καθίσματος κατά την οδήγηση. Ο συγκεκριμένος λεβιές βρίσκεται, συνήθως, τοποθετημένος, στο πλαϊνό τμήμα του καθίσματος και επιτρέπει, μέσω της απενεργοποίησης της ασφάλειας σταθεροποίησης του καθίσματος, λόγω της κίνησής του, την ολίσθηση του καθίσματος πάνω στις ράγες-οδηγούς, τη σταθεροποίηση του καθίσματος στο επιθυμητό, κάθε φορά για τον οδηγό, σημείο, αλλά παράλληλα και την αλλαγή κλίσης στην πλάτη του καθίσματος. Ως άμεσα, συνεπώς συνδεδεμένα με την άνεση και την οδική μας ασφάλεια, φρόνιμο θα ήταν σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις, να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό, που διαθέτει την κατάλληλη εμπειρία και απαραίτητη τεχνογνωσία για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Γιατί πρέπει να προβώ στην έγκαιρη επισκευή των καθισμάτων του οχήματός μου;

Ένας από τους πλέον σημαντικούς, κατά τη γνώμη μας, λόγους είναι η αισθητική πλευρά. Με την πάροδο του χρόνου και λόγω της μακρόχρονης χρήσης, το χρώμα της ταπετσαρίας και αντίστοιχα η υφή των υφασμάτων, φθίνουν, λόγω της τριβής, με συνέπεια το αυτοκίνητό μας να δείχνει παλιό, κακοσυντηρημένο και φυσικά, μειωμένης αξίας.

Από την άλλη πλευρά, η φυσική φθορά, που συνεπάγεται το πέρασμα του χρόνου είναι βέβαιη και αναπότρεπτη με άλλο τρόπο, παρά μόνο με την έγκαιρη λήψη των κατάλληλων μέτρων, που εν προκειμένω είναι η χωρίς καθυστέρηση επισκευή των καθισμάτων του αυτοκινήτου. Με τη συνεχή τριβή που δέχεται το υλικό, θα φτάσει στο σημείο να σκιστεί και να έρθει στην επιφάνεια το στρώμα από αφρολέξ του καθίσματος. Η μη έγκαιρη αντιμετώπιση της μικροσχισμής στην επένδυση «εν τη γενέσει της», θα προκαλέσει με μαθηματική ακρίβεια ανεπανόρθωτα μεγαλύτερη φθορά στο κάθισμα, κάτι που,  αυτόματα, συνεπάγεται πολύ μεγαλύτερο κόστος για την μετέπειτα αποκατάσταση και αναπόφευκτα, ριζική αντικατάστασή του.

Πόσο θα κοστίσει μια ενδεχόμενη επισκευή των καθισμάτων του αυτοκινήτου μου;

 

Όσον αφορά την επισκευή της δερμάτινης επένδυσης των καθισμάτων, που απαιτεί μεγαλύτερη προσοχή και συντήρηση, δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση. Εξαρτάται από το πώς θέλει κανείς να δείχνει το κάθισμα μετά την επισκευή και πόσο θέλει να κρατήσει το συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Υπάρχουν εξειδικευμένα καταστήματα, που διορθώνουν άμεσα και καλύπτουν ομοιόμορφα και με σχετικά μικρό κόστος μικροφθορές, όπως αλλοίωση στο χρώμα του καθίσματος ή μικροσχισμές των καθισμάτων, στην πλάτη, στο τιμόνι ή στην επένδυση των πορτών. Εάν πάλι κάποιος θέλει να έχει το κεφάλι του ήσυχο, χωρίς να ανησυχεί για το «τί μέλλει γενέσθαι», ή σε περίπτωση που θέλει να πουλήσει στο μέλλον το αυτοκίνητο και επιθυμεί να διατηρήσει μια σχετικά υψηλή αξία μεταπώλησής του, η ολική αντικατάσταση της επένδυσης των καθισμάτων είναι φυσικά μονόδρομος και συνεπάγεται αρκετά μεγαλύτερο κόστος. Στη περίπτωση αυτή, προτείνεται η ολική μετατροπή του σαλονιού του αυτοκινήτου σε δερμάτινο, με το κόστος να ξεκινάει, ενδεικτικά, από τα 650-700 € περίπου ανάλογα με την εταιρία και το κόστος της τοποθέτησης. Μόνο η αναζήτηση επαγγελματιών που διαθέτουν την απαραίτητη εμπειρία, εξειδίκευση και την κατάλληλη τεχνογνωσία είναι αυτή που θα εξασφαλίσει τα καλύτερα αποτελέσματα, παρέχοντας, σε αρκετές περιπτώσεις, γραπτή εγγύηση       σχετικά με την ποιότητα της εργασίας και τα χρησιμοποιούμενα υλικά.

Υπάρχουν κάποια tips για τη σωστή συντήρηση και καθυστέρηση κατά το δυνατό της επισκευής των καθισμάτων του αυτοκινήτου μου;

Η σωστή και με την απαραίτητη φειδώ χρήση, ο περιοδικός τεχνικός έλεγχος των μηχανισμών των καθισμάτων στα service, καθώς και η σωστή και τακτική συντήρηση της εσωτερικής δερμάτινης επένδυσης των καθισμάτων του αυτοκινήτου σου, με τα ειδικά προϊόντα συντήρησης που κυκλοφορούν ευρέως στην αγορά, τουλάχιστον κάθε 15-20 μέρες, ή τέλος, το τακτικό και ταυτόχρονα, με τον εξωτερικό καθαρισμό του αυτοκινήτου, κέρωμά τους, θα σε γλυτώσουν σίγουρα από κόπο, χρόνο, και περιττά έξοδα. Να θυμάσαι πάντοτε, πως η πρόληψη είναι καλύτερη από την θεραπεία.

 

Για ποιόν λόγο να επιλέξω κάποιον από τους συνεργαζόμενους με την autoduder επαγγελματίες για την επισκευή των καθισμάτων του αυτοκινήτου μου;

Γιατί μόνο σε μας μπορείτε να επιλέξετε γρήγορα, εύκολα και προπαντός ανέξοδα, τον κατάλληλο, ανάμεσα στους πιο έμπειρους και εξειδικευμένους επαγγελματίες του κλάδου, προκρίνοντας κάθε φορά τη λύση που ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο στις δικές σας ανάγκες και προσωπικές απαιτήσεις, αλλά, κυρίως στην τσέπη σας!

Μη χάνετε, λοιπόν, χρόνο! Επισκεφθείτε το site μας και εμπιστευτείτε τους ειδικούς!

6.000 ιδιοκτήτες ΙΧ ήδη
βρήκαν το νέο τους συνεργείο!