×

Τοποθέτηση Φώτα Xenon

Σύγκρινε τιμές με τοποθέτηση από 200+ συνεργεία σε 1′.
Κλείσε ραντεβού & κέρδισε έως 60% !

4.67
6485
αξιολογησεις

Εγγυημένες τιμές έως και -60%

Αληθινές κριτικές & ελεγμένα συνεργεία

Κλείσιμο ραντεβού online, εύκολα!

Συχνές ερωτήσεις για Τοποθέτηση Φώτων Xenon

Τι είναι τα φώτα Xenon;

Τα φώτα Xenon ή HID η συντομογραφία των αγγλικών λέξεων High Intensity Discharge Lamp, δηλαδή λάμπα εκκένωσης υψηλής έντασης. Τα τελευταία χρόνια, οι λάμπες αυτού του είδους έγιναν περισσότερο γνωστές ως φώτα Xenon από το αέριο τύπου Xenon που υπάρχει στο εσωτερικό τους εξαιτίας του οποίου παράγεται ο λευκός φωτισμός αυτού του είδους των λαμπτήρων. Τα κυριότερα χαρακτηριστικά των συστημάτων Xenon είναι η χαμηλή θερμοκρασία στο εσωτερικό του φωτιστικού σώματος, με αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη διάρκεια στην απόδοσή του, αλλά και τη μικρότερη ανάγκη σε ρεύμα, που «ξεκουράζει» το ηλεκτρικό κύκλωμα και τον εναλλάκτη ή δυναμό του αυτοκινήτου.

Πως λειτουργούν τα φώτα Xenon;

Τα φώτα τύπου Xenon έχουν ως αρχή λειτουργία τους το βολταϊκό τόξο. Ένα ηλεκτρονικό κύκλωμα τροφοδοτεί με υψηλή τάση τους ειδικούς λαμπτήρες, όπου γίνεται εκκένωση και μεταπήδηση του ρεύματος σε 2 ακίδες βολφραμίου. Τα μόρια του αερίου Xenon ιονίζονται μέσω του πολλαπλασιαστή γνωστός ως Xenon ballast, ο οποίος δημιουργεί τη διαφορά τάσης των 20.000 Volt.  Το αποτέλεσμα είναι τρεις φορές περισσότερο φως από αυτό που παράγουν οι απλοί λαμπτήρες και απόχρωση λευκή, που πλησιάζει το φως της ημέρας.

Γιατί να επιλέξω λαμπτήρες τύπου Xenon;

Οι βραδινές μετακινήσεις με το αυτοκίνητό σου, ακόμα και μέσα στην πόλη, απαιτούν τη σωστή αλλά και αποδοτική λειτουργία των εμπρόσθιων φώτων. Ο οδηγός θα πρέπει να έχει την ανάλογη οπτική ώστε να μπορεί να οδηγεί με ασφάλεια, κάτι που παίζει σημαντικό ρόλο σε επαρχιακές διαδρομές με ανύπαρκτο φωτισμό. Επίσης, η μη αποδοτική λειτουργία των φώτων κουράζει τον οδηγό, με αποτέλεσμα να του προκαλεί πονοκέφαλο και άγχος, ιδιαίτερα στα πολύωρα ταξίδια.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα από τη χρήση φώτων Xenon;

Τα φώτα Xenon υπερέχουν σε όλους τους τομείς σε σχέση με τα συμβατικά, πιο συγκεκριμένα στη:

  • Κατανάλωση, Οι λάμπες αλογόνου καταναλώνουν 55-65W ενέργειας, ενώ οι Xenon μόλις 35W.
  • Ένταση, τα φώτα Xenon παράγουν ένταση φωτός που αγγίζει τα 3.200 lumens, σε αντίθεση με τις απλές λάμπες αλογόνου που δε ξεπερνούν τα 1.100.
  • Διαύγεια, παράγουν φως μεγαλύτερης διαύγειας και καθαρότητας που αγγίζει τα 200.000 cd, σε αντίθεση με τις λάμπες αλογόνου που η διαύγειά τους δεν ξεπερνά τα 67.500 cd.
  • Διάρκεια ζωής των φώτων Xenon ξεπερνά τις 3.000 ώρες ενώ οι απλές λάμπες αλογόνου περιορίζονται περίπου στις 400 ώρες.

Ποια τα μειονεκτήματα των λαμπτήρων Xenon;

Μειονέκτημα επιπλέων του υψηλού κόστους αγοράς, είναι ότι επειδή συνδυάζονται υποχρεωτικά με σύστημα αυτόματης ρύθμισης ύψους δέσμης, καθώς και με σύστημα πλύσης των προβολέων, έχουν περισσότερα ηλεκτρικά, ηλεκτρονικά και κινούμενα μέρη. Συνεπώς σε περίπτωση κάποιου μικρού ατυχήματος το κόστος επισκευής εκτοξεύεται στα ύψη!

Τι να προσέξω εάν αποφασίσω να τοποθετήσω φώτα Xenon;

Ιδιαίτερη προσοχή γιατί, η τοποθέτησή τους πρέπει να γίνεται σε κατάλληλα φωτιστικά σώματα για τέτοιου είδους λαμπτήρες, τα οποία να διαθέτουν σύστημα πλύσης, αλλά και αυτόματη ρύθμιση ύψους δέσμης μέσω ανάλογου μηχανισμού, που συνήθως βρίσκεται τοποθετημένος στο σύστημα της ανάρτησης του οχήματος.

Ποια η διαφορά λαμπτήρων Xenon και Bi-Xenon;

Για λόγους περιορισμού του κόστους κάποιοι κατασκευαστές αυτοκινήτων, εξοπλίζουν, τη μεσαία σκάλα με φώτα Xenon, ενώ τη μεγάλη με λαμπτήρες τυπικούς αλογόνου. Στα ακριβότερα αυτοκίνητα και οι δύο σκάλες φώτων είναι τύπου Xenon. Τα δεύτερα ονομάζονται Bi-Xenon.

Γιατί να εμπιστευτώ για τοποθέτηση λαμπτήρων Xenon ένα από τα συνεργεία αυτοκινήτων του autoduder;

Γιατί όταν εμπιστεύεσαι τα συνεργαζόμενα συνεργεία της  autoduder  θα είσαι σίγουρος πως η απόλαυση της οδήγησης θα διαρκέσει για πολύ καιρό!  Επιπλέων επιλέγοντας τους καλύτερους και για την τοποθέτηση λαμπτήρων Xenon στο αυτοκίνητό σου, θα έχεις οικονομικό όφελος σε εργασία και ανταλλακτικά ενώ θα πληρώσεις αυτό που ήδη έχεις συμφωνήσει χωρίς την ύπαρξη κρυφών χρεώσεων. Λοιπόν, εσύ θα κινείσαι ακόμα με τους συμβατικούς λαμπτήρες;

6.000 ιδιοκτήτες ΙΧ ήδη
βρήκαν το νέο τους συνεργείο!