×

Αδιαβροχοποίηση Κουκούλας Κάμπριο

Στεγανοποίησε την οροφή cabrio στους καλύτερους Ταπετσέρηδες!
Δες τιμές & σχόλια πελατών κλείσε ραντεβού σε 1′

4.78
6574
αξιολογησεις

Εγγυημένες τιμές έως και -60%

Αληθινές κριτικές & ελεγμένα συνεργεία

Κλείσιμο ραντεβού online, εύκολα!

Συχνές ερωτήσεις για Αδιαβροχοποίηση Κουκούλας Cabrio Αυτοκινήτου

Ποιά είναι τα οφέλη της αδιαβροχοποίησης της κουκούλας του cabrio αυτοκινήτου μου;

Καταρχήν, δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός, ότι σε αδιαβροχοποίηση μπορεί να υποβληθεί ακόμη και μία καινούργια σχετικά κουκούλα, για λόγους ακόμη μεγαλύτερης προστασίας και αντοχής της στο χρόνο και στις κλιματικές συνθήκες. Η αδιαβροχοποίηση είναι απαραίτητη, σε όλα, ανεξαιρέτως, τα cabrio αυτοκίνητα, καινούργια ή και ακόμη περισσότερο μεταχειρισμένα και παλαιά.

Μέσω της αδιαβροχοποίησης, δημιουργείται ένα φιλμ προστασίας πάνω στην κουκούλα και προλαμβάνεται, κατ’ αυτό τον τρόπο, η φθορά της από τα άλατα και τις θειούχες ενώσεις, που ενυπάρχουν στο νερό της βροχής, και οι οποίες ευθύνονται, κατά κύριο λόγο, για την διάβρωση και τον αποχρωματισμό της. Γι΄ αυτό, εάν αμελούμε ή παραλείπουμε συστηματικά την αδιαβροχοποίηση της κουκούλας του αυτοκινήτου μας, το ειδικό της ύφασμα, σε συνδυασμό και με την ηλιακή ακτινοβολία, θα «σπάσει», με αποτέλεσμα να κατακρατείται η υγρασία στο εσωτερικό του υφάσματος, στα συγκεκριμένα σημεία και μακροπρόθεσμα να εισχωρεί, τελικά, το βρόχινο νερό στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Πώς γίνεται η αδιαβροχοποίηση της κουκούλας ενός cabrio αυτοκινήτου;

Αρχικά, είναι σημαντικό, χρησιμοποιώντας μόνο πεπιεσμένο αέρα, με ειδικό πιεστικό μηχάνημα, να απομακρύνονται από την επιφάνεια της κουκούλας σκόνη και ενδεχομένως τρίχες από ζώα, που, ιδιαίτερα τον χειμώνα, προτιμούν να «διανυκτερεύουν» πάνω στην θερμότερη, υφασμάτινη επένδυση της κουκούλας του cabrio αυτοκινήτου μας. Αν παρόλα αυτά, η σκόνη και οι τρίχες επιμένουν, ξεβγάλετε εν συνεχεία το αυτοκίνητο στα επίμαχα σημεία, μόνο με νερό και χωρίς χρήση, ακόμη, οποιουδήποτε ειδικού σαμπουάν ή καθαριστικού, ακόμη και του πλέον ηπιότερου, καθώς, είναι δυνατόν, με το συχνό πλύσιμο, τα χημικά συστατικά, που με βεβαιότητα περιέχει το σαμπουάν, να μειώσουν τη διάρκεια ζωής της κουκούλας του αγαπημένου σας cabrio.

Σε περίπτωση που, μετά το ξέβγαλμα, διαπιστωθεί η ύπαρξη επίμονων λεκέδων στην κουκούλα, όπως π.χ ρετσίνι ή και κουτσουλιές, συστήνεται η χρήση ειδικών καθαριστικών, που συνήθως προτείνονται από τον εκάστοτε κατασκευαστή του  κάθε αυτοκινήτου, για τη συγκεκριμένη χρήση, και όχι πάνω από μία φορά το τρίμηνο. Σκόπιμο, μάλιστα, είναι η εφαρμογή τους να γίνεται με ειδικό μαλακό σφουγγάρι και μόνο εάν ο λεκές επιμένει, να χρησιμοποιείται βουρτσάκι, καθώς η συχνή του χρήση μπορεί να γδάρει ή να χαλάσει το πανί της κουκούλας! Στο τέλος αυτής της διαδικασίας θα πρέπει, φυσικά, να ξεπλένεται η κουκούλα του αυτοκινήτου με άφθονο νερό.

Στη συνέχεια αφού καθαριστεί με ειδικό, ήπιο, οικολογικό σαμπουάν και στεγνώσει πολύ καλά η κουκούλα, ακόμη και με σκούπισμα με μαλακό πανί, στα πιο δύσκολά της σημεία, και πριν από την αδιαβροχοποίηση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα συντηρητικό – γυαλιστικό των ελαστικών και πλαστικών επιφανειών της. Καλό θα είναι η συγκεκριμένη διαδικασία να επαναλαμβάνεται μία ή δύο φορές το μήνα για μεγαλύτερη αντοχή και προστασία!

Τέλος, στην καθαρή κουκούλα και μετά την πάροδο περίπου 3-4 ωρών, προκειμένου να στεγνώσει ολοσχερώς, εφαρμόζουμε με ένα μαλακό σφουγγάρι, σε όλη την επιφάνειά της, το υγρό αδιαβροχοποίησης, αφού πρώτα έχουμε διαλύσει μια μικρή ποσότητα αυτού σε νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης. Αφήνουμε το προϊόν να εμποτίσει την κουκούλα και να στεγνώσει, χωρίς να το ξεβγάλουμε. Την επόμενη μέρα, ξεβγάζουμε την κουκούλα με νερό και η αδιαβροχοποίηση μόλις έχει τελειώσει! Συνιστάται η συγκεκριμένη διαδικασία εμποτισμού με το υγρό αδιαβροχοποίησης να επαναλαμβάνεται τουλάχιστον 2 ή 3 φορές το χρόνο.

Υπάρχουν κάποια ενδεδειγμένα προϊόντα για την αδιαβροχοποίηση της κουκούλας του αυτοκινήτου μου και πόσο κοστίζουν;

Υπάρχουν διάφορα προϊόντα αδιαβροχοποίησης που κυκλοφορούν ευρέως στην αγορά, συμβατικά ή σχετικά πρόσφατα, ειδικά προϊόντα – σπρέυ νανοτεχνολογίας, που υπόσχονται θαύματα!

 Ασφαλέστερο κατά τη γνώμη μας είναι να προμηθευτεί κάποιος, ανάλογα με την μάρκα του αυτοκινήτου του, από τα συνεργαζόμενα με εμάς συνεργεία ή από οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο, ένα πλήρες σετ περιποίησης κουκούλας της επίσημης αντιπροσωπείας, το οποίο δεν κοστίζει πάνω από 50 € και περιλαμβάνει τα απαραίτητα καθαριστικά, ειδικό οικολογικό σαμπουάν κουκούλας και το απαραίτητο υγρό αδιαβροχοποίησης.

Γιατί να εμπιστευτώ την autoduder για την αδιαβροχοποίηση της κουκούλας του αυτοκινήτου μου;

Γιατί μόνο η σωστή και τακτική περιποίηση, με κατάλληλα και εξειδικευμένα προϊόντα, τα οποία πολύ εύκολα και στις καλύτερες τιμές της αγοράς μπορείτε να βρείτε στα συνεργαζόμενα συνεργεία της autoduder, θα εξασφαλίσουν την παράταση ζωής της κουκούλας του αυτοκινήτου σας! Εμπιστευτείτε μας!

6.000 ιδιοκτήτες ΙΧ ήδη
βρήκαν το νέο τους συνεργείο!