×

Αλλαγή Σετ Καδένας Χρονισμού

Σύγκρινε τιμές με τοποθέτηση από 200+ συνεργεία σε 1′.
Κλείσε ραντεβού & κέρδισε έως 60% !

4.67
6470
αξιολογησεις

Εγγυημένες τιμές έως και -60%

Αληθινές κριτικές & ελεγμένα συνεργεία

Κλείσιμο ραντεβού online, εύκολα!

Συχνές ερωτήσεις για Αλλαγή σετ καδένα χρονισμού

Τί είναι καδένα και σε τι χρησιμεύει;

Η καδένα είναι ένας τύπος αλυσίδας μέσω της οποίας παίρνει κίνηση ο εκκεντροφόρος άξονας από τον στροφαλοφόρο και παράλληλα συγχρονίζει την κίνηση των εμβόλων και των βαλβίδων μέσα στον κινητήρα. Είναι τόσο σημαντικό εξάρτημα που σε περίπτωση που  σπάσει ή κοπεί, ο κινητήρας μπορεί να υποστεί σοβαρές ζημιές αφού προκαλείται ακανόνιστη λειτουργία των εμβόλων και βαλβίδων με αποτέλεσμα την σκεύρωση και την ολική καταστροφής τους.

Πώς λειτουργεί η καδένα χρονισμού;

Η καδένα χρονισμού των εκκεντροφόρων παίρνει την κίνηση απευθείας από τον στροφαλοφόρο άξονα μέσω ενός γραναζιού , την οποία και μεταβιβάζει στους εκκεντροφόρους άξονες που με την σειρά τους ανοιγοκλείνουν τις βαλβίδες την κατάλληλη χρονική στιγμή. Είναι πολύ σημαντικό κατά την εγκατάστασή της να γίνει σωστός χρονισμός των εκκεντροφόρων, γιατί το παραμικρό λάθος, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να μην λειτουργεί σωστά ο κινητήρας ή ακόμα και να καταστραφεί.

Γιατί βρίσκουμε τη καδένα με τον όρο «σετ» καδένα χρονισμού στην αγορά;

Επειδή η εργασία για την αλλαγή του ιμάντα χρονισμού συνήθως είναι χρονοβόρα, συνδυάζεται με άλλες συντηρήσεις στο όχημα σας, όπως για παράδειγμα γρανάζια, προεντατήρες και ράγες ολίσθησης που πιθανώς να μην έχουν εμφανίσει βλάβη όμως επειδή συμβάλουν στην διάρκεια ζωής της νέας καδένας αλλάζονται ως σετ, ενώ κάποιοι κατασκευαστές οχημάτων περιλαμβάνουν στο σετ και την αλλαγή αντλίας νερού.

Πως θα καταλάβω ότι έχει φθαρεί η καδένα χρονισμού στο αυτοκίνητο μου;

Όταν η καδένα χρονισμού είναι φθαρμένη, συνήθως δείχνει δείγματα χαλάρωσης. Αυτή η χαλάρωση, μπορεί να προκαλέσει αρρυθμία καθώς και ιδιαίτερα έντονο ήχο από τον κινητήρα όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται σε λειτουργία. Αυτό οφείλεται στην δόνηση της καδένας εξαιτίας της στροφής της από το στροφαλοφόρο άξονα. Αυτή είναι μια σοβαρή ένδειξη ότι η καδένα χρονισμού είναι κοντά στο οριακό σημείο και πρέπει να αντικατασταθεί αμέσως.  Επίσης σε αρκετά οχήματα από μεγάλη χαλάρωση της καδένας μπορεί να προκληθεί προβληματική λειτουργία του στροφαλοφόρου άξονα ώστε να μην είναι σε θέση η ενεργοποίηση του κινητήρα.

Κάθε πότε πρέπει να αλλάζω σετ καδένας χρονισμού;

Η καδένα χρονισμού δεν έχει διάρκεια ζωής και ούτε καθιστά μέρος της προγραμματισμένης συντήρησης του οχήματος. Θα χρειαστείς αλλαγή σετ όταν η καδένα χαλαρώσει αρκετά και εμφανίζει συγκεκριμένες αρρυθμίες αλλά και βλάβες στον κινητήρα  οι οποίες θα σηματοδοτήσουν στο μηχανικό σου την αντικατάστασή της.

Όταν πρωί μετά την εκκίνηση ακούγεται ένας έντονος μεταλλικός ήχος, μήπως πρέπει να αλλάξω καδένα;

Η καδένα μπορεί να προκαλέσει θόρυβο σε κρύα λειτουργία είτε γιατί το λάδι είναι κρύο και δεν προλαβαίνει να λιπάνει τον τεντωτήρα της καδένας και ίσως να ακούγεται το πρωί που ενεργοποιείς τον κινητήρα για μερικά δευτερόλεπτα ή και περισσότερα και αυτό έχει να κάνει με το λιπαντικό που χρησιμοποιείς.  Αυτό δεν πρέπει να σε ανησυχήσει εφόσον ο θόρυβος σταματήσει. Φρόντισε όμως να χρησιμοποιείς την ποιότητα λιπαντικού που προτείνει ο κατασκευαστής διότι από κακή ποιότητα λαδιού μπορεί να επηρεαστούν αρνητικά εκτός από την καδένα, όλα τα μηχανικά μέρη του κινητήρα σου.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ καδένας και ιμάντα χρονισμού;

Και τα δύο εξαρτήματα κάνουν την ίδια δουλειά, όμως η καδένα χρονισμού είναι ικανή να μεταφέρει μεγαλύτερες δυνάμεις αξιόπιστα απ’ ότι ο ιμάντας και αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που χρησιμοποιείται σε οχήματα με μεγάλους κινητήρες. Μια άλλη σημαντική διαφορά είναι πως  πριν την οριστική φθορά της και τυχών αστοχία της, η καδένα σε προειδοποιεί, σε αντίθεση με τον ιμάντα που η αστοχία του είναι θα είναι ξαφνική και με καταστροφικές συνέπειες για τον κινητήρα. Γι’ αυτό το λόγο ο ιμάντας λαμβάνει μέρος στην προκαθορισμένη συντήρηση του αυτοκινήτου ενώ η καδένα μπορεί , αναλόγως του κατασκευαστή και της χρήσης ,να μην χρειαστεί αντικατάσταση ποτέ κατά την διάρκεια ζωής του κινητήρα.

Τι να προσέξω στην αλλαγή σετ καδένας χρονισμού;

Θα πρέπει ν’ απευθυνθείς σε εξειδικευμένο συνεργείο για την συγκεκριμένη αντικατάσταση, είναι πολύ σημαντικό κατά την εγκατάστασή της να γίνει σωστός χρονισμός των εκκεντροφόρων, το παραμικρό λάθος, μπορεί να έχει ως συνέπεια  να μην λειτουργεί σωστά ο κινητήρας ή ακόμα και να καταστραφεί. Επίσης τα ανταλλακτικά που θα χρησιμοποιηθούν πρέπει να είναι εγκεκριμένα και ενδεδειγμένα για το αυτοκίνητό σου.

Γιατί να αλλάξω σετ καδένα χρονισμού σε ένα από τα συνεργεία αυτοκινήτων του autoduder;

Επειδή στα συνεργεία των συνεργατών μας θα βρεις εγκεκριμένα από τον κατασκευαστή τους ανταλλακτικά με τις προδιαγραφές του οχήματός σου. Καταρτισμένοι μηχανικοι φροντίζουν για την συνεχή και αδιάλειπτη λειτουργία του οχήματος σου ώστε να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, ενώ εμείς φροντίζουμε για την τσέπη σου αφού διαθέτουμε τις καλύτερες τιμές της αγοράς ακόμη και στην αλλαγή σετ καδένας χρονισμού! Θα το καταλάβεις συγκρίνοντας της τιμές μας στον διαδικτυακό μας χώρο autoduder , μην αγχώνεσαι σε ότι συμφωνήσεις αποδεχόμενος την προσφορά μας, αυτό και θα ισχύει χωρίς κρυφές χρεώσεις!

6.000 ιδιοκτήτες ΙΧ ήδη
βρήκαν το νέο τους συνεργείο!