×

Τοποθέτηση Parktronic

Σύγκρινε τιμές με τοποθέτηση από 200+ συνεργεία σε 1′.
Κλείσε ραντεβού & κέρδισε έως 60% !

4.78
6574
αξιολογησεις

Εγγυημένες τιμές έως και -60%

Αληθινές κριτικές & ελεγμένα συνεργεία

Κλείσιμο ραντεβού online, εύκολα!

Συχνές ερωτήσεις για Σύστημα Parktronic - Αισθητήρες Παρκαρίσματος

Γιατί να τοποθετήσω parktronic στο αυτοκίνητό μου;

Στην πόλη το παρκάρισμα είναι δύσκολη υπόθεση.

Οι κενές θέσεις parking (αν βρεις) είναι συνήθως μικρές και ιδίως αν βιάζεσαι να παρκάρεις, δεν θα αποφύγεις το χτύπημα ή τη γρατζουνιά στον προφυλακτήρα σου!

Θέλεις να προστατεύσεις το ΙΧ σου και να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη και να παρκάρεις πιο γρήγορα;

Η λύση είναι απλή: τοποθετείς αισθητήρες παρκαρίσματος (kit parktronik) στο αυτοκίνητό σου.

Ποιές είναι οι επιλογές μου για Αισθητήρες Παρκαρίσματος;

Η βασική επιλογή είναι αισθητήρες στο πίσω προφυλακτήρα με ηχητικό σήμα απόστασης. Οι αισθητήρες ενεργοποιούνται με το που επιλέξεις την όπισθεν (και ανάψει το πίσω λευκό φως). Όσο πλησιάζεις το εμπόδιο, τόσο ο βόμβος γίνεται πιο συχνός μέχρι που γίνεται συνεχής (εκεί σταματάς!).

Αν θέλεις καλύτερη πληροφόρηση υπάρχουν και αισθητήρες parktronic με ηλεκτρονική ένδειξη απόστασης (καντράν) όπου διαβάζεις με καλή προσέγγιση πόσο απέχεις από το χτύπημα.

Επιπλέον υπάρχει και η σίγουρη αλλά πιο εξεζητημένη λύση της κάμερας οπισθοπορείας που έρχεται στο βασικό εξοπλισμό σε πολλά μεσαία-μεγάλα νέα μοντέλα. Τέλος για όσους δεν συμβιβάζονται για το τέλειο παρκάρισμα, διατίθενται και αισθητήρες parktronic για το μπροστινό προφυλακτήρα με κοινές συνδέσεις στο σύστημα ειδοποίησης (ηχητικό, οπτικό) που έχουν και οι πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος.

Τί να προσέξω στην επιλογή Συστήματος Parktronic;

Καταρχάς, είναι σημαντικό να επιλέξεις kit parktronic που λειτουργεί σωστά αλλά και ταιριάζει στο αυτοκίνητό σου. Αν δεν πας στη σίγουρη (αλλά και αρκετά ακριβή) λύση του εργοστασιακού παρκτρόνικ, τότε συζητάς για after market λύση.

Κάνε καλή έρευνα αγοράς Online και δες τιμές και αξιολογήσεις πελατών για τη μάρκα και το μοντέλο parktronic που σε ενδιαφέρει, το οποίο θα πρέπει οπωσδήποτε να παρέχει εγγύηση κατασκευαστή. Εάν μάλιστα το προμηθευτείς από τοπικό έμπορο έχεις το θετικό της άμεσης αντικατάστασης αν κάτι πάει στραβά.

Στο θέμα της εγκατάστασης θέλει επίσης προσοχή.

Αν και αρκετά parktronic μπορείς να τα τοποθετήσεις μόνος σου (ειδικά αυτά με τους αισθητήρες παρκαρίσματος που δεν χρειάζεται να γίνουν τρύπες στους προφυλακτήρες), η καλύτερη λύση είναι να απευθυνθείς σε έναν ηλεκτρολόγο ή εγκαταστάτη συναγερμών & HiFi Audio αυτοκινήτων καθώς θα σου κάνει τη σωστή εφαρμογή αλλά και θα συνδέσει σωστά τους αισθητήρες με την ηλεκτρική καλωδίωση του αυτοκινήτου σου, καθώς και θα ανοίξει σωστά τρύπες στους προφυλακτήρες, αν απαιτείται.

Ποιό το κόστος και ο χρόνος εγκατάστασης ενός συστήματος παρκαρίσματος;

Εάν αποφασίσεις να βάλεις στο αυτοκίνητό σου την απλή κατηγορία: 4 αισθητήρες υπερήχων με ηχητική μόνο ειδοποίηση, θα πληρώσεις 60-120 ευρώ (μαζί με την εργασία της εγκατάστασης) ανάλογα με τη μάρκα που θα επιλέξεις.

Εάν πάλι διαλέξεις το συνδυασμό οθόνη ενδείξεων και ήχο, οι τιμές ξεκινούν από 100 ευρώ και αυξάνονται ανάλογα με τη μάρκα.

Ο χρόνος εγκατάστασης είναι περίπου 1 ώρα για παρκτρόνικ με ηχητική ειδοποίηση χωρίς τρύπες στους προφυλακτήρες και 2-3 ώρες αν η εγκατάσταση περιλαμβάνει και οθόνη ενδείξεων και τρύπες στους προφυλακτήρες.

Η εργασία αυτή δεν θέλει βιασύνη κυρίως για γίνουν σωστά οι ηλεκτρολογικές συνδέσεις αλλά να είναι αισθητικά άρτια η τοποθέτηση.

6.000 ιδιοκτήτες ΙΧ ήδη
βρήκαν το νέο τους συνεργείο!