×

Βιολογικός Καθαρισμός Αυτοκινήτου

Επαγγελματικός καθαρισμός σαλονιού από λεκέδες, μικρόβια & οσμές!
Σύγκρινε τιμές & σχόλια πελατών και κλείσε ραντεβού σε 1′

4.78
6574
αξιολογησεις

Εγγυημένες τιμές έως και -60%

Αληθινές κριτικές & ελεγμένα συνεργεία

Κλείσιμο ραντεβού online, εύκολα!

Συχνές ερωτήσεις για Βιολογικός Καθαρισμός Αυτοκινήτου

Tί είναι ο βιολογικός καθαρισμός αυτοκινήτου;

Βιολογικός είναι ο ειδικός, ενδελεχής καθαρισμός και απολύμανση του εσωτερικού του αυτοκινήτου, που γίνεται μέσω της χρήσης ειδικών συσκευών και  ειδικών, οικολογικών (βιοδιασπώμενων) καθαριστικών ουσιών.

Σε ποιές περιπτώσεις είναι απαραίτητος ο βιολογικός καθαρισμός του αυτοκινήτου;

Σε κάθε περίπτωση, ο βιολογικός καθαρισμός επιβάλλεται, πρωτίστως, όταν   έχεις αγοράσει μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, καθώς δεν είσαι σε θέση να γνωρίζεις τί είδους χρήση έχει γίνει από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη.

Δεύτερον, απαιτείται τακτικός βιολογικός καθαρισμός, εάν είσαι οικογενειάρχης με μικρά παιδιά, ταξιδεύεις συχνά και δεν αποχωρίζεσαι ποτέ τον μικρό τετράποδο φίλο της οικογένειας! Η εισχώρηση μικροβίων και βακτηριδίων στο εσωτερικό της υφασμάτινης, ιδίως, επένδυσης του αυτοκινήτου, σε συνδυασμό και με εξωτερικούς παράγοντες, όπως, ζέστη, υγρασία ή ακόμη και  ατμοσφαιρικoύς ρύπους, μπορεί να μετατρέψει το αυτοκίνητό σου σε «υγειονομική βόμβα», επιτρέποντας και ευνοώντας την ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών στο εσωτερικό του.

Τέλος, ο βιολογικός καθαρισμός είναι απαραίτητος, όταν έχει εισχωρήσει, για οποιοδήποτε λόγο, μεγάλη ποσότητα νερού, ή οποιουδήποτε υγρού, ακόμη και βιολογικού υλικού στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, ενδεχομένως μετά από ατύχημα, είτε στην καμπίνα επιβατών, είτε στο πορτ-μπαγκάζ.

Τί περιλαμβάνει ο βιολογικός καθαρισμός του αυτοκινήτου;

Ο βιολογικός καθαρισμός περιλαμβάνει, απαραίτητα, τον λεπτομερή, εξονυχιστικό και σε βάθος καθαρισμό της καμπίνας του αυτοκινήτου.

Ειδικότερα, αφορά τον καθαρισμό και απολύμανση της οροφής, του ταμπλό, της κεντρικής κονσόλας, της ταπετσαρίας των καθισμάτων, των ζωνών, της μοκέτας, των κολωνακίων, της ταπετσαρίας των πορτών, του πορτ-μπαγκάζ, της ρεζέρβας, των εργαλείων και γενικότερα, καθενός αντικειμένου που βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητο.

Για την επίτευξη των μέγιστων δυνατών αποτελσμάτων, συνιστάται μάλιστα, να βγαίνουν και να αποσυναρμολογούνται όλα τα μέρη του αυτοκινήτου, όπου αυτό είναι δυνατόν, όπως π.χ  τα καθίσματα, ώστε να καθαρίζονται διεξοδικά και τα πλέον δύσκολα και κρυφά σημεία του αυτοκινήτου.

Ποιά είναι τα στάδια του βιολογικού καθαρισμού;

α) Πρώτα γίνεται πολύ καλό ξεσκόνισμα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, ακόμη και μέχρι τους αεραγωγούς του κλιματισμού, με τη χρήση μηχανήματος που εκπέμπει πεπιεσμένο αέρα και ταυτόχρονα, αφαιρούνται τυχόν ουσίες, όπως π.χ γράσο, με ειδικά καθαριστικά, από τους μεντεσέδες-τελάρα και εσωτερικά των πορτών.

Σε αυτό το στάδιο του βιολογικού καθαρισμού απαιτείται μεγάλη προσοχή, ώστε το ακροφύσιο του πιεστικού μηχανήματος, να μην έρθει, σε καμία περίπτωση, σε επαφή με τον ουρανό του αυτοκινήτου, καθώς η αυξημένη πίεση μπορεί να οδηγήσει στην αποκόλληση της εργοστασιακά τοποθετημένης επένδυσής του και τελικά να βρεθείς προ δυσάρεστων εκπλήξεων, πρόσθετων οικονομικών επιβαρύνσεων και φυσικά δυσοίωνων εξελίξεων στο μέλλον, αφού είναι εξαιρετικά πιθανό να «ξανακρεμάσει» ο ουρανός σε σύντομο χρονικό διάστημα!

Ανάλογη προσοχή απαιτούν και οι υφασμάτινες επενδύσεις στις πόρτες.Τόσο για αυτές, όσο και για τον ουρανό, πρέπει να χρησιμοποιούνται ειδικά σφουγγάρια και ο καθαρισμός να γίνεται με όσο το δυνατόν ηπιότερες και προσεκτικότερες κινήσεις.

β) Κατόπιν, γίνεται χρήση ειδικής συσκευής πλύσης-απόπλυσης με την οποία ψεκάζεται η ειδική καθαριστική ουσία και ακολουθεί προσεκτικό τρίψιμο με ειδική βούρτσα ή σφουγγάρι στα υφασμάτινα μέρη του αυτοκινήτου μας, όπως στα καθίσματα, τα προσκέφαλα και τις υποδοχές τους, στις επενδύσεις των πορτών, στις μοκέτες, στο κάλυμμα πατώματος του χώρου των αποσκευών και τέλος, στα πατάκια.

Ιδιαίτερη προσοχή, όπως προελέχθη, στον ουρανό, αφού υπάρχει αυξημένος κίνδυνος να ξεκολλήσει, λόγω της υγρασίας, η βενζινόκολλα, που τον συγκρατεί, και να κρεμάσει το ύφασμά του, με όποιες τυχόν δυσάρεστες συνέπειες αυτό συνεπάγεται.

γ) Στη συνέχεια, ακολουθεί ο καθαρισμός του ταμπλό και των πλαστικών μερών του εσωτερικού (αεραγωγοί, χερούλια θυρών, διακόπτες, χειριστήρια ρύθμισης καθισμάτων, εταζέρα κλπ), που γίνεται, συνήθως, με τη χρήση ήπιων  καθαριστικών και ειδικών σφουγγαριών ή πινέλων, για τα πιο δυσπρόσιτα μέρη του αυτοκινήτου, που απαιτούν λεπτομερέστερο καθαρισμό.

Στο τέλος, είναι ορθότερο, να γίνεται πέρασμα των πλαστικών επιφανειών του αυτοκινήτου αφενός, με ειδικό αντιστατικό υλικό, το οποίο αποτρέπει την σκόνη και την βρωμιά να εισχωρήσουν ξανά στα συγκεκριμένα σημεία, και αφετέρου με ειδικό γαλάκτωμα προστασίας, για την πλήρη ενυδάτωση και καλύτερη συντήρησή τους.

δ) Τέλος, το πλέον σημαντικό στάδιο του βιολογικού καθαρισμού είναι η  απολύμανση, αποστείρωση και απόσμωση των εσωτερικών χώρων και του air condition του αυτοκινήτου με τη χρήση οζονιστή.

Το παραγόμενο, από την συγκεκριμένη συσκευή, όζον, είναι ένα ισχυρό οξειδωτικό μέσο και, λόγω της ιδιότητάς του αυτής, εξοντώνει αποτελεσματικά μικρόβια, βακτήρια, σπόρια μυκήτων, οσμές και μικροοργανισμούς.

Φτάνει ακόμα και σε σημεία που είναι αδύνατον να καθαριστούν διαφορετικά, όπως π.χ στις σωληνώσεις του κλιματιστικού που εξαιτίας της διαφοράς θερμοκρασίας και υγρασίας, κυρίως το καλοκαίρι, δημιουργούνται μικρόβια, βακτήρια, μούχλα και κακοσμία.

 

Μπορεί το χρησιμοποιούμενο στον βιολογικό καθαρισμό του αυτοκινήτου μου όζον, να με βλάψει;

Όχι. Στις ποσότητες που απαιτούνται για να είναι αποτελεσματικό, το όζον είναι ακίνδυνο για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Μόνο η αναπνοή όζοντος σε υψηλές ποσότητες συγκέντρωσης, κυρίως στους χώρους εργασίας, όπου χρησιμοποιείται ως μέσο ή ενυπάρχει απαραίτητα μέσα στους χώρους αυτούς, μπορεί να είναι επικίνδυνη και απαγορεύεται αυστηρά. Γι΄ αυτό και είναι απαραίτητο ο βιολογικός καθαρισμός να ανατίθεται αποκλειστικά και μόνο στους ειδικούς.

Ο βιολογικός καθαρισμός των δερμάτινων επενδύσεων γίνεται με τον ίδιο τρόπο;

Όχι. Στα δερμάτινα σαλόνια, η διαδικασία του βιολογικού καθαρισμού διαφοροποιείται.

Στις περιπτώσεις αυτές, δεν γίνεται ψεκασμός με υγρό, αλλά το ειδικό καθαριστικό απλώνεται απαλά με ειδικό σφουγγάρι και το στέγνωμα γίνεται με ένα μαλακό πανάκι. Σαφέστατα, προτείνεται και ενδείκνυται η χρήση ειδικού, ήπιου καθαριστικού υγρού, το οποίο με την χημική του σύσταση δε θα βλάψει το δέρμα.

Το σκούπισμα – στέγνωμα, όπως και το τρίψιμο,  θα πρέπει να γίνεται με απαλές κινήσεις και με ιδιαίτερη προσοχή.

Πολύ σημαντικό, επίσης, στην όλη διαδικασία είναι το κέρωμα. Μετά το στέγνωμα, με ένα άλλο πανάκι, το κερί απλώνεται σε όλη την επιφάνεια των επενδύσεων και με τον τρόπο αυτό, αυξάνεται η γυαλάδα του δέρματος και συνακόλουθα, η διάρκεια ζωής του.

Προτείνεται η συγκεκριμένη διαδικασία να λαμβάνει χώρα κάθε 2 βδομάδες γενικά, και ειδικά το καλοκαίρι, κάθε 10 περίπου μέρες, για τα  βέλτιστα αποτελέσματα.

Μπορείς να κάνεις μόνος σου τον βιολογικό καθαρισμό του αυτοκινήτου σου;

Όχι, στην περίπτωση των υφασμάτινων επενδύσεων, διότι είναι απαραίτητη η χρήση εξειδικευμένου πλυστικού μηχανήματος και ειδικών απολυμαντικών ουσιών.

Το νόημα του βιολογικού καθαρισμού στο αυτοκίνητο είναι η καταπολέμηση των μικροβίων και βακτηριδίων σε βάθος. Τα βακτήρια εισχωρούν στις ίνες του υφάσματος και απαιτούν ενδελεχή ενασχόληση, ώστε να απομακρυνθούν από το εσωτερικό.

Για αυτό και είναι σημαντικό ο βιολογικός καθαρισμός και ιδιαίτερα η επιγενόμενη, μετά τον καθαρισμό, απολύμανση του αυτοκινήτου, να εκτελείται από επαγγελματίες, με τη χρήση των ανάλογων μηχανημάτων.

Συνήθως στην περίπτωση αυτή χρησιμοποιείται το αέριο όζον (Ο3). Είναι ένα χημικό στοιχείο η χρήση του οποίου συνιστάται αποκλειστικά και μόνο στους ειδικούς, οι οποίοι διαθέτουν, συνήθως, τον κατάλληλο επαγγελματικό εξοπλισμό και γνωρίζουν πώς να τηρούν όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία, σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς, καθώς η έκθεση σε μεγάλες ποσότητες όζοντος μπορεί να αποβεί βλαπτική για την υγεία.

Η εισπνοή όζοντος Ο3 σε μεγάλες σχετικά συγκεντρώσεις μπορεί να απευαισθητοποιήσει τα οσφρητικά κύτταρα. Για το λόγο αυτό, στους εργασιακούς χώρους όπου το όζον χρησιμοποιείται, εξαιτίας της οξειδωτικής του δράσης, επιβάλλεται ο επαρκής αερισμός παράλληλα με μηχανισμό ανίχνευσης και ταυτόχρονα συναγερμός για αποφυγή ατυχημάτων.

Όσον αφορά, τώρα τις δερμάτινες επενδύσεις, μπορεί, ασφαλώς, κάποιος, να επιχειρήσει τον βιολογικό καθαρισμό και μόνος του, εάν διαθέτει τον απαιτούμενο χρόνο και έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον εαυτό του, ότι θα το κάνει εξίσου αποτελεσματικά με έναν επαγγελματία, που εξειδικεύεται στους βιολογικούς καθαρισμούς αυτοκινήτων.

Πόση ώρα διαρκεί ο βιολογικός καθαρισμός;

Η διαδικασία του βιολογικού καθαρισμού σε ένα αυτοκίνητο με υφασμάτινο σαλόνι μπορεί να διαρκέσει το λιγότερο από 2 έως και 5 ώρες.

Για να είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι έχει στεγνώσει, πλήρως, το σαλόνι, το αυτοκίνητο θα πρέπει να μείνει για τουλάχιστον 3 ώρες, με το καλοριφέρ ανοιχτό και τα παράθυρα κλειστά. Κατά την παραλαβή του, το αυτοκίνητο θα πρέπει να είναι απολύτως στεγνό, προς αποφυγή συσσώρευσης υγρασίας και  εμφάνισης μούχλας στο εσωτερικό του.

Εάν πρόκειται για αυτοκίνητο με δερμάτινα καθίσματα, τότε ο χρόνος βιολογικού καθαρισμού είναι, σαφώς, διαφορετικός. Το δέρμα, ως φύσει πιο εχθρικό στην απορρόφηση μικροοργανισμών και λεκέδων, σε σχέση με το ύφασμα, απαιτεί λιγότερο χρόνο και ασφαλώς κόπο για τον πλήρη και επαρκή καθαρισμό του.

Πόσο περίπου κοστίζει ο βιολογικός καθαρισμός αυτοκινήτου;

Το κόστος ενός βιολογικού καθαρισμού δεν ξεπερνά τα 50 ευρώ.

Υπό κανονικές συνθήκες και χρήση, βιολογικός καθαρισμός στο αυτοκίνητο απαιτείται, για τους πλέον σχολαστικούς, κάθε 6-9 εβδομάδες. Αν υποτεθεί, πως κάποιος πλένει το αυτοκίνητο μέσα-έξω κάθε 10 -15 ημέρες, ξοδεύει περί τα 20 ευρώ κατά μέσο όρο το μήνα για την περιποίηση του τετράτροχου φίλου του, πράγμα που σημαίνει ότι στα 60 ευρώ του κλασσικού πλυσίματος για όλο το χρονικό αυτό διάστημα, προστίθενται άλλα 50 Ευρώ στην 9η και τελευταία εβδομάδα.

Το ποσό δεν είναι βέβαια διόλου ευκαταφρόνητο και αμελητέο, όμως, για να είμαστε ειλικρινείς, ο βιολογικός καθαρισμός αποδίδει τα μέγιστα αποτελέσματα, όταν πλαισιώνει και λειτουργεί συμπληρωματικά με την τυπική φροντίδα του αυτοκινήτου.

Σε κάθε περίπτωση, η προστασία, που παρέχει η ενδελεχής απομάκρυνση των μικροοργανισμών από το «δεύτερό μας σπίτι», μπορεί, χωρίς υπερβολή, να χαρακτηριστεί, ως «ανεκτίμητη», συγκριτικά με το κόστος που αυτή συνεπάγεται.

Μην περιμένεις, λοιπόν,  να μετατραπεί σε υγειονομική «βόμβα» το εσωτερικό του αυτοκινήτου σου και στη συνέχεια να προβείς στο βιολογικό καθαρισμό του, γιατί τα αποτελέσματα, είναι σίγουρο, πως δε θα σε δικαιώσουν!!

Γιατί να εμπιστευτώ κάποιον από τους συνεργάτες της autoduder για τον βιολογικό καθαρισμό του αυτοκινήτου μου;

Γιατί μόνο σε μας, γρήγορα, εύκολα και αποτελεσματικά θα επιλέξεις τον κατάλληλο για εσένα και τις οικονομικές σου δυνατότητες εξειδικευμένο συνεργάτη μας, μέσα από μία μεγάλη γκάμα επαγγελματιών του είδους και πάντα με την εγγύηση της autoduder!!

Μην το σκέφτεσαι! Κλείσε σήμερα κιόλας ραντεβού για βιολογικό καθαρισμό του αυτοκινήτου σου! Αξίζει τον κόπο!

6.000 ιδιοκτήτες ΙΧ ήδη
βρήκαν το νέο τους συνεργείο!