×

Τοποθέτηση Φώτα LED

Σύγκρινε τιμές με τοποθέτηση από 200+ συνεργεία σε 1′.
Κλείσε ραντεβού & κέρδισε έως 60% !

4.67
6341
αξιολογησεις

Εγγυημένες τιμές έως και -60%

Αληθινές κριτικές & ελεγμένα συνεργεία

Κλείσιμο ραντεβού online, εύκολα!

Συχνές ερωτήσεις για Τοποθέτηση φώτα LED

Τι είναι τα φώτα LED;

Τα φώτα LED η συντομογραφία των αγγλικών λέξεων Light Emitting Diode, δηλαδή Δίοδος Εκπομπής Φωτός ή φωτοδίοδος στα φώτα οχημάτων είναι η πιο σύγχρονη μορφή λαμπτήρων σε μαζική παραγωγή σε όλα τα socket H1, H4, H7, T10. Αντικαθιστούν σταδιακά τα φώτα Xenon οι οποίοι με τη σειρά τους είχαν αντικαταστήσει τους παραδοσιακούς λαμπτήρες πυρακτώσεως (αλογόνου).  Σήμερα τα LED χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο από ιδιώτες σαν φώτα αντικατάστασης στο αυτοκίνητο τους αφού η εγκατάσταση τους είναι αρκετά πιο εύκολη από τα Xenon, αλλά και από εταιρείες κατασκευής αυτοκινήτων αφού η ζωή τους είναι μεγαλύτερη, η θερμοκρασία λειτουργίας τους στο εσωτερικό του φωτιστικού σώματος χαμηλή, ενώ με  τη μικρότερη κατανάλωση προσφέρουν καλύτερο και αποδοτικότερο φωτισμό!

Πως λειτουργούν τα φώτα LED;

Τα φώτα LED, χρησιμοποιούν την τεχνολογία “solid-state lighting”, δηλαδή παράγεται φωτισμός από την κίνηση ηλεκτρονίων σ ‘έναν ημιαγωγό και επειδή χρησιμοποιούνται μικρές πλαστικές λάμπες, είναι λιγότερο ευάλωτα από τους γυάλινους λαμπτήρες HID. Όταν τα LED πρωτοεμφανίστηκαν, ήταν ακριβά και όχι τόσο αξιόπιστα, αλλά χρόνο με το χρόνο και η τιμή τους έπεσε και η αξιοπιστία τους έχει βελτιωθεί σημαντικά.

Γιατί να επιλέξω λαμπτήρες τύπου LED;

Ο οδηγός ιδιαίτερα τη νύχτα, θα πρέπει να έχει την καλύτερη οπτική ώστε να μπορεί να οδηγεί με ασφάλεια, κάτι που παίζει σημαντικό ρόλο σε επαρχιακές διαδρομές με ανύπαρκτο φωτισμό. Μην ξεχνάς ότι, η μη αποδοτική λειτουργία των φώτων είναι ικανή να κουράσει τον οδηγό, με αποτέλεσμα πρόκληση πονοκεφάλου αλλά και άγχους, ιδιαίτερα στα πολύωρα ταξίδια.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα από τη χρήση φώτων LED;

Τα φώτα LED υπερέχουν σε όλους τους τομείς σε σχέση με τα συμβατικά ή τα Xenon και πιο συγκεκριμένα:

 • Φωτεινότητα, 3 φορές υψηλότερη από τη συμβατική λάμπα και 1,5 φορά υψηλότερη φωτεινότητα από τα Xenon.
 • Κατανάλωση ενέργειας, χαμηλότερη έως και πάνω από 80%!
 • Φτάνουν ταχύτατα στο 100% της απόδοσης μετά την ενεργοποίηση τους, σε αντίθεση με τα φώτα Xenon που χρειάζονται έως 1 λεπτό για να φτάσουν στο ίδιο σημείο απόδοσης τους.
 • Χαμηλές θερμοκρασίες λειτουργίας, διαθέτουν έξυπνο μηχανισμό αποβολής θερμότητας με ψύκτρες, που αποτρέπει το λιώσιμο και θάμπωμα των φαναριών όπως σε κάποιες περιπτώσεις κακής τοποθέτησης Xenon.
 • Μεγάλη διάρκεια ζωής, μεγαλύτερη των 30.000 ωρών λειτουργίας, ενώ τα Xenon ξεπερνούν τις 3.000 ώρες.
 • Μεγάλη αντοχή σε κραδασμούς- λακκούβες επειδή φέρουν περισσότερα πλαστικά μέρη σε σχέση με τα άλλα δυο είδη.
 • Εύκολη τοποθέτηση – εγκατάσταση. Μπορούν να τοποθετηθούν σε αυτοκίνητα και φορτηγά, υπάρχουν έτοιμα KIT H1, H4, H7, T10.
 • Σπανιότατη καταστροφή τους από υπέρταση του δυναμό.

Ποια είναι τα μειονεκτήματα της χρήσης φώτων LED;

 • Υψηλότερο κόστος αγοράς εξαιτίας τους κόστους παραγωγής.
 • Ορισμένα μοντέλα, σε πιο εξελιγμένες κατασκευές με ψήκτρες, έχουν μεγαλύτερο μέγεθος σε σχέση με τους αντίστοιχους αλογόνου.
 • Υπάρχει μεγάλη πληθώρα επιλογών εκ των οποίων ένας σημαντικός αριθμός είναι πολύ χαμηλής ποιότητας αποτέλεσμα κακής αντιγραφής προϊόντων.
 • Υπάρχει μικρότερη εμπειρία σε σχέση με τις παλαιότερες λύσεις (ως νεότερη τεχνολογία).
 • Συγκριτικά μικρότερη εστιασμένη κατανομή φωτός σε σχέση με τα Xenon.

Τι να προσέξω στην τοποθέτηση φώτων LED;

Λόγω της μικρής τους κατανάλωσης οι λαμπτήρες LED συνήθως ενεργοποιούν το σύστημα CAN BUS (Controller Area Network), είναι ένα σειριακό πρωτόκολλο επικοινωνίας μεταξύ των υποσυστημάτων του αυτοκινήτου και του κεντρικού επεξεργαστή CPU, είναι το σύστημα που αναγνωρίζει εάν η λάμπα σου είναι καμένη η όχι και αναλαμβάνει να σε ειδοποιήσει.  Με την τεχνολογία LED όλες οι καταναλώσεις είναι υπερβολικά πολύ χαμηλές και έτσι ενδεχομένως ν’ αντιμετωπίσεις πρόβλημα σε νέας τεχνολογίας αυτοκίνητα με σύστημα Can Bus ως αποτέλεσμα τη λήψη λάθους ενδείξεων. Συνεπώς είναι φρόνιμο να προτιμήσεις τους ανάλογους λαμπτήρες LED Can Bus οι οποίοι περιέχουν μια μικρή αντίσταση η οποία ανεβάζει την κατανάλωση του και έτσι ξεγελάει το σύστημα Can Bus ώστε να μην στείλει ένδειξη καμένου λαμπτήρα στο ταμπλό μας εξαιτίας της  χαμηλής κατανάλωσης.

Γιατί να εμπιστευτώ για τοποθέτηση λαμπτήρων LED ένα από τα συνεργεία αυτοκινήτων του autoduder;

Ακόμη δεν το έμαθες; Επιλέγοντας την  autoduder και τα συνεργεία των συνεργατών μας, επωφελείσαι τη καλύτερη εμπειρία και απόλαυση οδήγησης για πάρα-πολλά χρόνια.  Όπως σε όλα τα ανταλλακτικά, έτσι και στην τοποθέτηση λαμπτήρων LED, θα έχεις οικονομικό όφελος πληρώνοντας μόνο αυτό που έχεις ήδη συμφωνήσει χωρίς την ύπαρξη κρυφών χρεώσεων. Λοιπόν, εσύ θα κινείσαι ακόμα με τους συμβατικούς λαμπτήρες;

6.000 ιδιοκτήτες ΙΧ ήδη
βρήκαν το νέο τους συνεργείο!