×

Αλλαγή Δισκόπλακες

Σύγκρινε τιμές με τοποθέτηση από 200+ συνεργεία σε 1′.
Κλείσε ραντεβού & κέρδισε έως 60% !

4.67
6432
αξιολογησεις

Εγγυημένες τιμές έως και -60%

Αληθινές κριτικές & ελεγμένα συνεργεία

Κλείσιμο ραντεβού online, εύκολα!

Συχνές ερωτήσεις για Αλλαγή Δισκόπλακες

Τι είναι οι δισκόπλακες ή δίσκοι και πως λειτουργούν

Δισκόπλακα είναι μεταλλική πλάκα ή δίσκος από χάλυβα υψηλής αντοχής, πάνω στην οποία είναι τοποθετημένο το τακάκι. Βρίσκεται επάνω στον κάθε τροχό του αυτοκινήτου σου ξεχωριστά, στην ουσία πρόκειται για το μηχανισμό του δισκόφρενου  του αυτοκινήτου σου, αποτελούμενο από την πλάκα και το τακάκι. Ο ρόλος της δισκόπλακας  ειναι να εφαρμόζει πάνω της η δαγκάνα, έτσι ώστε να επιβραδύνεται ο τροχός ενώ τα τακάκια είναι αυτά που έχουν το ρόλο του υλικού τριβής. Έτσι όταν παραστεί ανάγκη και ο οδηγός πιέσει το πεντάλ του φρένου, η πίεση μεταφέρεται μέσω του υδραυλικού συστήματος στα δυο έμβολα του δισκόφρενου ώστε να μετακινηθούν τα τακάκια προς τη δισκόπλακα και εξαιτίας της τριβής μεταξύ τους να προκληθεί η επιβράδυνση του οχήματος.

Πόσα είδη δισκόπλακας υπάρχουν και γιατί;

Ανάλογα με το είδος του οχήματος που πρόκειται να  εξοπλιστεί, υπάρχουν τριών ειδών δίσκοι,  οι συμπαγείς, οι αεριζόμενοι δίσκοι και οι κεραμικοί που κατασκευάζονται από ανθρακονήματα.

  • Συμπαγείς, πρόκειται για τους κλασικούς χαλύβδινους δίσκους υψηλής αντοχής με λεία επιφάνεια, που εξοπλίζουν μέχρι και σήμερα τα οχήματά μας.
  • Αεριζόμενοι δίσκοι, στην επιφάνεια τους διαθέτουν τρύπες ή ακόμη και αυλακώσεις με σκοπό την μεγαλύτερη αποβολή θερμοκρασίας ως αποτέλεσμα πιο αποτελεσματικό φρενάρισμα.
  • Της τελευταίας κατηγορίας, τους κεραμικούς, τους συναντάμε σε sport αγωνιστικά αυτοκίνητα εξαιτίας του μικρού βάρους τους, αλλά και της ικανότητας τους να αποβάλουν υψηλότερες ποσότητες θερμότητας σε σχέση με τους χαλύβδινους αεριζόμενους. Είναι κατασκευασμένοι από ανθρακονήματα, ελαφρύ υλικό που τους καθιστά ιδιαίτερα ακριβούς.

Μπορώ να αλλάξω κατηγορία επιλέγοντας καλύτερης απόδοσης δισκόπλακες για το αυτοκίνητό μου;

Ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου σου ορίζει τον τύπο που χρειάζεται το όχημα σου, παρόλα αυτά, εάν είσαι διαθετημένος να σου στοιχίσει λίγο παραπάνω και να αναβαθμίσεις τα φρένα σου, ώστε να ψύχονται καλύτερα, μπορείς να το κάνεις.  Αρκεί βέβαια να απευθυνθείς στο σωστό επαγγελματία, ο οποίος θα σου προτείνει τα κατάλληλα προϊόντα ανάλογα με τις διαστάσεις δισκόπλακας που ταιριάζουν στους τροχούς  του οχήματός σου.

Κάθε πότε πρέπει ν’ αλλάζω τις δισκόπλακες των φρένων μου;

Οι δισκόπλακες χρειάζονται αλλαγή κάθε 50.000 με 100.000 χιλιόμετρα. Μην ξεχνάς, η οδηγική συμπεριφορά σου και η συχνότητα χρήσης των φρένων  προσδιορίζουν, εάν θα χρειαστείς αλλαγή στα 50.000 ή στα 100.000 χιλιόμετρα.

Πως θα καταλάβω ότι οι δισκόπλακες θέλουν αλλαγή;

Γενικά δισκόπλακες αλλάζουμε όταν, έχουν υποστεί φθορά, μεγαλύτερη  από 3 χιλιοστά ή όταν έχουν βαθιές χαρακιές. Εάν η φθορά είναι μεγάλη σε κάθε φρενάρισμα θα ακούς τον τσιριχτό χαρακτηριστικό ήχο που θα σε κάνει να θες κλείσεις ραντεβού για αλλαγή .  Ακόμη, τα δισκόφρενα σου χρειάζονται  οπωσδήποτε αλλαγή, εάν παρατηρήσεις ότι η πίεση του πεντάλ του φρένου προκαλεί τρέμουλο στο τιμόνι, και σε κάθε φρενάρισμα  έχεις την αίσθηση ότι το όχημα επιβραδύνει σε δόσεις ή το τιμόνι τρέμει, τότε  πιθανώς οι μπροστινοί δίσκοι έχουν στραβώσει.  Μην ανησυχείς εάν διαθέτεις αρκετά σύγχρονο όχημα, σίγουρα είναι εξοπλισμένο με αισθητήρες ή και άλλους μηχανισμούς που είναι ικανοί να σε ειδοποιήσουν για τη φθορά στις δισκόπλακες.

Πως μπορώ να επιμηκύνω τη ζωή στις δισκόπλακες του αυτοκινήτου μου;

Απέφυγε απότομα φρεναρίσματα και ανούσιες επιβραδύνσεις. Όταν πλησιάζεις σε φανάρι, ενδέχεται να σταματήσεις οπότε ελάττωσε ταχύτητα από πριν, βγάζοντας το πόδι σου από το γκάζι. Στις κατηφορικές διαδρομές με μεγάλη κλίση φρόντισε στο κιβώτιο να έχεις επιλέξει τη κατάλληλη ταχύτητα και όχι τη νεκρά.  Επίσης προσπάθησε να περνάς τυχόν λιμνάζοντα νερά με χαμηλή ταχύτητα, εξαιτίας της θερμοκρασίας που έχουν αναπτύξει οι δίσκοι, εάν βραχούν είναι πιθανό να στραβώσουν. Τέλος προτίμησε να κινείσαι σε άσφαλτο παρά σε χωματόδρομους, ένα χαλικάκι μπορεί να εισχωρήσει στο κενό μεταξύ δίσκου και τακακίου και να προκαλέσει βλάβη.

Γιατί να εμπιστευτώ για αλλαγή δισκόπλακας ένα από τα συνεργεία αυτοκινήτων του autoduder;

Τα συνεργεία αυτοκινήτων του autoduder, προσφέρουν μια ολοκληρωμένη γκάμα υπηρεσιών που αφορούν όλα τα μηχανικά και ηλεκτρολογικά μέρη του αυτοκινήτου σου, με σκοπό να εξασφαλίσουμε στο όχημα σου ομαλή λειτουργία και σε εσένα απόλυτη ασφάλεια σε κάθε χιλιόμετρο. Επίσης σ’ εμάς έχεις την δυνατότητα να συγκρίνεις τις τιμές των συνεργείων ώστε να μην σου κοστίζει ακριβά καμιά εργασία ακόμη και η αλλαγή δισκόπλακας. Λοιπόν, εσύ για πόσο ακόμα θα υπομένεις τον θόρυβο από τις φθαρμένες δισκόπλακες;

6.000 ιδιοκτήτες ΙΧ ήδη
βρήκαν το νέο τους συνεργείο!