×

Επισκευή Μίζας

Σύγκρινε τιμές από 200+ συνεργεία σε 1′.
Κλείσε ραντεβού & κέρδισε έως 60% !

4.67
6432
αξιολογησεις

Εγγυημένες τιμές έως και -60%

Αληθινές κριτικές & ελεγμένα συνεργεία

Κλείσιμο ραντεβού online, εύκολα!

Συχνές ερωτήσεις για Επισκευή Μίζας

Τί είναι η μίζα και σε τί χρησιμεύει;

Η μίζα είναι ένας μικρός ηλεκτροκινητήρας, ο οποίος τροφοδοτείται από την μπαταρία κατά την εκκίνηση για να δώσει στον κινητήρα την ταχύτητα εκκίνησης που απαιτείται, ώστε να υπερνικήσει τις αδράνειες των μαζών του, μέχρις ότου λειτουργήσει μόνος του. Έτσι είναι ικανός να ενεργοποιεί τη μηχανή σου όταν γυρίσεις το κλειδί ή στα πιο σύγχρονα οχήματα, όταν πιέσεις το start button.

Πώς λειτουργεί;

Τοποθετείται λοιπόν στην πλαϊνή πλευρά του κινητήρα με την κεφαλή του στο θάλαμο του σφονδύλου. Η μετάδοση της κίνησης από τη μίζα στον κινητήρα γίνεται με ένα ζευγάρι οδοντωτών τροχών, που έχουν μεγάλη σχέση μετάδοσης. Ο πιο μικρός τροχός λέγεται πηνίο και είναι στερεωμένος στον άξονα της μίζας.  Ο μεγαλύτερος είναι μία οδοντωτή στεφάνη ή γρανάζι γύρω από το σφόνδυλο. Το πηνίο και η στεφάνη δεν συμπλέκονται μόνιμα αλλά μόνο τη στιγμή της εκκίνησης. Κατά τη στιγμή της σύμπλεξης και μόνο με την κατάλληλη ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που διοχετεύεται στη μίζα από την μπαταρία ξεκινά ο κινητήρας σου να λειτουργεί.

Ποιά είναι η διάρκεια ζωής της μίζας του αυτοκινήτου μου;

Στο συγκεκριμένο ερώτημα δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση εξαιτίας του τρόπου λειτουργίας του συγκεκριμένου εξαρτήματος.  Αυτό που συνήθως διατυμπανίζουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες είναι ότι ένα συνηθισμένο όχημα αναμένεται και θα είναι ικανό να υποβληθεί σε έως και 40.000 κύκλους σβησίματος επανεκκίνησης κατά τη διάρκεια της ζωής του, ενώ στην περίπτωση των οχημάτων που είναι εφοδιασμένα με το σύστημα stop/start και  ενεργοποιείται κάθε φορά που το αυτοκίνητο σταματά, ο αριθμός αυξάνεται φθάνοντας ίσως και τους 400.000 κύκλους κατά τη διάρκεια ζωής του.

Πώς θα καταλάβω ότι η μίζα του οχήματος μου έχει πρόβλημα;

Η μίζα είναι από τα πιο βασικά εξαρτήματα του ηλεκτρικού κυκλώματος του αυτοκινήτου σου και η βλάβη της συνεπάγεται με ακινητοποίηση του.  Παρακάτω σου παραθέτουμε κάποιες  βασικές ενδείξεις ότι το όχημα σου χρήζει τεχνικού ελέγχου από μηχανικό-ηλεκτρολόγο αυτοκινήτων εφόσον η μίζα δυσκολεύεται να δώσει κίνηση στον κινητήρα ή ακόμη μπορεί να μην τα καταφέρει και καθόλου.

  • Γυρίζεις τη μίζα και μια στις τέσσερις φορές δεν ανταποκρίνεται, σε αυτή τη περίπτωση είναι πολύ πιθανό η βλάβη να προέρχεται από τα καρβουνάκια εξαιτίας φθοράς τους, συνηθισμένη προειδοποίηση ότι κάποια στιγμή η μίζα θα σε εγκαταλείψει!

 

  • Ο οδηγός στην επιμονή του πολλές φορές να ξεκινήσει τη μηχανή, είναι αρκετά πιθανό να προκαλέσει βλάβη στην μπομπίνα, είναι ένα τα πρώτα εξαρτήματα που καίγεται λόγω της υπερθέρμανσης από τις απανωτές προσπάθειες εκκίνησης, αφού προκαλείται βραχυκύκλωμα στη μίζα με αποτέλεσμα την ανεπανόρθωτη βλάβη της.

 

  • Επίσης φθορά στον ηλεκτρομαγνήτη η αλλιώς «μπουτόν», τη συσκευή δηλαδή που φροντίζει και συμμετέχει στη μετατροπή του ηλεκτρισμού της μπαταρίας, σε κίνηση, είναι ικανή να παρουσιάσει συμπτώματα όμοια με αυτά της πρώτης περίπτωσης, δηλαδή του προβλήματος από τα καρβουνάκια. Σε αυτή τη περίπτωση όταν το «μπουτόν» χαλάσει εντελώς η μίζα δεν ανταποκρίνεται και το όχημα ακινητοποιείται.

 

  • Άλλες φορές το πρόβλημα μπορεί να προέρχεται το γρανάζι της μίζας, αυτό δηλαδή το οποίο έρχεται σε επαφή με το γρανάζι του σφονδύλου ώστε να μεταδοθεί η κίνηση. Η οδοντωτή στεφάνη της μίζας κολλάει, συνήθως από βρωμιά στο γρανάζι του κινητήρα, περιστρέφεται συνεχώς μαζί του κατά τη διάρκεια της κίνησης, με συνέπεια να καίγεται η μπομπίνα της μίζας.

 

  • Τέλος μια μπαταρία σε κατάσταση αποφόρτισης, είναι λογικό να θέσει την μίζα ανίκανη ώστε να εκκινήσει τον κινητήρα σου, οπότε σε περίπτωση αδυναμίας εκκίνησης πρέπει να εντοπίσεις εάν παρέχεται αρκετό ρεύμα από τη μπαταρία, παρατηρώντας την ένταση των φώτων στην καμπίνα του οχήματος.

Τί πρέπει να προσέξω στην επισκευή της μίζας του αυτοκινήτου μου;

Είναι αρκετά σημαντικό να επιλέξεις εξειδικευμένο επαγγελματία για τη συγκεκριμένη εργασία ώστε να κερδίσεις σε χρόνο αλλά και σε χρήμα.  Διότι στο σωστό συνεργείο πολλές φορές θα ανοίξουν τη μίζα και θα την επισκευάσουν. Ακόμη μπορεί να την αντικαταστήσουν με κάποια ανακατασκευασμένη ή να τοποθετήσουν νέα.  Αυτό θα το κρίνει εξειδικευμένος ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων ανάλογα με τη βλάβη που παρουσιάζει η μίζα.

Γιατί να επιλέξω για την επισκευή της μίζας ένα από τα συνεργεία αυτοκινήτων του autoduder;

Γιατί μέσω του https://www.autoduder.com έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις τον καλύτερο επαγγελματία μεταξύ των εξειδικευμένων συνεργατών μας, ενώ κερδίσεις χρόνο και χρήμα συγκρίνοντας τις τιμές.  Μην ξεχνάς έχουμε τη λύση και στην επισκευή ή την αντικατάσταση της μίζας του αυτοκινήτου σου αφού διαθέτουμε γνήσια και πιστοποιημένα ανταλλακτικά για όλες τις μάρκες και κατηγορίες των οχημάτων.

6.000 ιδιοκτήτες ΙΧ ήδη
βρήκαν το νέο τους συνεργείο!