×

Αλλαγή Ακρόμπαρα Τιμονιού

Σύγκρινε τιμές με τοποθέτηση από 200+ συνεργεία σε 1′.
Κλείσε ραντεβού & κέρδισε έως 60% !

4.67
6485
αξιολογησεις

Εγγυημένες τιμές έως και -60%

Αληθινές κριτικές & ελεγμένα συνεργεία

Κλείσιμο ραντεβού online, εύκολα!

Συχνές ερωτήσεις για Αλλαγή Ακρόμπαρα Τιμονιού

Τι είναι τα ακρόμπαρα τιμονιού;

Ακρόμπαρο είναι ο τελευταίος (μετά τα ημίμπαρα) σε σειρά, προσαρμοσμένος σύνδεσμος, μεταξύ του άκρου της μπάρας, της κρεμαγιέρας του τιμονιού και της πλήμνης του κάθε τροχού. Είναι ένα μικρό μεν, πολύ σημαντικό δε, τμήμα του συστήματος διεύθυνσης του αυτοκινήτου κατασκευασμένο από χάλυβα, το οποίο καθορίζει την κατεύθυνση περιστροφής των τροχών.

Σε τι χρησιμεύει το ακρόμπαρο του τιμονιού;

Κάθε εμπρόσθιος τροχός συνδέεται με τον συγκεκριμένο σύνδεσμο, ο οποίος ρυθμίζεται ως προς το μήκος του, ώστε να μπορεί, με τον τρόπο αυτό, να μεταβάλλεται η γεωμετρία του μπροστινού συστήματος του αυτοκινήτου, για να μπορεί το αυτοκίνητο να αλλάζει κατευθύνσεις. Συνεπώς, πρόκειται για ένα υψίστης σημασίας εξάρτημα το οποίο ευθύνεται για την ευστάθεια, την ποιότητα κύλισης του αυτοκινήτου σου, αλλά και την αίσθηση που αποκομίζεις από το τιμόνι κατά την οδήγηση.

Από τί φθείρονται συνήθως τα ακρόμπαρα του τιμονιού;

Οι πολλές λακκούβες και η οδήγηση σε κακό οδόστρωμα γενικά, προκαλούν, λόγω των κραδασμών, κενά στον συγκεκριμένο σύνδεσμο ικανά να τον καταστρέψουν ή να συντομεύσουν το χρόνο ζωής του. Επίσης, οι απότομες και συνεχόμενες μεταβολές της θερμοκρασίας “ξεραίνουν” τα λαστιχάκια, που τα προστατεύουν, με αποτέλεσμα να κόβονται και με τον τρόπο αυτό να καθιστούν τα ακρόμπαρα ιδιαιτέρως ευπαθή, αλλά, κυρίως επικίνδυνα. Τέλος, τυχόν συχνές προσκρούσεις των τροχών, ιδίως από το παρκάρισμα σε ψηλά πεζοδρόμια, είναι δυνατό να καταστρέψουν εκτός από τα ακρόμπαρα κι ένα μεγάλο τμήμα του συστήματος διεύθυνσης του αυτοκινήτου σου.

Πότε πρέπει να αλλάξω ακρόμπαρα Τιμονιού;

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη χρονική περίοδος φθοράς για το ακρόμπαρο. Συνήθως οι κατασκευαστές προτείνουν αντικατάσταση ανά κάποια χιλιόμετρα. Εξαρτάται βέβαια από την οδηγική συμπεριφορά σου, την κατάσταση του οδοστρώματος όπου, συνήθως, κινείσαι, αλλά και τις κλιματολογικές συνθήκες, αφού και η ξηρασία διαβρώνει τα λαστιχάκια, τα οποία προστατεύουν τα ακρόμπαρα από μικροφθορές κατά τη συνήθη χρήση και τα κρατούν ελαστικά. Τέλος εάν τα λαστιχάκια έχουν σημαντική φθορά, για παράδειγμα, έχουν κοπεί θα έχουμε κενό που το ονομάζουμε αλλιώς και τζόγο, με αποτέλεσμα ο τροχός να χάνει την ευθυγράμμιση του.

Πως καταλαβαίνουμε ότι χρειάζονται αλλαγή τα ακρόμπαρα;

Τα ακρόμπαρα χρειάζονται αντικατάσταση όποτε αποκτήσουν «κενά» δηλαδή, όταν ακούγεται ένας οξύς θόρυβος στο εμπρόσθιο σύστημα σε κάθε αλλαγή κατεύθυνσης, σε μικρές ανωμαλίες του δρόμου ή όταν κινείσαι με την όπισθεν. Το ονομάζουμε αλλιώς και τζόγο, είναι μια κατάσταση σχετικά επικίνδυνη, που ο τροχός χάνει την ευθυγράμμιση του. Επίσης, εάν πιάνοντάς τα και κουνώντας τα νιώσουμε ότι κάνουν κάποια κίνηση, ανεξάρτητα από το υπόλοιπο σύστημα, ή όταν τα λαστιχάκια, τα οποία τα προστατεύουν από βρωμιές και τα κρατούν ευέλικτα, έχουν κοπεί, αυτό αποτελεί δείγμα ότι δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση και χρειάζονται αλλαγή.

Πώς μπορώ να διατηρήσω σε καλή κατάσταση τα ακρόμπαρα του οχήματος μου;

Απέφυγε τους κακοτράχαλους δρόμους, τις λακκούβες καθώς και σημεία του οδοστρώματος  με αρκετά συγκεντρωμένα νερά, αφού η απότομη διαφορά θερμοκρασίας από τη ζέστη στο κρύο εντείνει κι επιταχύνει τη φθορά τους. Επίσης φρόντισε να αποφεύγεις την στάθμευση στα πεζοδρόμια.

Τι είδους ανταλλακτικά πρέπει να επιλέξω για να αντικαταστήσω τα παλιά μου ακρόμπαρα και τι πρέπει να προσέξω;

Κάθε όχημα «φοράει» ένα συγκεκριμένο είδος ακρόμπαρο, το οποίο συνιστά ο κάθε κατασκευαστής, ενώ είναι προτιμότερο να επιλέξεις έναν έμπειρο επαγγελματία εμπιστοσύνης για το συγκεκριμένο service στο όχημα σου. Φρόντισε να επιλέγεις γνήσια ή ανταλλακτικά με ταυτότητα (αναγραφή εργοστασίου, παρτίδας, κλπ) και κυρίως πρόσεχε να βρίσκονται εντός σφραγισμένης συσκευασίας.

Γιατί να επιλέξω ένα από τα συνεργεία της autoduder για αντικατάσταση ή service στα ακρόμπαρα μου;

Μα είναι απλό, θα το διαπιστώσεις  και μόνος σου! Μόνο εμείς προσφέρουμε τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς και πάντα την καλύτερη ποιότητα! Μην ξεχνάς πως διαθέτουμε τους πιο έμπειρους μόνιμους συνεργάτες. Ο ποιοτικός έλεγχος από το καταρτισμένο  προσωπικό μας, εξασφαλίζει την άρτια λειτουργία του οχήματος σου για πολλά-πολλά χρόνια ώστε να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο!  Έλα σε ένα από τα συνεργεία της autoduder και ξέχνα τις αμφιβολίες και το άγχος για το service του αυτοκινήτου σου!

6.000 ιδιοκτήτες ΙΧ ήδη
βρήκαν το νέο τους συνεργείο!