×

Ευθυγράμμιση Τροχών Αυτοκινήτου

Σύγκρινε τιμές από 200+ συνεργεία σε 1′.
Κλείσε ραντεβού & κέρδισε έως 60% !

4.67
6485
αξιολογησεις

Εγγυημένες τιμές έως και -60%

Αληθινές κριτικές & ελεγμένα συνεργεία

Κλείσιμο ραντεβού online, εύκολα!

Συχνές ερωτήσεις για Ευθυγράμμιση Τροχών Αυτοκινήτου

Ευθυγράμμιση Τροχών Αυτοκινήτου

Είναι η διαδικασία ρύθμισης, γωνίας σύγκλισης , γωνίας κάμπερ και γωνίας κάστερ.

Ρύθμιση γωνίας σύγκλισης
Αν υπάρχει λανθασμένη ρύθμιση στη σύγκλιση τροχών προς το κέντρο του αυτοκινήτου, αυξάνεται η κατανάλωση και μειώνεται η δύναμη που παράγει το μοτέρ. Αντίθετα εάν υπάρχει λανθασμένη ρύθμιση των τροχών προς το εξωτερικό μέρος, η τροχιά του αυτοκινήτου επηρεάζεται από τις ανωμαλίες του δρόμου και η οδήγηση γίνεται κουραστική. Και στις δύο περιπτώσεις οι τροχοί διαγράφουν μια τροχιά διαφορετική από την ιδανική που ορίζει ο εκάστοτε κατασκευαστής, φορτίζοντας υπερβολικά του άξονες φθείροντας τα ελαστικά των αυτοκινήτων.

Ρύθμιση γωνίας κάμπερ
Η γωνία κάμπερ ορίζει πόσο κάθετοι είναι οι τροχοί προς το επίπεδο του δρόμου. Όταν στους τροχούς υφίσταται αρνητική γωνία κάμπερ και το ελαστικό εφάπτεται στο οδόστρωμα περισσότερο με το εσωτερικό του πέλματός, υπερθερμαίνεται και να φθείρεται υπερβολικά. Αντίθετα, θετική γωνία κάμπερ σημαίνει ότι τα λάστιχα πατούν περισσότερο με το εξωτερικό του πέλματός τους, μειώνοντας την πρόσφυση και καταπονώντας την ανάρτηση. Ιδανικά, η γωνία κάμπερ καθορίζεται από τον κατασκευαστή και το είδος του αυτοκινήτου για το βέλτιστο κράτημα, αίσθηση και άμεση επαναφορά του τιμονιού.

Ρύθμιση γωνίας κάστερ.
Πρόκειται για τη γωνία που εκφράζει τη διαφορά μεταξύ μιας ευθείας κάθετης προς το έδαφος και του άξονα περιστροφής του τροχού εκφραζόμενη σε μοίρες. Είναι ιδιαιτέρως σημαντική για την ασφαλή συμπεριφορά του οχήματος του οχήματος διότι παρέχει σταθερότητα σε μεγάλη ταχύτητα και γωνία στροφής. Συνήθως, η γωνία κάστερ δεν μπορεί να τροποποιηθεί, γι’ αυτό και η τροποποίησή της έχει στόχο την αποκατάσταση της ισορροπίας μετά από ατύχημα.

Ποια η διαφορά μεταξύ ευθυγράμμισης και ζυγοστάθμισης

Είναι δύο διαφορετικές διαδικασίες, η ρύθμιση της ευθυγράμμισης ή της γεωμετρίας του οχήματος, ορίζεται ως η διαδικασία της ρύθμισης των γωνιών των τροχών ώστε να τους επαναφέρουμε στη θέση που ορίζει ο κατασκευαστής. Αντίθετα, η ζυγοστάθμιση ενός ελαστικού επιτρέπει στον τροχό να περιστρέφεται χωρίς να προκαλεί κραδασμούς στο όχημα. Η ζυγοστάθμιση συνήθως γίνεται με κάθε αλλαγή ή επισκευή ελαστικού σε κάθε τροχό εκτός οχήματος ξεχωριστά, ενώ η ευθυγράμμιση γίνεται με τους τροχούς επάνω στο όχημα με ειδικό εξοπλισμό.

Πότε χρειάζεται ευθυγράμμιση αυτοκινήτου και πως μπορώ να το καταλάβω;

Γενικά το αυτοκίνητο σου χρειάζεται ευθυγράμμιση ανά 20.000 χιλιόμετρα ή μία φορά τα 2 χρόνια λόγω και των κακοτεχνιών των ελληνικών δρόμων. Όταν όμως υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις όπως οι παρακάτω, πρέπει να τις λάβεις σοβαρά υπόψιν και να αναζητήσεις ειδικό νωρίτερα.
• Εμφανές πρόβλημα αίσθησης, με τράβηγμα τιμονιού ή πρόβλημα στη συμπεριφορά του οχήματος όπως δυσκολία διατήρησης ευθείας πορείας.
• Ανώμαλη και ανομοιόμορφη φθορά ελαστικών από τη μία ή την άλλη πλευρά.
• Μη άμεση και εύκολη επαναφορά μετά από μια στροφή ή όταν οπτικά το τιμόνι είναι σε θέση στροφής ενώ εσύ πηγαίνεις ευθεία.

Πότε είναι επιβεβλημένη η επίσκεψη στον ευθυγραμμιστή σου;

Πρέπει να προγραμματίσεις ευθυγράμμιση για το όχημα σου όταν:
• Έχεις αγοράσει ένα καινούργιο σετ ελαστικών και επιθυμείς να σου διαρκέσει όσο δυνατόν περισσότερο. Δεν έχει σημασία αν το αυτοκίνητό σου διαθέτει ελαστικά τελευταίας γενιάς με μέγιστη διάρκεια ζωής. Μια λανθασμένη ρύθμιση μερικών χιλιοστών θα υποβαθμίσει την αντοχή ακόμα και των πιο φημισμένων ελαστικών.
• Ένα στοιχείο ανάρτησης ή διεύθυνσης έχει υποστεί αντικατάσταση λόγω βλάβης.
• Όταν έχεις προσκρούσει βίαια πάνω σε πεζοδρόμιο ή σε κάποια λακκούβα.

Τι κερδίζω με την ευθυγράμμιση

Αρκετά! Εκτός από το πιο σημαντικό όπως, ασφαλέστερη οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου και το καλύτερο κράτημα στο δρόμο, κερδίζει και η τσέπη σου, είναι δύσκολοι καιροί για σπατάλες:
• Προστασία στα ελαστικά αυτοκινήτων από ανομοιόμορφη και γρήγορη φθορά
• Εξοικονόμηση στα καύσιμα

Τι πρέπει να προσέξω για τη σωστή ευθυγράμμιση στο αυτοκίνητο μου;

Καταρχήν πρέπει να επιλέξεις σωστό επαγγελματία που έχει εμπειρία και διαθέτει σύγχρονα μηχανήματα για τη συγκεκριμένη δουλειά. Στη συνέχεια ο ευθυγραμμιστής σου θα πρέπει να ελέγξει σχολαστικά για τυχόν βλάβες σε μέρη του συστήματος διεύθυνσης, διότι η προβληματική πορεία οχήματος, μπορεί να οφείλεται σε σοβαρότερη βλάβη. Οι πιο συνηθισμένες που επηρεάζουν την ευθυγράμμιση είναι:
• Χαλασμένες αναρτήσεις, οι οποίες και θα πρέπει να μετρηθούν με αμορτισερόμετρο
• Βλάβη στο μπαλάκι ψαλιδιού
• Φθαρμένο ακρόμπαρο
• Φθαρμένα silent blocks ψαλιδιών

Πώς μπορώ να παρατείνω το χρονικό διάστημα που το αυτοκίνητο χρειάζεται ευθυγράμμιση

• Προσπάθησε να αποφεύγεις όσο αυτό είναι εφικτό βίαιες προσκρούσεις-πτώσεις σε λακκούβες.
• Μην ανεβάζεις το όχημα σου σε πεζοδρόμια, εάν είναι ανάγκη, κάνε το αργά με ιδιαίτερη προσοχή, «ζυγίζοντας» τους τροχούς όταν ανεβαίνεις ή κατεβαίνεις ώστε να μειωθούν οι φθορές.
• Είναι προτιμότερο να επιλέγεις διαδρομή με καλύτερης ποιότητας οδόστρωμα παρά κακοτράχαλους δρόμους.

Γιατί να εμπιστευτώ για ευθυγράμμιση ένα από τα συνεργεία αυτοκινήτων του autoduder;

Γιατί έτσι κερδίζεις ασφάλεια και οικονομία, έχεις πλήρη έλεγχο τους κόστους και ταυτόχρονα δυνατότητα σύγκρισης τιμών μεταξύ των συνεργείων. Αποδεχόμενος λοιπόν την καλύτερη προσφορά από εμάς, θα είσαι 100% σίγουρος ότι δεν υπάρχουν κρυφές χρεώσεις ενώ έχεις την καλύτερη εξυπηρέτηση από τους συνεργάτες επιλογής μας.

6.000 ιδιοκτήτες ΙΧ ήδη
βρήκαν το νέο τους συνεργείο!