×

Έκδοση Κάρτας Καυσαερίων

Σύγκρινε τιμές από 200+ συνεργεία σε 1′.
Κλείσε ραντεβού & κέρδισε έως 60% !

4.78
6574
αξιολογησεις

Εγγυημένες τιμές έως και -60%

Αληθινές κριτικές & ελεγμένα συνεργεία

Κλείσιμο ραντεβού online, εύκολα!

Συχνές ερωτήσεις για Έκδοση Κάρτας Καυσαερίων

Τι είναι η κάρτα καυσαερίων ή «ΚΕΚ»;

Η κάρτα  καυσαερίων ή «ΚΕΚ» εν συντομία, θεσπίστηκε με σκοπό τη μείωση των ρύπων και κυρίως των ενώσεων του άνθρακα και του θείου στην ατμόσφαιρα, από τη χρήση των οχημάτων, και την σε βάθος χρόνου προστασία του περιβάλλοντος. Χορηγείται μετά από έλεγχο και μέτρηση των καυσαερίων που εκπέμπει το κάθε όχημα ώστε να διασφαλίζεται η άριστη και μη ρυπογόνος λειτουργία του.

Ποιά οχήματα έχουν υποχρέωση κάρτας καυσαερίων;

Είναι υποχρεωτική:

  • Για όλα τα οχήματα μικτού βάρους έως 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως τεχνολογίας και θα πρέπει να εκδίδεται με τη συμπλήρωση του 1ου έτους από την ημερομηνία έκδοσης της πρώτης άδειας κυκλοφορίας.
  • Για τα βαρέα οχήματα μικτού βάρους άνω των 3,5τόνων καθώς και
  • Για τα οχήματα Δημοσίας Χρήσης (π.χ. ασθενοφόρα, taxi ).

Εξαιρούνται και δεν έχουν υποχρέωση έκδοσης κάρτας καυσαερίων τα Δίκυκλα.

Διαδικασία και απαιτούμενα έγγραφα για την έκδοση κάρτας καυσαερίων

Η διαδικασία είναι εξαιρετικά εύκολη. Απαιτείται, απλά, η επίσκεψη σε κάποιο από τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία, που διαθέτουν και ειδική σήμανση, για τον σχετικό έλεγχο. Για την αποφυγή περιττών καθυστερήσεων και άσκοπης ταλαιπωρίας, είναι προτιμότερο να πραγματοποιείται κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού, ενώ δεν διαρκεί, συνήθως, πάνω από 10 λεπτά. Το μόνο που χρειάζεται είναι η επίδειξη της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος.

Κάθε πότε πρέπει να εκδίδεται η κάρτα καυσαερίων;

  • Για τα οχήματα μικτού βάρους έως 3,5 τόνων κάθε χρόνο, ενώ για έλεγχο που γίνεται εκπρόθεσμα, δηλαδή, κάθε δεύτερο έτος, η κάρτα καυσαερίων είναι δυνατό να ζητηθεί και να χορηγηθεί ταυτόχρονα με τη διαδικασία ελέγχου στα ΚΤΕΟ, δημόσια ή και ιδιωτικά, με την καταβολή του αντίστοιχου αντιτίμου και χωρίς πρόστιμο ή οποιαδήποτε περαιτέρω προσαύξηση. Αρκεί βέβαια, να είναι κάποιος τυχερός και μέχρι τότε να έχει διαφύγει από τον έλεγχο της τροχαίας! Δεν αξίζει να το ρισκάρει κανείς, πιστέψτε μας!
  • Τα βαρέα οχήματα μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων καθώς και τα οχήματα δημοσίας χρήσης όπως ασθενοφόρα, taxi, κάθε 6 μήνες.

Υπάρχει διαφορά στην έκδοση κάρτας καυσαερίων οχημάτων ανάλογα με το είδος του καταναλισκόμενου καυσίμου diesel, βενζίνης ή υγραερίου;

Βάσει του νόμου, όλα τα οχήματα ανεξαρτήτως καυσίμου, έχουν την υποχρέωση έκδοσης κάρτας καυσαερίων (ΚΕΚ).

Ποιο είναι το κόστος της έκδοσης κάρτας ρύπων;

Κοστίζει από 5€ έως 12€ ανάλογα με τον τύπο του οχήματος, ενώ όπως είπαμε παραπάνω, κάθε δεύτερο έτος εκδίδεται μαζί με την κάρτα ΚΤΕΟ, έτσι  συνήθως εμπεριέχεται στην ίδια τιμή ως προσφορά.

Πιο είναι το πρόστιμο σε περίπτωση εκπρόθεσμης προσέλευσης για έλεγχο καυσαερίων και έκδοση ΚΕΚ;

Δεν προβλέπεται ευτυχώς ένα τέτοιο πρόστιμο!

Τι προβλέπει ο νόμος για τα οχήματα που στερούνται της κάρτας καυσαερίων;

Το αρχικό πρόστιμο της τροχαίας για κυκλοφορία χωρίς ισχύουσα ΚΕΚ κυμαίνεται από 35€ έως και 200€, ανάλογα με τους εκπεμπόμενους ρύπους που θα βεβαιώσει το κινητό κλιμάκιο της τροχαίας.  Σε περίπτωση ύπαρξης ΚΕΚ, αλλά δεν επαληθευτούν οι αναγραφόμενες μετρήσεις στον έλεγχο του κλιμακίου, αυτό ενδέχεται να ακυρωθεί και ο οδηγός να υποχρεωθεί στην έκδοση νέου, φυσικά αφού πρώτα επισκευάσει το όχημα του ώστε να εκπέμπει τις προβλεπόμενες ενδείξεις.

Γιατί να εμπιστευτώ για έκδοση κάρτας καυσαερίων ένα από τα συνεργεία αυτοκινήτων του autoduder;

Όταν εμπιστεύεσαι το διαδικτυακό μας χώρο autoduder.com, έχεις πλήρη έλεγχο του κόστους σε οποιαδήποτε εργασία ακόμη και σε «ΚΕΚ», επειδή οι εποχές είναι δύσκολές για να πληρώνεις πρόστιμα!  Ταυτόχρονα έχεις δυνατότητα σύγκρισης τιμών μεταξύ των συνεργείων, ενώ αποδεχόμενος  την καλύτερη προσφορά από εμάς, είσαι 100% σίγουρος ότι δεν υπάρχουν κρυφές χρεώσεις και θα επωφεληθείς τη καλύτερη εξυπηρέτηση από τους συνεργάτες μας.

6.000 ιδιοκτήτες ΙΧ ήδη
βρήκαν το νέο τους συνεργείο!