×

Αλλαγή Εξωτερικού Ιμάντα Δυναμό

Σύγκρινε τιμές με τοποθέτηση από 200+ συνεργεία σε 1′.
Κλείσε ραντεβού & κέρδισε έως 60% !

4.67
6485
αξιολογησεις

Εγγυημένες τιμές έως και -60%

Αληθινές κριτικές & ελεγμένα συνεργεία

Κλείσιμο ραντεβού online, εύκολα!

Συχνές ερωτήσεις για Αλλαγή Μικρού Ιμάντα Δυναμό

Τι είναι ο μικρός ιμάντας δυναμό και σε τι χρησιμεύει;

Οποίος οδηγεί σίγουρα θα έχει ακούσει για το δυναμό του αυτοκινήτου. Ο συγκεκριμένος μηχανισμός είναι υπεύθυνος για τη διατήρηση της φόρτισης της μπαταρίας εν κινήσει, ώστε εκείνη με τη σειρά της, να μπορεί να τροφοδοτεί τα ηλεκτρικά εξαρτήματα του οχήματος. Το δυναμό στην πραγματικότητα περιστρέφεται μέσα στο όχημα, είναι συνδεδεμένο με μία τροχαλία η οποία περιστρέφεται από έναν ιμάντα. Αυτός είναι ο μικρός ιμάντας, ο οποίος παραμένει πάντα τεντωμένος  με μηχανισμούς ρουλεμάν που ονομάζονται τεντωτήρες. Όπως είπαμε, ο ιμάντας περιστρέφει από την μια πλευρά τη τροχαλία του δυναμό ενώ το άλλο άκρο του περιτυλίγεται γύρω από τη τροχαλία του στροφάλου ώστε να περιστρέφονται ταυτόχρονα. Εκτός όμως από το δυναμό, σε αρκετά οχήματα ο συγκεκριμένος τύπος ιμάντα εκκινεί την αντλία νερού, το υδραυλικό τιμόνι, αλλά και το κομπρεσέρ του air-condition. Το κόστος του παρά την σημαντική του λειτουργία είναι χαμηλό σαν υλικό.

Πόσα είδη ιμάντα υπάρχουν και γιατί;

Τα είδη με τα οποία εξοπλίζονται σήμερα τα οχήματα είναι δύο, ο ελαστικός κλασικός ιμάντας, αθόρυβος ως υλικό αλλά με συχνότητα αντικατάστασης μεγαλύτερη σε σχέση με το δεύτερο είδος που είναι η καδένα, μεταλλικό υλικό μεγαλύτερης αντοχής, μικρότερης συχνότητας αντικατάσταση, αλλά ως αρνητικό στοιχείο, το υψηλότερο επίπεδο θορύβου. Η ύπαρξη των δυο ειδών οφείλεται, στην ανάγκη των κατασκευαστών για εξεύρεση υλικών, για πιο αξιόπιστα οχήματα με υψηλές επιδόσεις αλλά με λιγότερα services.

Πως θα καταλάβω ότι χρειάζεται αλλαγή ο μικρός ιμάντας;

Εξαιτίας της συνεχιζόμενης περιστροφής αλλά και του φορτίου που κινεί, είναι επιρρεπής σε φθορά όπως σπάσιμο ή ακόμα και χαλάρωση. Επειδή όπως είπαμε στο  συγκεκριμένο τύπο ιμάντα οφείλεται η άρτια λειτουργία της αντλίας νερού, (ψύχει του κινητήρα σου), όταν αυτός σπάσει, θα έχει ως αποτέλεσμα την απότομη υπερθέρμανση του κινητήρα και την άμεση ακινητοποίηση του οχήματος.  Εάν είσαι τυχερός και απλά χαλαρώσει, είναι προειδοποίηση ότι οδεύει προς το τέλος της ζωής του. Πριν λοιπόν σε εγκαταλείψει  μια και καλή, σου παραθέτουμε 4 συμπτώματα που ίσως  παρατηρήσεις και πρέπει να σε αφυπνίσουν ώστε να αντικαταστήσεις τον μικρό ιμάντα δυναμό του αυτοκινήτου σου.

Πως λοιπόν θα το καταλάβεις;

  • Προειδοποιητική λυχνία μπαταρίας. Ένα από τα πρώτα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοηθεί, είναι η ενεργοποίηση της προειδοποιητικής λυχνίας της μπαταρίας. Ενδέχεται η μπαταρία να μην φορτίζεται από το δυναμό εξαιτίας φθοράς-χαλάρωσης του ιμάντα. Θα μπορούσε όμως απλώς να σημαίνει ότι υπάρχει ένα ηλεκτρικό πρόβλημα στο όχημα που προσκρούει στη μπαταρία. Μην χάνεις χρόνο, για να μην «ξεμείνεις», καλύτερα κλείσε αμέσως ραντεβού σε κάποιον από τους συνεργάτες μας, θα τους βρεις όλους στο διαδικτυακό μας χώρο https://www.autoduder.com/ .

 

  • Τα φώτα σου τρεμοπαίζουν. Αν οδηγείς το όχημά σου και παρατηρήσεις ξαφνικά ότι τα φώτα αναβοσβήνουν ή χαμηλώνουν, τα εξωτερικά ή ακόμα και της καμπίνας, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι έχεις προβλήματα φόρτισης μπαταρίας, εξαιτίας κακής λειτουργίας του δυναμό. Όταν το πρόβλημα προκαλείται από τον ιμάντα, οι συσκευές φωτισμού θα τρεμοπαίζουν ή ενδεχομένως σταθεροποιηθούν για λίγο, έως ότου η ηλεκτρική τροφοδοσία εξαντληθεί και απότομα απενεργοποιηθούν όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα.

 

  • Διακοπή λειτουργίας της μηχανής. Αν ο ιμάντας γεννήτριας χαλαρώσει σε μεγάλο βαθμό καθώς οδηγείς και προκληθεί διακοπή της μηχανής ή μείωση στην ισχύς επιτάχυνσης, είναι ένδειξη ότι θα πρέπει να ακινητοποιήσεις το όχημά σου στην άκρη  με ασφάλεια και να απευθυνθείς άμεσα σε εξιδεικευμένο επαγγελματία για έλεγχο του οχήματος και ενδεχομένως την αλλαγή του ιμάντα δυναμό. Σε αυτή την περίπτωση δεν πρέπει να αγνοείς ότι, η χαλάρωση στον ιμάντα του δυναμό μπορεί κρύβει και άλλα προβλήματα όπως φθορές σε ρουλεμάν, τροχαλίες ή ακόμα διαρροές λαδιού.

 

  • Δεν είναι δυνατή η εκκίνηση του αυτοκινήτου. Το δυναμό δίνει στη μπαταρία την απαραίτητη φόρτιση που χρειάζεται για να τροφοδοτήσει τα μπουζί, ώστε να μπορούν να κάψουν το μίγμα αέρα και καυσίμου στο θάλαμο καύσης του κινητήρα. Αν ο μικρός ιμάντας έχει υποστεί χαλάρωση δεν θα μπορέσει να ξεκινήσει αυτή τη διαδικασία ανάφλεξης για το όχημα, συνεπώς ο κινητήρας δεν θα ξεκινήσει.  Σε περίπτωση που φορτίσεις τη μπαταρία από άλλο όχημα και εκκινήσεις, η μπαταρία θα προσπαθήσει να παράσχει όλη τη δύναμη από μόνη της. Λίγη ώρα μετά θα πέσει η τάση της και θα σβήσει ο κινητήρας. Αυτή είναι μια σημαντική ένδειξη φθοράς μικρού ιμάντα.

Κάθε πότε πρέπει να αλλάζω τον ιμάντα του δυναμό.

Η αλλαγή μικρού ιμάντα  προσδιορίζεται χρονικά ή βάση χιλιομέτρων από τον εκάστοτε κατασκευαστή του οχήματος, αναφέρεται στο βιβλίο συντήρησης του αυτοκινήτου σου. Συνήθως αλλάζεται προληπτικά ως σετ με τον ιμάντα χρονισμού, διότι αλλαγή των ιμάντων γενικά είναι μια διαδικασία χρονοβόρα με αρκετά υψηλό κόστος εργασίας που δεν σε συμφέρει να γίνεται ξεχωριστά.  Η συμβουλή μας λοιπόν είναι να τον αλλάζεις λίγο πριν το προγραμματισμένο χρονικό διάστημα   όπως και όλους τους ιμάντες.

Πώς μπορώ να παρατείνω τη ζωή του μικρού ιμάντα;

Αξίζει να αναφέρουμε ότι δεν είναι φρόνιμο να ξεπερνάς τα χιλιομετρικά ή χρονικά όρια αλλαγής του μικρού ιμάντα, που προτείνει ο κατασκευαστής. Η συμβουλή μας όμως για να μειώσεις την φθορά του ώστε να μην έχεις δυσάρεστες εκπλήξεις, είναι ν’  αποφεύγεις τα παρακάτω.  1) Απότομες επιβραδύνσεις με κατέβασμα ταχυτήτων και 2) πίεση για υψηλές επιδόσεις με κρύο κινητήρα, είναι δύο πρακτικές ιδιαίτερα επιζήμιες για το σύνολο των ιμάντων σου.

Γιατί να αλλάξω μικρό ιμάντα σε ένα από τα συνεργεία αυτοκινήτων του autoduder;

Καταρχήν  επειδή στα συνεργεία των συνεργατών μας θα βρεις εγγυημένα  από τον κατασκευαστή τους ανταλλακτικά με τις προδιαγραφές του οχήματός σου, μόνο  εδώ, από την αρχή ενημερώνεσαι για το κόστος και συγκρίνεις πανεύκολα τις τιμές. Επίσης σε ότι συμφωνήσεις αποδεχόμενος την προσφορά μας, αυτό και θα ισχύει χωρίς κρυφές χρεώσεις. Επιπλέων πρέπει να γνωρίζεις ότι, ο διαδικτυακός χώρος  autoduder είναι πλήρως ανεξάρτητος και δεν προωθεί κανένα συνεργείο! Λοιπόν, εσύ θα αφήσεις τον μικρό ιμάντα δυναμό του αυτοκινήτου σου στην τύχη του;

6.000 ιδιοκτήτες ΙΧ ήδη
βρήκαν το νέο τους συνεργείο!