×

Αλλαγή Φίλτρου Βενζίνης

Σύγκρινε τιμές με τοποθέτηση από 200+ συνεργεία σε 1′.
Κλείσε ραντεβού & κέρδισε έως 60% !

4.67
6470
αξιολογησεις

Εγγυημένες τιμές έως και -60%

Αληθινές κριτικές & ελεγμένα συνεργεία

Κλείσιμο ραντεβού online, εύκολα!

Συχνές ερωτήσεις για Αλλαγή Φίλτρου Βενζίνης

Φίλτρο βενζίνης τι είναι;

Το φίλτρο βενζίνης του αυτοκινήτου είναι εκείνο που φροντίζει για την ποιότητα του βενζίνης που εισέρχεται στον κινητήρα σου.  Η ποιότητα και η καθαρότητα της βενζίνης ή του πετρελαίου είναι πιθανό να διαφέρουν σημαντικά από πρατήριο σε πρατήριο.  Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα του βενζίνης παρά τους αυξημένους ελέγχους που διενεργούνται κατά καιρούς.  Ακόμα και κάθε φορά που ανοίγεις το ρεζερβουάρ για να εφοδιαστείς με καύσιμα είναι εφικτή η μετάδοση περιβαντολλογικών ρύπων από την ατμόσφαιρα.  Έτσι το φίλτρο βενζίνης είναι το σύστημα που δεν επιτρέπει να περνάνε σκουπίδια αποφεύγοντας έτσι να χαλάει η τρόμπα βενζίνης.

Που βρίσκεται το φίλτρο βενζίνης και πως λειτουργεί;

Το φίλτρο βενζίνης βρίσκεται στο σύστημα κυκλοφορίας βενζίνης. Τα πιο σύγχρονης και ακριβής τεχνολογίας οχήματα έχουν συνήθως 2 φίλτρα, το ένα βρίσκεται ακριβώς πίσω από τη δεξαμενή βενζίνης ενώ το άλλο βρίσκεται στο χώρο του κινητήρα, κατά προτίμηση κοντά στην αντλία έγχυσης βενζίνης. Έτσι το καύσιμο τα διαπερνά πριν την εισαγωγή του στο κινητήρα με αποτέλεσμα τον τέλειο καθαρισμό του. Τα μπεκ ψεκασμού στις άκρες που εκχύνουν το καύσιμο έχουν πολύ μικρά ανοίγματα τα οποία είναι εύκολο να βουλώσουν, οπότε το φιλτράρισμα του βενζίνης είναι κομβικής σημασίας για την μακροζωία και την απόδοση ενός κινητήρα.

Κάθε πότε χρειάζεται αλλαγή το φίλτρο του βενζίνης;

Το φίλτρο βενζίνης πρέπει να αντικαθίσταται σύμφωνα με το πρόγραμμα εργασιών και συντήρησης του αυτοκινήτου σου, Στα βενζινοκίνητα οχήματα, δεν είναι απαραίτητη η συχνή αντικατάσταση. Για τα αυτοκίνητα τελευταίας γενιάς, προτείνεται η αλλαγή ακόμη και στα 100.000 χιλιόμετρα. Για τους παλιούς κινητήρες με καρμπιρατέρ ή τις πρώτες μηχανές με ηλεκτρονικό ψεκασμό βενζίνης, που κατασκευάστηκαν γύρω στο 1993, είναι καλύτερο να μην υπερβαίνονται τα 30.000 χιλιόμετρα.

Πως θα καταλάβω ότι το φίλτρο βενζίνης χρειάζεται αλλαγή;

Το πιο συχνό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ένα αυτοκίνητο στο σύστημα τροφοδοσίας του είναι το βουλωμένο φίλτρο βενζίνης. Πως όμως θα το καταλάβεις;  Υπάρχουν τρεις ενδείξεις σημαντικές που δεν θα πρέπει ν’ αγνοηθούν:

  1. Ο κινητήρας δυσκολεύεται να πάρει μπρος, φρόντισε να προμηθεύεσαι καύσιμα από συγκεκριμένο πρατήριο, του οποίου τη βενζίνη την έχεις ξαναδοκιμάσει. Να αποφεύγεις τα άγνωστα πρατήρια όπου έχουν μεγάλες πιθανότητες να πουλάνε αμφίβολης ποιότητας καύσιμο.
  2. Ο κινητήρας δεν αποδίδει τα μέγιστα, με το πέρασμα του χρόνου, τα μπεκ συγκεντρώνουν μικροσωματίδια και εμποδίζονται στο ψεκασμό της σωστής ποσότητας του μείγματος αέρα-βενζίνης, με αποτέλεσμα τη μειωμένη απόδοση, ή ακόμη και το σβήσιμο του κινητήρα. Δοκίμασε να προσθέσεις στο ρεζερβουάρ ένα προϊόν καθαρισμού για τα μπεκ ψεκασμού και φυσικά προγραμμάτισε ραντεβού για σχολαστικό έλεγχο στα φίλτρα του αυτοκινήτου σου.
  3. Αναμμένη λυχνία «check engine». Η συνεχώς ενεργοποιημένη λυχνία υποδηλώνει κάποιο πρόβλημα της αντλίας ή φράξιμο του φίλτρου βενζίνης. Καθίσταται αναγκαία η επίσκεψη στο συνεργείο σου, ώστε να μετρηθεί η πίεση στη γραμμή παροχής με έναν μετρητή πίεσης. Αν η πίεση βρίσκεται κάτω από τις 3 ατμόσφαιρες, θα πρέπει να επιδιορθωθούν ή να αλλαχτούν, τα προβληματικά τμήματα του συστημάτων τροφοδοσίας βενζίνης.  Σε αυτή τη διαδικασία περιλαμβάνεται φυσικά και η αλλαγή φίλτρου βενζίνης.

Η συμβουλή μας είναι να αλλάζεις συχνότερα το φίλτρο βενζίνης σε σχέση με το προβλεπόμενο χρονικό διάστημα, εξαιτίας των διακυμάνσεων της ποιότητας βενζίνης που διανέμεται στην αγορά.

Γιατί να εμπιστευτώ για αλλαγή φίλτρου βενζίνης ένα από τα συνεργεία αυτοκινήτων του autoduder;

Γιατί είμαστε εξειδικευμένοι και εφαρμόζουμε τα υψηλά πρότυπα ποιότητας του κατασκευαστή. Εδώ στην autoduder θα έχεις τη πλήρη κάλυψη των αναγκών του οχήματος σου  σε προσιτές τιμές αυξάνοντας παράλληλα το χρόνο ζωής αλλά και την αξία του!  Μην αφήνεις στη τύχη του το φίλτρο βενζίνης!  Εμπιστέψου μας για ν’ ανανεώσουμε το αυτοκίνητό σου.

6.000 ιδιοκτήτες ΙΧ ήδη
βρήκαν το νέο τους συνεργείο!