×

Αλλαγή Φίλτρου Καυσίμου

Σύγκρινε τιμές με τοποθέτηση από 200+ συνεργεία σε 1′.
Κλείσε ραντεβού & κέρδισε έως 60% !

4.67
6513
αξιολογησεις

Εγγυημένες τιμές έως και -60%

Αληθινές κριτικές & ελεγμένα συνεργεία

Κλείσιμο ραντεβού online, εύκολα!

Συχνές ερωτήσεις για Αλλαγή Φίλτρου Καυσίμου

Φίλτρο καυσίμου τι είναι;

Το φίλτρο καυσίμου του αυτοκινήτου είναι εκείνο που φροντίζει για την ποιότητα του καυσίμου που εισέρχεται στον κινητήρα σου.  Η ποιότητα και η καθαρότητα της βενζίνης ή του πετρελαίου είναι πιθανό να διαφέρουν σημαντικά από πρατήριο σε πρατήριο.  Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα του καυσίμου παρά τους αυξημένους ελέγχους που διενεργούνται κατά καιρούς.  Ακόμα και κάθε φορά που ανοίγεις το ρεζερβουάρ για να εφοδιαστείς με καύσιμα είναι εφικτή η μετάδοση περιβαντολλογικών ρύπων από την ατμόσφαιρα.  Έτσι το φίλτρο καυσίμου είναι το σύστημα που δεν επιτρέπει να περνάνε σκουπίδια αποφεύγοντας έτσι να χαλάει η τρόμπα βενζίνης.

Που βρίσκεται το φίλτρο βενζίνης και πως λειτουργεί;

Το φίλτρο καυσίμου βρίσκεται στο σύστημα κυκλοφορίας καυσίμου. Τα πιο σύγχρονης και ακριβής τεχνολογίας οχήματα έχουν συνήθως 2 φίλτρα, το ένα βρίσκεται ακριβώς πίσω από τη δεξαμενή καυσίμου ενώ το άλλο βρίσκεται στο χώρο του κινητήρα, κατά προτίμηση κοντά στην αντλία έγχυσης καυσίμου. Έτσι το καύσιμο τα διαπερνά πριν την εισαγωγή του στο κινητήρα με αποτέλεσμα τον τέλειο καθαρισμό του. Τα μπεκ ψεκασμού στις άκρες που εκχύνουν το καύσιμο έχουν πολύ μικρά ανοίγματα τα οποία είναι εύκολο να βουλώσουν, οπότε το φιλτράρισμα του καυσίμου είναι κομβικής σημασίας για την μακροζωία και την απόδοση ενός κινητήρα.

Κάθε πότε χρειάζεται αλλαγή το φίλτρο του καυσίμου, είναι ίδια για όλα τα οχήματα;

Το φίλτρο καυσίμου πρέπει να αντικαθίσταται σύμφωνα με το πρόγραμμα εργασιών και συντήρησης του αυτοκινήτου σου, Για τα βενζινοκίνητα οχήματα, δεν είναι απαραίτητη η συχνή αντικατάσταση. Για τα αυτοκίνητα τελευταίας γενιάς, προτείνεται η αλλαγή ακόμη και στα 100.000 χιλιόμετρα. Για τους παλιούς κινητήρες με καρμπιρατέρ ή τις πρώτες μηχανές με ηλεκτρονικό ψεκασμό καυσίμου, που κατασκευάστηκαν γύρω στο 1993, είναι καλύτερο να μην υπερβαίνονται τα 30.000 χιλιόμετρα.

Στα ντιζελοκίνητα οχήματα, πρέπει κανείς να λαμβάνει υπόψη του ότι στα πιο σύγχρονα μοντέλα το φίλτρο ενσωματώνει επίσης πολυάριθμους αισθητήρες, ως εκ τούτου, επηρεάζεται έντονα από την παρουσία ακαθαρσιών στο καύσιμο. Οι κατασκευαστές αναφέρουν στο εγχειρίδιο του οχήματος ότι το διάστημα αλλαγής είναι περίπου 50.000-60.000 χιλιόμετρα.

Σε μοντέλα με υγραέριο ή φυσικό αέριο, η αντικατάσταση του φίλτρου θα πρέπει να γίνεται πιο συχνά. Στην πραγματικότητα, ένα ακάθαρτο φίλτρο μπορεί να δημιουργήσει απώλεια ισχύος, εμφάνιση δονήσεων κατά την επιτάχυνση και αργή ανταπόκριση στο γκάζι. Κατά μέσο όρο, η αντικατάσταση του φίλτρου υγραερίου πρέπει να γίνεται κάθε 15.000 χιλιόμετρα, ενώ για το μεθάνιο ανά περίπου 30.000 χιλιόμετρα.

Πως θα καταλάβω ότι το φίλτρο καυσίμου χρειάζεται αλλαγή;

Το πιο συχνό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ένα αυτοκίνητο στο σύστημα τροφοδοσίας του είναι το βουλωμένο φίλτρο καυσίμου. Πως όμως θα το καταλάβεις;  Υπάρχουν τρεις ενδείξεις σημαντικές που δεν θα πρέπει ν’ αγνοηθούν:

  1. Ο κινητήρας δυσκολεύεται να πάρει μπρος, φρόντισε να προμηθεύεσαι καύσιμα από συγκεκριμένο πρατήριο, του οποίου τα καύσιμα τα έχεις ξαναδοκιμάσει. Να αποφεύγεις τα άγνωστα πρατήρια όπου έχουν μεγάλες πιθανότητες να πουλάνε αμφίβολης ποιότητας καύσιμο.
  2. Ο κινητήρας δεν αποδίδει τα μέγιστα, με το πέρασμα του χρόνου, τα μπεκ συγκεντρώνουν μικροσωματίδια και εμποδίζονται στο ψεκασμό της σωστής ποσότητας του μείγματος αέρα-καυσίμου, με αποτέλεσμα τη μειωμένη απόδοση, ή ακόμη και το σβήσιμο του κινητήρα. Δοκίμασε να προσθέσεις στο ρεζερβουάρ ένα προϊόν καθαρισμού για τα μπεκ ψεκασμού και φυσικά προγραμμάτισε ραντεβού για σχολαστικό έλεγχο στα φίλτρα του αυτοκινήτου σου.
  3. Αναμμένη λυχνία «check engine». Η συνεχώς ενεργοποιημένη λυχνία υποδηλώνει κάποιο πρόβλημα της αντλίας ή φράξιμο του φίλτρου καυσίμου. Καθίσταται αναγκαία η επίσκεψη στο συνεργείο σου, ώστε να μετρηθεί η πίεση στη γραμμή παροχής με έναν μετρητή πίεσης. Αν η πίεση βρίσκεται κάτω από τις 3 ατμόσφαιρες, θα πρέπει να επιδιορθωθούν ή να αλλαχτούν, τα προβληματικά τμήματα του συστημάτων τροφοδοσίας καυσίμου.  Σε αυτή τη διαδικασία περιλαμβάνεται φυσικά και η αλλαγή φίλτρου καυσίμου.

Η συμβουλή μας είναι να αλλάζεις συχνότερα το φίλτρο καυσίμου σε σχέση με το προβλεπόμενο χρονικό διάστημα, εξαιτίας των διακυμάνσεων της ποιότητας καυσίμου που διανέμεται στην αγορά.

Γιατί να εμπιστευτώ για αλλαγή φίλτρου καυσίμου ένα από τα συνεργεία αυτοκινήτων του autoduder;

Διότι, στόχος μας είναι το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών με επίκεντρο τον πελάτη.  Το επιβεβαιώνουν άλλωστε και οι αξιολογήσεις των ανθρώπων που μας εμπιστεύτηκαν.  Είμαστε περήφανοι για τους συνεργάτες μας, που με την πολυετή εμπειρία  τον σύγχρονο εξοπλισμό τους, αλλά και το υψηλό επίπεδο κατάρτισης, επιδιώκουν την καλύτερη εξυπηρέτηση. Μην αφήνεις στη τύχη του το φίλτρο καυσίμου!  Εδώ στην autoduder θα βρεις όλα τα είδη γνήσιων και πιστοποιημένων ανταλλακτικών που χρειάζεσαι για το αυτοκίνητο σου πάντα στις καλύτερες τιμές της αγοράς.

6.000 ιδιοκτήτες ΙΧ ήδη
βρήκαν το νέο τους συνεργείο!