×

Αλλαγή Μπαλάκια Ψαλιδιών

Σύγκρινε τιμές με τοποθέτηση από 200+ συνεργεία σε 1′.
Κλείσε ραντεβού & κέρδισε έως 60% !

4.67
6432
αξιολογησεις

Εγγυημένες τιμές έως και -60%

Αληθινές κριτικές & ελεγμένα συνεργεία

Κλείσιμο ραντεβού online, εύκολα!

Συχνές ερωτήσεις για Αλλαγή Μπαλάκια Ψαλιδιών

Τί είναι και πού βρίσκονται τα μπαλάκια ψαλιδιών στο αυτοκίνητο;

Τα μπαλάκια των ψαλιδιών είναι μεταλλικοί, φωσφατωμένοι (επιστρωμένοι, μέσω χημικής αντίδρασης, με άλατα φωσφόρου, για αντιδιαβρωτική προστασία), σφαιρικοί σύνδεσμοι, κατασκευασμένοι από κατεργασμένο χάλυβα. Διαθέτουν πλαστικό παρέμβυσμα, πλήρωση γράσου και στεγανοποίηση και είναι καλυμμένοι με ειδικό, θερμοπλαστικό, ελαστομερές περίβλημακάλυμμα που είναι κολλημένο και στις δύο πλευρές (επάνω και κάτω), για  προστασία από σκόνη, νερό, και πέτρες, αλλά και για τη διασφάλιση, τόσο της βέλτιστης στεγανοποίησης, όσο και της μέγιστης διάρκειας ζωής. Είναι το εξάρτημα εκείνο του ψαλιδιού, που βρίσκεται στο άκρο του και συνδέει το ψαλίδι με το ακροαξόνιο κάθε τροχού. Κάθε μπροστινό ψαλίδι έχει δύο μπαλάκια.
Το εσωτερικό ή «inner ball joint», που εφαρμόζει στο σασί του αυτοκίνητου και το εξωτερικό, ή «outer ball joint», στο οποίο συναρμόζει το μουαγιέ των τροχών. Επιτρέπουν στους τροχούς να κινούνται ελεύθερα και να στρέφονται, διασφαλίζοντας, ταυτόχρονα, την σταθερότητα και ποιότητα κύλισης του αυτοκινήτου. Για το λόγο αυτό και η ανθεκτικότητα, η καλή στεγανοποίηση και λίπανση, καθώς η σταθερότητά τους είναι απαραίτητα χαρακτηριστικά, ώστε να διασφαλιστεί η μέγιστη διάρκεια ζωής και η βέλτιστη απόδοσή τους.

Πώς θα καταλάβω ότι τα μπαλάκια των ψαλιδιών έχουν πρόβλημα;

Όταν έχουν φθαρεί τα μπαλάκια των ψαλιδιών, θα έχουν δημιουργηθεί κενά (τζόγος) ανάμεσα στο ακρόμπαρο- ακροαξόνιο και το ψαλίδι. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα,  λόγω της μη καλής συνεργασίας μεταξύ ακροαξονίου και ψαλιδιού, ο τροχός να χάνει την ευθυγράμμισή του, να μην περιστρέφεται, δηλαδή, ομοιόμορφα. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, είναι δυνατόν, να παράγεται θόρυβος («ξερός» όταν π.χ. περνάμε από λακκούβα), ενώ, όπως είναι φυσικό, χάνονται η ευστάθεια και το σωστό “πάτημα” του αυτοκινήτου στο οδόστρωμα.

Επιπλέον, τα μπαλάκια των ψαλιδιών καταπονούνται και κατά συνέπεια, φθείρονται με πιο γρήγορο ρυθμό, εάν τα αμορτισέρ και τα ελατήρια είναι, επίσης, φθαρμένα και σε κακή κατάσταση. Σε αυτή την περίπτωση, σκόπιμο θα ήταν, με την αλλαγή των αμορτισέρ, να γίνει ένας εξονυχιστικός έλεγχος του όλου συστήματος ανάρτησης καθώς και στα μπαλάκια των ψαλιδιών, προκειμένου να αντικατασταθούν άμεσα, εάν έχουν καταστραφεί.

Σε κάθε περίπτωση, εάν νοιώθετε μικρούς κραδασμούς και τρέμουλο στο τιμόνι σας, εάν ακούτε μεταλλικό χτύπο σε κάθε παραμικρή ανωμαλία του οδοστρώματος, ή συνεχόμενο μεταλλικό θόρυβο κατά την κύλιση του αυτοκινήτου σας, όπως και εάν το αυτοκίνητο σας έχει την τάση να στρίβει –έστω κι ελάχιστα- κατά την πορεία του σε ίσιο και επίπεδο οδόστρωμα, θα πρέπει άμεσα να επισκεφθείτε τον μηχανικό σας.  Πιθανότατα, η βλάβη θα προέρχεται από το σύστημα διεύθυνσης του αυτοκινήτου σας και μπορεί να οφείλεται σε χτυπημένο ή στραβωμένο ψαλίδι, χαλαρωμένους συνδέσμους (σινεμπλόκ) στα αρθρωτά μέρη της ανάρτησης, φθαρμένο ρουλεμάν τροχού ή σε κενά και χαλάρωση στους συνδέσμους του συστήματος διεύθυνσης και συγκράτησης των τροχών, οπότε θα πρέπει να ελέγξετε άμεσα μπαλάκια, ακρόμπαρα και ημίμπαρα του μπροστινού συστήματος του αυτοκινήτου σας και να προβείτε στην έγκαιρη και πλήρη αποκατάσταση της εντοπισμένης βλάβης.

Πότε συνήθως χρειάζονται αλλαγή τα μπαλάκια των ψαλιδιών;

Μπορεί μεν, τα μπαλάκια των ψαλιδιών να είναι κατασκευασμένα κατά τρόπο, ώστε να αντέχουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, παράγοντες που μπορούν να μειώσουν σε αρκετά σημαντικό βαθμό το προσδόκιμο ζωής τους είναι κυρίως, η απουσία γράσου, που θα οφείλεται στη σκισμένη φούσκα, που τα περιβάλλει, οι απότομες αυξομειώσεις της θερμοκρασίας, καθώς και πιθανά χτυπήματα, λόγω σκληρής κι επίπονης οδήγησης, και κυρίως, σε εκτός δρόμου, διαδρομές. Καλό είναι, πάντως, να ελέγχονται τακτικά, ειδικά αν το αυτοκίνητο έχει πάνω από 90.000 χιλιόμετρα, ώστε εάν κι εφόσον χρειαστεί, να αντικατασταθούν άμεσα, εξασφαλίζοντας την άνετη πρόσφυση και προπάντων, την ασφαλή κι ευθύγραμμη κύλιση του αυτοκινήτου, στο δρόμο και υπό οιεσδήποτε συνθήκες.

Μπορούν τα μπαλάκια των ψαλιδιών να αλλαχτούν μεμονωμένα ή μόνο και αποκλειστικά σε συνδυασμό με τα ψαλίδια;

Εξαρτάται από το αυτοκίνητο και τον κατασκευαστή. Σε κάποια μεμονωμένα μοντέλα αυτοκινήτων, τα φθαρμένα μπαλάκια αντικαθίστανται, μόνο εφόσον, ταυτόχρονα,  αλλαχθούν και τα ψαλίδια. Η λύση αυτή προκρίνεται, συνήθως, από τις επίσημες αντιπροσωπείες, εφόσον επιλέξετε να εμπιστευτείτε εκεί την επισκευή του αυτοκινήτου σας και κοστίζει αρκετά αγγίζοντας μέχρι και τα 350-400 € κατά περίπτωση. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, μπορεί να γίνει αλλαγή στα μπαλάκια των ψαλιδιών, μεμονωμένα. Αρκεί, βέβαια, η αντικατάσταση να γίνεται, πάντοτε σε συνεργείο, το οποίο θα διαθέτει ειδική πρέσα και τους κατάλληλους αποστάτες, για την επιτυχή συναρμογή τους στο σύστημα. Πρέπει να γνωρίζεις ότι αυτό που εν τέλει κοστίζει, δεν είναι τόσο τα ίδια τα μπαλάκια των ψαλιδιών ως ανταλλακτικό, όσο η εργασία για την εξαγωγή των παλιών και επανατοποθέτηση των καινούργιων, που κρίνεται αρκετά πολύπλοκη και θέλει «λεπτοδουλίτσα»!

Η αλλαγή στα μπαλάκια των ψαλιδιών είναι εύκολη διαδικασία και πόσο κοστίζει;

Το σύστημα ανάρτησης είναι ένας αρκετά πολύπλοκος μηχανισμός, αποτελούμενος από πολλά κινούμενα κι αλληλοεξαρτώμενα, μεταξύ τους, μέρη όπως και τα μπαλάκια των ψαλιδιών. Όλα τα μέρη, εξαρτήματα και συστήματα χρειάζεται να λειτουργούν με μεγάλη ευαισθησία, συγχρονισμό και ακρίβεια, ενώ δέχονται, ταυτόχρονα, μεγάλες καταπονήσεις. Το σύστημα διεύθυνσης και το λεγόμενο μπροστινό σύστημα του αυτοκινήτου, καθορίζουν, σε πολύ μεγάλο βαθμό, την οδική συμπεριφορά του οχήματος, την πρόσφυση στο δρόμο και, σε τελική ανάλυση, την ασφαλή λειτουργία του αυτοκινήτου σας, καθώς και μετακίνησή σας. Σκοπός τους είναι η ευστάθεια κι η ασφαλής κύλιση του αυτοκινήτου, κάτω από όλες τις συνθήκες, ενώ τυχόν προβλήματα που προκύπτουν ενδέχεται να επηρεάσουν την ευθυγράμμιση του οχήματος, σε μικρό ή μεγάλο βαθμό. Για το λόγο αυτό και η αντικατάσταση στα μπαλάκια ή σε οποιουδήποτε από τα ανωτέρω εξαρτήματα καλό είναι να γίνεται σε συνεργείο που έχει τον απαραίτητο εξοπλισμό με το κόστος να μην είναι, ταυτόχρονα, απαγορευτικό (γύρω στα 120-150 € πάντοτε μαζί με την απαιτούμενη ευθυγράμμιση), σε σχέση με τα οφέλη που συνεπάγεται η λειτουργία τους για την ασφαλή κυκλοφορία του αυτοκινήτου μας και τη σωματική μας ακεραιότητα.

Να εμπιστευθώ για την αλλαγή στα μπαλάκια των ψαλιδιών του αυτοκινήτου μου κάποιον από τους συνεργάτες του autoduder;

Ακόμη αναρωτιέσαι; Επισκέψου την ιστοσελίδα μας www.autoduder.com, ενημερώσου, σύγκρινε τιμές ανάμεσα σε 200 και πλέον συνεργεία σε όλη την Αττική και «Σπεύσε Ταχέως»!! Όλα τα άλλα τα αναλαμβάνουν οι έμπειροι συνεργάτες μας. Η ύπαρξη οποιασδήποτε φθοράς στα μπαλάκια ψαλιδιών αλλά και σε όλο το σύστημα διεύθυνσης και ανάρτησης του αυτοκινήτου σου, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή τη δική σου, αλλά και των συνανθρώπων σου. Αξίζει πραγματικά να το ρισκάρεις; Κλείσε άμεσα ραντεβού και επωφελήσου από τις προνομιακές τιμές των συνεργατών μας! Μια δοκιμή θα σε πείσει!

6.000 ιδιοκτήτες ΙΧ ήδη
βρήκαν το νέο τους συνεργείο!