loading
Σαλονι
Φανοποιια
Εξατμιση
Υγραεριο

|Επίλεξε Κατασκευαστή

Συχνές ερωτήσεις για Δίσκο-Πλατό / Συμπλέκτη

Τι είναι ο συμπλέκτης αυτοκινήτου;

Ο συμπλέκτης (ή αλλιώς αμπραγιάζ, ντεμπραγιάζ ή μπραγιάζι) βρίσκεται ανάμεσα στον κινητήρα και το κιβώτιο ταχυτήτων. Αποτελείται κυρίως από ένα μεταλλικό δίσκο με κεραμικά εξογκώματα, μια μεταλλική πλάκα (ή αλλιώς πλατό) και ένα ρουλεμάν ή μια υδραυλική τρόμπα. Είναι συνδεδεμένος μηχανικά με συρματόσχοινο ή υδραυλικά με σωλήνα στο αριστερό πεντάλ των χειροκίνητων αυτοκινήτων.

Πόσα είδη συμπλέκτη υπάρχουν;

• Μηχανικός ξηρός: Λειτουργεί βασιζόμενος στη δύναμη της τριβής.
• Υδραυλικός: Χρησιμοποιεί την κινητική ενέργεια του υγρού του κινητήρα.
• Hλεκτροµαyvητικός: Χρησιμοποιεί τη δύναμη της τριβής που παράγεται από την κίνηση της σκόνης σιδήρου (φερροµαγνητικής σκόνης) εντός μαγνητικού πεδίου. Χρησιμοποιείται κυρίως στα αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων.
• Φυγοκεντρικός: Χρησιμοποιεί τη φυγόκεντρη δύναμη.
• Συμπλέκτης Saxomat: Θεωρείται ένας βελτιωμένος τύπος του φυγοκεντρικού συμπλέκτη.
• Ημι-φυγοκεντρικός: Μοιάζει με τον φυγοκεντρικό, διαθέτει όμως και ελατήρια και αντίβαρα για την πίεση που ασκείται στην μεταλλική πλάκα.
• Συνδυαζόμενος μηχανικο-υδραυλικός: Πρόκειται για συνδυασμός δύο τύπων συμπλέκτη, του υδραυλικού και του ξηρού.

Πώς χαλάει ο συμπλέκτης;

Με την χρήση, οι κεραμικές και οι μεταλλικές επιφάνειες του συμπλέκτη φθείρονται, με αποτέλεσμα να μην εφάπτονται σωστά και η δύναμη του κινητήρα να μην μεταφέρεται εξ ολοκλήρου στο κιβώτιο. Γι’ αυτό, τις περισσότερες φορές που ο συμπλέκτης δεν λειτουργεί σωστά, το πρόβλημα εντοπίζεται στο δίσκο-πλατό. Η φθορά αυτή προκαλεί ζημιά στον συμπλέκτη και τον κάνει να μην λειτουργεί σωστά.

Τι είναι ο δίσκος - πλατό;

Το δίδυμο δίσκος-πλατό (ο μεταλλικός δίσκος και η μεταλλική πλάκα που αναφέρθηκαν παραπάνω) αποτελεί ένα από τα βασικά εξαρτήματα του συμπλέκτη αλλά και ένα από τα πλέον αναλώσιμα μέρη του αυτοκινήτου.

Πώς καταλαβαίνω ότι έχει πρόβλημα το δίσκο-πλατό / συμπλέκτης;

Το αυτοκίνητο συνήθως «μιλάει» όταν έχει δημιουργηθεί φθορά στον συμπλέκτη. Εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε, είναι να το ακούσουμε. Παρακάτω θα βρεις μερικά σημάδια που «μαρτυρούν» ότι έχει έρθει η ώρα για αλλαγή δίσκο-πλατό.

• Ο δίσκος αναδύει μια μυρωδιά σαν καμμένο φαΐ ή λάδι.
• Η σύμπλεξη του αυτοκινήτου γίνεται πολύ ψηλά
• Έχεις μια αίσθηση «σφουγγαριού» όταν πατάς το πετάλι
• Το πετάλι έχει γίνει πάρα πολύ σκληρό και σε δυσκολεύει στο πάτημα
• Το αυτοκίνητο πατινάρει όσο είσαι σε κίνηση
• Πατάς τον συμπλέκτη αλλά δεν μπαίνει η ταχύτητα
• Πατάς γκάζι, ο κινητήρας ανεβάζει στροφές αλλά το αυτοκίνητο δεν επιταχύνει

Οι παραπάνω ενδείξεις φανερώνουν ότι ο δίσκος και το πλατό του συμπλέκτη έχουν φθαρεί και δεν λειτουργούν κανονικά. Σε αυτήν την περίπτωση χρειάζεται αλλαγή, διαφορετικά το αυτοκίνητο θα κινείται με μεγάλη δυσκολία και υπάρχουν πιθανότητες να ακινητοποιηθεί.

Κάθε πότε χρειάζεται αλλαγή ή συντήρηση το δίσκο-πλατό;

Η αλλαγή του δίσκο-πλατό είναι ένα θέμα υποκειμενικό, καθώς σχετίζεται άμεσα με την χρήση του κάθε οδηγού. Είναι πιθανό το ίδιο αυτοκίνητο να κάνει εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα χωρίς να χρειαστεί να αλλάξει δίσκο-πλατό ή να καταστραφεί μέσα σε μια διαδρομή. Με σωστή οδήγηση και ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές, ένα αυτοκίνητο έχει τη δυνατότητα να κάνει 80-120 χιλιάδες χιλιόμετρα χωρίς να χρειαστεί να αλλάξει δίσκο-πλατό.

Πώς μπορώ να παρατείνω τη ζωή του δίσκο-πλατό μου;

Η σωστή χρήση του συμπλέκτη μπορεί να δεκαπλασιάσει τη ζωή του δίσκο-πλατό και να σε γλιτώσει από πολλά έξοδα. Παρακάτω μπορείς να διαβάσεις κάποιες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν:

• Συμπλέκουμε και αποσυμπλέκουμε γρήγορα και σταθερά με τον εξής τρόπο: Πατάμε μέχρι τέρμα τον συμπλέκτη για κλάσματα του δευτερολέπτου και ταυτόχρονα απομακρύνουμε το πόδι από το γκάζι. Mε το που φτάσει το πόδι μας στο τέρμα του συμπλέκτη αλλάζουμε ταχύτητα και με τον ίδιο συγχρονισμό πατάμε γκάζι και αφήνουμε τον συμπλέκτη.

• Σε ένα φανάρι ή μικρό μποτιλιάρισμα αποφεύγουμε να έχουμε παρατεταμένα το πόδι μας στον συμπλέκτη μέχρι να ξεκινήσουμε, καθώς με αυτό τον τρόπο φθείρεται πιο εύκολα. Ειδικότερα, στα πιο σύγχρονα μοντέλα αυτοκινήτων, αν ο συμπλέκτης παραμείνει πατημένος, δεν ενεργοποιείται το σύστημα start and stop, με αποτέλεσμα να μην εξασφαλίζεται η οικονομία καυσίμου αφού ο κινητήρας δεν τίθεται εκτός λειτουργίας.

• Οδηγούμε χωρίς να κρατάμε τον συμπλέκτη μισο-πατημένο. Αυτή η κακή συνήθεια μπορεί να φέρει πολλά προβλήματα, αφού μεταφέρεται στο κιβώτιο ένα μόνο μέρος της δύναμης, ενώ παράλληλα ο δίσκος συνεχίζει να κινείται και να τρίβεται στο πλατό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να φθείρεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς και να χρειάζεται αλλαγή ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

• Αποφεύγουμε να ξεκινάμε το αυτοκίνητο σε μεγάλες ανηφόρες. Ένα από τα πολύ μεγάλα λάθη που κάνουμε οι περισσότεροι, όταν αντιμετωπίζουμε την πρόκληση μιας ανηφόρας ή όταν θέλουμε να την ανεβούμε με την όπισθεν, είναι να προσπαθούμε να διατηρήσουμε το αυτοκίνητό μας σε ισορροπία με τη βοήθεια του συμπλέκτη και σιγά σιγά να ανεβούμε την ανηφόρα. Αυτό είναι μέγιστο λάθος καθώς μπορεί να προκαλέσει ζημιά στον συμπλέκτη και να χρειαστεί να αλλαχτεί το σασμάν ή το κιβώτιο ταχυτήτων.

• Σε περίπτωση που κολλήσουμε με το αυτοκίνητό μας στην άμμο ή στα χιόνια δεν επιμένουμε να το ξεκολλήσουμε με γκάζι και με συμπλέκτη, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο δίσκο-πλατό. Αντίθετα, σε περίπτωση που κολλήσουμε στο χιόνι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αλυσίδες, ενώ στο χώμα μπορούμε να βάλουμε κλαδιά ή κάποιο ύφασμα κάτω από τις κολλημένες ρόδες ώστε να υπάρξει αρκετή τριβή, που θα ξεκολλήσει το αυτοκίνητο. Extra tip: Το αυτοκίνητο θα ξεκολλήσει πολύ πιο εύκολα αν κρατήσουμε το τιμόνι ίσιο.

Γιατί ο δίσκος-πλατό πρέπει να αλλάζεται σαν σετ;

Ο δίσκος και το πλατό πάνε πακέτο, γιατί εάν έχει φθορά ο δίσκος τότε το αυτοκίνητο πατινάρει, ενώ εάν έχει φθορά το πλατό τότε σκληραίνει πολύ το πεντάλ και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σπάσει.

Τι πρέπει να προσέξω στο συνεργείο;

Kατά την επίσκεψή σου στο συνεργείο για να αφήσεις αλλά και να παραλάβεις το αυτοκίνητό σου, υπάρχουν κάποια πράγματα που θα πρέπει είτε να ελέγξεις είτε να ζητήσεις να γίνουν. Με τον τρόπο αυτό μπορείς να σιγουρευτείς ότι όντως χρειάζεται η αλλαγή και επιπλέον έχει γίνει σωστή δουλειά.

• Ζήτησε να γίνει το ξεσφράγισμα των ανταλλακτικών δίσκο-πλατό μπροστά σου
• Ξεκαθάρισε από την αρχή ότι θέλεις να σου επιστρέψουν τα παλιά ανταλλακτικά
• Ζήτησε να αλλαχτούν και οι βαλβολίνες μαζί με την αλλαγή του δίσκο-πλατό

Σε κάθε περίπτωση η σωστή χρήση του συμπλέκτη είναι αυτή που παρατείνει τον χρόνο ζωής του. Αν με αυτά που διάβασες νιώθεις ότι ήρθε η ώρα να αλλάξεις τον δικό σου, κάνε μια βόλτα στο site μας και βρες το κοντινότερο συνεργείο και τις πιο χαμηλές τιμές!