×

Αλλαγή Αντλίας (Τρόμπας) Νερού

Σύγκρινε τιμές με τοποθέτηση από 200+ συνεργεία σε 1′.
Κλείσε ραντεβού & κέρδισε έως 60% !

4.78
6574
αξιολογησεις

Εγγυημένες τιμές έως και -60%

Αληθινές κριτικές & ελεγμένα συνεργεία

Κλείσιμο ραντεβού online, εύκολα!

Συχνές ερωτήσεις για Αλλαγή αντλίας ή τρόμπας νερού

Τί είναι η αντλία ή τρόμπα νερού και σε τί χρησιμεύει;

Αντλία ή τρόμπα νερού είναι ο κυκλοφορητής, ο οποίος φροντίζει για την σωστή και επαρκή κυκλοφορία του ψυκτικού υγρού γύρω από τον κινητήρα, ώστε να διατηρείται, σε χαμηλά, κάθε φορά, επίπεδα, η θερμοκρασία, που αναπτύσσεται, μέσα σε αυτόν. Εάν δεν υπήρχε ροή νερού, που υποβοηθείται από την συγκεκριμένη αντλία – τρόμπα, στο αυτοκίνητο σου, τότε ο κινητήρας θα ανέπτυσσε ιδιαίτερα αυξημένη θερμοκρασία στις υψηλές στροφές, γεγονός που θα είχε ως αποτέλεσμα την ολική καταστροφή του. Στα αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας, δυνάμει της ύπαρξης ειδικού θερμοστάτη, ο ρυθμός ροής του ψυκτικού υγρού, μέσω της αντλίας νερού,  μεταβάλλεται, ανάλογα με την τιμή των RPM (δηλαδή τον ονομαστικό αριθμό στροφών) του κινητήρα. Έτσι, κάθε φορά που, ο κινητήρας μετέρχεται σε υψηλότερες τιμές RPM, αυξάνει, δηλαδή, στροφές, αυξάνεται, ταυτόχρονα, και ο ρυθμός της ροής του νερού στην αντλία.

Πώς λειτουργεί η αντλία ή τρόμπα νερού;

Η κινητήρια δύναμη για την λειτουργία της αντλίας νερού προέρχεται από τον ίδιο τον κινητήρα, με τη βοήθεια είτε του ιμάντα χρονισμού, ο οποίος βρίσκεται στερεωμένος στον στροφαλοφόρο άξονα, είτε ενός ιμάντα κίνησης παρελκομένου κινητήρα, που περιστρέφει μια τροχαλία, εκτός της αντλίας, η οποία ενεργοποιεί την εσωτερική πτερωτή. Τα βασικά μέρη μιας αντλίας νερού είναι ο κύριος άξονάς της, η πτερωτή, το σφραγιστικό και η φλάντζα. Προκειμένου η τρόμπα νερού να «ψύξει» τον κινητήρα, όλα τα βασικά της μέρη λειτουργούν ταυτόχρονα και συγχρονισμένα. Συγκεκριμένα, κάθε κίνηση του ιμάντα, με τον οποίο βρίσκονται σε άμεση σύνδεση και συναρμογή, μεταφέρεται, αυτομάτως και σε όλα τα βασικά μέρη της αντλίας νερού, που την συναποτελούν, με αποτέλεσμα να κινούνται πάντοτε όλα μαζί, ως ενιαίο σύστημα, κατά την λειτουργία του κινητήρα. Η αντλία νερού είναι κατασκευασμένη, κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να εμφανίζει υψηλού βαθμού αντοχή στη συνεχή της χρήση μέσα στον κινητήρα και συνεπώς, να επιτρέπει, με τη σειρά της, στον κινητήρα να αντέχει τις υψηλές θερμοκρασίες που παράγονται μέσα του, λόγω της εσωτερικής καύσης. Όταν ο κινητήρας σου βρίσκεται σε λειτουργία, η αντλία νερού μεταφέρει το ψυκτικό υγρό στην κυλινδροκεφαλή και το μπλοκ του κινητήρα, προκειμένου να τον «δροσίσει». Το ψυκτικό υγρό περνά μέσα από τον κινητήρα, και στη συνέχεια, μέσω της αντλίας οδηγείται πίσω στο ψυγείο, για να ψυχθεί εκ νέου, πριν μπει και πάλι τον κινητήρα.

Πώς καταλαβαίνω ότι η αντλία νερού έχει υποστεί βλάβη;

Ενδεικτικά, αναφέρουμε δύο από τα βασικότερα σημάδια που μπορεί κάποιος να παρατηρήσει: Πρώτον, η διαρροή τυχόν ψυκτικού υγρού, γύρω από την αντλία νερού.

Δεύτερον, ενδεχομένως, η ύπαρξη κάποιου θορύβου μπορεί να είναι ενδεικτική τυχόν επικείμενης βλάβης του συστήματος. Αυτός μπορεί να οφείλεται σε ελαττωματική πτερωτή, ή ίσως σε πτερωτή που δεν έχει τοποθετηθεί σωστά στον άξονα μετάδοσης. Και στις δύο περιπτώσεις ή σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, θα πρέπει να κλείσεις άμεσα ραντεβού με τον μηχανικό σου, καθώς είναι πολύ πιθανό να έχει υποστεί βλάβη η αντλία νερού, συνεπώς να τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η υγεία του κινητήρα του αυτοκινήτου σου.

Κάθε πότε πρέπει να αλλάζω την αντλία ή τρόμπα νερού στο αυτοκίνητό μου;

Οι αντλίες νερού κινούνται, όπως είπαμε, μέσω του ιμάντα χρονισμού, ή ενός ιμάντα κίνησης παρελκομένου του κινητήρα, ο οποίος περιστρέφει μια τροχαλία εκτός της αντλίας, η οποία ενεργοποιεί την εσωτερική πτερωτή. Σε διάφορες μάρκες και μοντέλα αυτοκινήτων, οι ιμάντες αυτοί έχουν διάρκεια ζωής μεταξύ 60.000 και 100.000 χιλιόμετρων ή για περίπου πέντε χρόνια, οπότε μπορεί να περιμένει κανείς ότι και η αντλία νερού θα διατηρηθεί σε καλή κατάσταση για ανάλογο χρονικό διάστημα. Φυσικά, κάποιες αντλίες νερού δεν μπορούν να διατηρηθούν για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, παρά τις προσπάθειες των κατασκευαστών να εξασφαλίσουν την αντοχή τους για περισσότερο χρόνο, λόγω των εξαιρετικά αρνητικών επιπτώσεων που μπορεί να προκαλέσει ενδεχόμενη βλάβη τους, στον κινητήρα. Εάν μας ρωτάτε, η συμβουλή μας είναι, να αντικαθίσταται, προληπτικά, η τρόμπα νερού, παράλληλα και πάντοτε, σε συνδυασμό με την αλλαγή του ιμάντα χρονισμού, όχι μόνο, εξαιτίας της σπουδαιότητάς της, ως εξαρτήματος, αλλά και κυρίως, για την αποφυγή, της εκ νέου αποστέρησης του αυτοκινήτου σου, για ικανό χρονικό διάστημα, λόγω της χρονοβόρας διαδικασίας, την οποία συνεπάγεται η χωριστή, και ανεξάρτητα από την αλλαγή του ιμάντα, αντικατάστασή της.

Γιατί να αλλάξω την αντλία ή τρόμπα νερού του αυτοκινήτου μου σε ένα από τα συνεργεία αυτοκινήτων του autoduder;

Γιατί οι συνεργάτες μας προσφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες και όσον αφορά την αντικατάσταση της αντλίας ή τρόμπας νερού, χωρίς αμφιβολία, με εγγυημένα ανταλλακτικά ποιότητας, και πάντα, σε εξαιρετικά φιλικές τιμές σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να συγκρίνεις τις τιμές των συνεργείων στον διαδικτυακό μας χώρο https://www.autoduder.com και να διαλέξεις την καλύτερη προσφορά για εσένα! Δεν χρειάζεται να υπομένεις πια τον ενοχλητικό θόρυβο ή να ρισκάρεις να υποστεί το όχημά σου τις σοβαρότατες συνέπειες της φθαρμένης τρόμπας νερού! Δώσε άμεσα λύση στο πρόβλημά σου και κλείσε τώρα ραντεβού με ένα μόνο κλίκ! Τόσο απλά!

6.000 ιδιοκτήτες ΙΧ ήδη
βρήκαν το νέο τους συνεργείο!