×

Αλλαγή Λαδιών Κινητήρα Αυτοκινήτου

Σύγκρινε τιμές με τοποθέτηση από 200+ συνεργεία σε 1′.
Κλείσε ραντεβού & κέρδισε έως 60% !

4.67
6512
αξιολογησεις

Εγγυημένες τιμές έως και -60%

Αληθινές κριτικές & ελεγμένα συνεργεία

Κλείσιμο ραντεβού online, εύκολα!

Συχνές ερωτήσεις για Αλλαγή Λαδιών Αυτοκινήτου

Λάδια αυτοκινήτου: σε τι χρησιμεύουν;

Τα λιπαντικά του αυτοκινήτου σου, αποτελούν  σημαντική υπόθεση για την ζωή του κινητήρα σου. Ιδιαίτερα σήμερα χρησιμοποιούνται σε πολυσύνθετους  αποδοτικότερους κινητήρες σε σχέση με το παρελθόν, φροντίζουν για τη συνεχή και επαρκή λίπανση για την μείωση της τριβής μεταξύ δύο ή περισσότερων κινούμενων επιφανειών που εφάπτονται, όπως των εμβόλων, των ρουλεμάν, των αλυσίδων. Παράλληλα  αποτελούν και ένα ζωτικό μέρος του συστήματος ψύξης της μηχανής του οχήματος σου, συνεπώς η ελλιπής συντήρηση τους, ισοδυναμεί με υψηλού κόστους βλάβη του κινητήρα η οποία όμως με λίγη προσοχή μπορεί εύκολα να αποφευχθεί.

Τι είδους λάδια υπάρχουν και γιατί;

Τα λιπαντικά που υπάρχουν διαχωρίζονται ανάλογα με την τεχνολογία μηχανής για την οποία προορίζονται.

Έτσι χωρίζονται σε:

  • Συνθετικά λιπαντικά, κατασκευάζονται από πετρέλαιο μέσω οργανικής σύνθεσης, το σημαντικό τους πλεονέκτημα είναι ότι, αφενός δεν αφήνουν πολλά κατάλοιπα στο δοχείο λαδιού στο λεγόμενο Κάρτερ και αφετέρου με τη χρήση τους ο κινητήρας εμφανίζει λιγότερες τριβές με αποτέλεσμα τις λιγότερες φθορές, μικρότερη καταπόνηση και τη μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου. Ενδείκνυνται σε πολύστροφους, οικολογικούς νέας τεχνολογίας κινητήρες υψηλών επιδόσεων, εφοδιασμένους με πολυσύνθετους μηχανισμούς. Επίσης είναι ιδανικά για χρήση σε πολύ χαμηλές και πολύ υψηλές θερμοκρασίες χωρίς να αλλάξει η σύσταση τους, ενώ εμφανίζουν εξαιρετική αντοχή σε φαινόμενα οξείδωσης. Είναι ποιο ακριβά, επειδή χρειάζονται αλλαγή στον διπλάσιο χρόνο σε σχέση με τα άλλα είδη λιπαντικών.
  • Ημισυνθετικά λιπαντικά, έχουν βάση την παραφίνη και έχουν υποστεί τέτοιου είδους επεξεργασία ώστε να επιτύχουν παρόμοια σύνθεση και χαρακτηριστικά με τα συνθετικά. Για μικρότερη όμως διάρκεια σε σχέση με τα συνθετικά.
  • Τα ορυκτέλαια, που είναι και τα πιο διαδεδομένα, είναι λάδια που παράγονται από τη διύλιση του αργού πετρελαίου και χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο ως λιπαντικά ευρείας χρήσης σε κινητήρες εσωτερικής καύσης, σε αρκετές κατηγορίες οχημάτων.

Τα ορυκτέλαια χωρίζονται σε παραφινικά, ναφθενικά και μεικτά, ωστόσο τα πρώτα έχουν καλύτερη σύσταση και εμφανίζουν γενικά τα καλύτερα χαρακτηριστικά. Προορίζονται για οχήματα παλιότερης τεχνολογίας.

Εάν δεν γνωρίζεις τι λιπαντικό να χρησιμοποιήσεις στο όχημα σου, μπορείς να ανατρέξεις στις οδηγίες του κατασκευαστή ή να επισκεφθείς το site μας https://www.autoduder.com , όπου επιλέγοντας τα χαρακτηριστικά του οχήματος σου, κλείνεις ραντεβού σε συνεργάτη μας  της επιλογής σου και αλλάζεις τα λάδια με αυτά που προτείνει ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου σου, χωρίς άγχος!

Πως κατηγοριοποιούνται τα λάδια;

Τα λάδια ή λιπαντικά κατηγοριοποιούνται ανάλογα με τη αντοχή τους σε υψηλές-χαμηλές θερμοκρασίες αλλά και το λεγόμενο «κινηματικό ιξώδες» στους 100 °С. Παράδειγμα, στην ένδειξη λαδιού 0W – 50 το γράμμα «W» προέρχεται από την αγγλική ονομασία του χειμώνα και χρησιμεύει για τη σήμανση της χαμηλότερης θερμοκρασίας, κατά την οποία το λάδι μπορεί να προστατεύσει τον κινητήρα κατά την ψυχρή εκκίνηση του, 0W ισοδυναμεί με -35°С. Κάθε επόμενη κατηγορία, υπολογίζεται ανά 5 °С: δηλαδή ένα προϊόν 5W διατηρεί τις ιδιότητές του στους -30 °С, ενώ ένα 10W, στους -25 °С, κ.ο.κ. Ο επόμενος αριθμός 50 του παραδείγματός μας, αντιστοιχεί στο κινηματικό ιξώδες του λαδιού στους 100 °С και όχι στη μέγιστη θερμοκρασία περιβάλλοντος όπως λανθασμένα πιστεύουν κάποιοι. Τα ιδανικά λιπαντικά για τη χώρα μας είναι τα παντός καιρού, με ελάχιστη θερμοκρασία και επίπεδο ιξώδους στη θερμοκρασία μέγιστης θέρμανσης: 5W-30 ή 10W-60. Παράδειγμα ένα όχημα που κινείται σε περιοχές με έντονο χειμώνα για μεγάλα χρονικά διαστήματα, θα χρειαστεί λιπαντικό κινητήρα που να χαρακτηρίζεται ως 0W ή 5W ενώ για ένα όχημα με καταπονημένο κινητήρα και διευρυμένα κενά μεταξύ των ζευγών τριβής, θα ήταν καλύτερο ένα προϊόν με πιο υψηλό ιξώδες 50-60.

Παίζει ρόλο το καύσιμο στην επιλογή του κατάλληλου λαδιού;

Ναι, για κάθε τύπο καυσίμου υπάρχουν και διαφορετικές επιλογές λαδιών κινητήρα, διότι αλλάζουν οι προδιαγραφές, διαφέρει η σύνθεση τους και η δυναμική ακόμη και τα κατάλοιπα του κάθε καυσίμου. Εμείς σε συμβουλεύουμε να ακολουθείς τις οδηγίες του κατασκευαστή που αναγράφονται στο εγχειρίδιο συντήρησής!

Κάθε πότε πρέπει να αλλάζω λάδια στο αυτοκίνητό μου και γιατί;

Η αλλαγή των λαδιών σε ένα αυτοκίνητο εξαρτάται από το χρονικό διάστημα, ή από τα χιλιόμετρα που θα πρέπει να έχεις διανύσει, συμβουλέψου γι’ αυτό το εγχειρίδιο συντήρησής. Οι περισσότεροι κατασκευαστές συμβουλεύουν 20.000χλμ, άλλοι 30.000χλμ ή 18 μήνες. Η συμβουλή μας είναι να τηρείς τις οδηγίες του κατασκευαστή του αυτοκινήτου και να ελέγχεις τουλάχιστον κάθε 2 μήνες τη στάθμη λαδιού ώστε να είναι στο επιτρεπτό επίπεδο. Όταν η στάθμη πέσει στο όριο ασφαλείας, πρέπει να συμπληρώσεις με ίδιου τύπου λιπαντικό εάν πιάνουν τα χέρια σου ή να επισκεφτείς το συνεργείο σου για περαιτέρω έλεγχο.

Μπορώ να αλλάζω τα λάδια νωρίτερα;

Όσο πιο συχνά τ’ αλλάζεις τόσο το καλύτερο, αυξάνεις έτσι το επίπεδο της λίπανσης μειώνοντας τις τριβές και τη φθορά των μεταλλικών μερών του κινητήρα, ενώ κερδίζεις σε επιδόσεις, οικονομία αλλά και λιγότερα καυσαέρια. Σημαντικό ρόλο βέβαια έχει και το κόστος της αλλαγής που επηρεάζει την απόφαση «πόσο συχνα».

Γιατί να εμπιστευτώ για αλλαγή λαδιών ένα από τα συνεργεία αυτοκινήτων του autoduder;

Γιατί επιλέγοντας τα συνεργαζόμενα συνεργεία μας, έχεις πλήρη έλεγχο του κόστους στην αλλαγή λαδιών και δυνατότητα σύγκρισης τιμών ώστε να κλείσεις ραντεβού στο πιο κοντινό ή σε εκείνο που συμφέρει τη τσέπη σου.

Είναι πολύ εύκολο, επισκέψου το site μας https://www.autoduder.com , επίλεξε τα χαρακτηριστικά του οχήματος σου, κλείσε ραντεβού και βάλε τα λάδια που προτείνει ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου σου, χωρίς αμφιβολία και φυσικά χωρίς κρυφές χρεώσεις!

6.000 ιδιοκτήτες ΙΧ ήδη
βρήκαν το νέο τους συνεργείο!