×

Service Αυτοκινήτου

Δες τιμές & αξιολογήσεις από 200+ συνεργεία σε 1′
Κλείσε ραντεβού & κέρδισε έως 60% !

4.78
6574
αξιολογησεις

Εγγυημένες τιμές έως και -60%

Αληθινές κριτικές & ελεγμένα συνεργεία

Κλείσιμο ραντεβού online, εύκολα!

Συχνές ερωτήσεις για Σέρβις Αυτοκινήτου

Γιατί να κάνω σέρβις στο αυτοκίνητό μου;

Γιατί είναι απαραίτητο! Όχι επειδή στο λέει ο Κατασκευαστής, αλλά η κοινή λογική. Σκέψου ότι το αυτοκίνητο σου κινείται, μαζί με όλα τα μηχανικά του μέρη & ελαστικά και ως γνωστόν ότι κινείται φθείρεται και ότι φθείρεται …κάποια στιγμή χαλάει. Εάν προτιμάς να αφήσεις το ΙΧ σου να χαλάσει για να γλιτώσεις το κόστος του τακτικού service, να ξέρεις ότι το κόστος της ζημιάς θα είναι σίγουρα πολύ μεγαλύτερο και όχι μόνο οικονομικό. Αν κυκλοφορείς με τελειωμένα φρένα, λάστιχα ή αμορτισέρ το κόστος μπορεί να είναι και ανθρώπινο. Το ελάχιστο όμως που πρέπει να θυμάσαι είναι ένα τακτικό σέρβις θα σου γλιτώσει πολλά χρήματα στην πορεία αλλά και θα μεγαλώσει το προσδόκιμο ζωής αλλά και την αξία μεταπώλησης του ΙΧ σου. Προφανώς, ένα απλό σέρβις ή μια αλλαγή λαδιών αρκούν για μία βασική συντήρηση, οφείλεις όμως να πραγματοποιείς όλες τις εργασίες που προβλέπει ο Κατασκευαστής μέσα από το βιβλίο service.

Κάθε πότε να κάνω σέρβις στο αυτοκίνητό μου;

Αυτό το ορίζει προφανώς ο Κατασκευαστής. Σε ιδανικές συνθήκες, το σέρβις του αυτοκινήτου οφείλει να πραγματοποιείται περίπου μία φορά τον χρόνο, ανάλογα φυσικά με τον τύπο του οχήματος ή με την συμπλήρωση περίπου 15.000 με 20.000 χιλιομέτρων. Γενικά, ισχύει επίσης ο κανόνας του μικρού και του μεγάλου σέρβις, όπου πραγματοποιούνται αντίστοιχοι έλεγχοι και εργασίες. Συνήθως, το μικρό σέρβις περιλαμβάνει αλλαγή λαδιών συνδυαστικά με βασικούς ελέγχους, ενώ στο μεγάλο πραγματοποιείται έλεγχος κυριολεκτικά στα πάντα!

Να προτιμήσω επίσημα ή after market - ανταλλακτικά στο σέρβις του αυτοκινήτου μου;

Στην εποχή του ελεύθερου εμπορίου, έχουμε τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ επίσημων ανταλλακτικών ή των γνωστών σε όλους μας after-market. Σε αμφότερες περιπτώσεις υπάρχουν θετικά και αρνητικά, όμως όλα εξαρτώνται από τις ανάγκες του καθενός και φυσικά το κόστος. Στα after-market το χαμηλότερο κόστος είναι προφανώς δελεαστικό, όμως το ποιό θα επιλέξεις θέλει προσοχή ώστε να καλύπτουν τις προδιαγραφές του Κατασκευαστή, να είναι επώνυμα, μεγάλης κυκλοφορίας και με πραγματική εγγύηση ποιότητας. Ειδικότερα σε ΙΧ ηλικίας άνω των 5 ετών, πολλοί σήμερα επιλέγουν after-market ανταλλακτικά πρώτης τοποθέτησης ή εφάμιλλης ποιότητας τα οποία υπολείπονται από ελάχιστα έως καθόλου σε ποιότητα των επίσημων ανταλλακτικών και που η Ευρωπαϊκή νομοθεσία δέχεται πλέον ότι πληρούν τις προδιαγραφές ισχύος εγγύησης των νέων μοντέλων αυτοκίνητων. Από την άλλη τα επίσημα ανταλλακτικά μπορεί μεν να είναι πιο ακριβά, προσφέρουν όμως τη σιγουριά της σφραγίδας της μάρκας του ΙΧ σε επίπεδο ποιότητας αλλά κυρίως εφαρμογής. Είπαμε, όλα είναι θέμα επιλογών!

Ποιά είναι τα είδη σέρβις αυτοκινήτου; Τί είδους σέρβις χρειάζομαι;

Τα είδη των σέρβις αυτοκινήτου είναι βασικά δύο, το μικρό και το μεγάλο. Στο μικρό περιλαμβάνονται επιμέρους έλεγχοι και βασικές εργασίες, όπως για παράδειγμα η αλλαγή λαδιών και φίλτρου λαδιών. Στο μεγάλο σέρβις ή όταν επέλθει το χρονικό διάστημα που το αυτοκίνητο μας οφείλει να επισκεφτεί το συνεργείο για ένα γενικό έλεγχο, υπάρχει πιθανότητα να χρειαστεί να συμβούν μεταξύ άλλων τα εξής: αντικατάσταση φίλτρου αέρα, καθαρισμός ή αλλαγή του φίλτρου βενζίνης, αντικατάσταση ή καθαρισμό του φίλτρου της καμπίνας των επιβατών, αλλαγή μπουζί, συμπλήρωση υγρών του ψυγείου (παραφλού), έλεγχος της στάθμης των υγρών των φρένων, έλεγχος φρένων, έλεγχος ελαστικών, έλεγχος συστήματος διεύθυνσης, έλεγχος φώτων κ.α. Οπότε ανάλογα με τις ανάγκες του αυτοκινήτου σου, θα δεις και τί σέρβις χρειάζεσαι!

Να κάνω σέρβις αυτοκινήτου με δικά μου ανταλλακτικά;

Όπως σε όλες τις περιπτώσεις έτσι και εδώ υπάρχουν υπέρ και κατά που πρέπει να ζυγίσεις προσεκτικά πριν προχωρήσεις. Το να βρεις δικά σου ανταλλακτικά απευθύνεται σε γνώστες του αντικειμένου, καθώς υπάρχει ρίσκο να αγοράσεις ανταλλακτικά online που δεν ταιριάζουν (στατιστικά τα online αιτήματα επιστροφών αγγίζουν το 25%!), ενώ φυσικά το συνεργείο που θα ζητήσεις να στα τοποθετήσει δεν πρόκειται να αναλάβει ευθύνη εάν κάτι πάει στραβά ή υπάρξει αστοχία. Αν από την άλλη, νιώθεις σίγουρος για τις ικανότητες σου στον τομέα της online αναζήτησης ανταλλακτικών, αλλά και θεωρείς ότι έχεις προσωπική σχέση εμπιστοσύνης με το συνεργείο σου, τότε μην διστάσεις.

Πόσο κοστίζει ένα σέρβις αυτοκινήτου;

Πρόκειται για την «ερώτηση του ενός εκατομμύριου», χωρίς ευτυχώς να έχει και αντίστοιχης αξίας απάντηση για την τσέπη σου! Κατά προσέγγιση θα μπορούσαμε να υπολογίσουμε ότι το κόστος για το μικρό σέρβις κυμαίνεται μεταξύ 40-50 ευρώ, ενώ αντίστοιχα για το μεγάλο μεταξύ 70-80 ευρώ με επώνυμα after market ανταλλακτικά. Οι συγκεκριμένες τιμές βέβαια αφορούν στη γενική εικόνα, καθώς θα πρέπει να συνυπολογίσεις και τυχόν έξτρα εργασίες, που μπορεί να κριθούν απαραίτητες κατά την διάρκεια του ελέγχου του αυτοκινήτου και να αυξήσουν το τελικό κόστος.

Τί πρέπει να προσέξω στο συνεργείο για το σέρβις του αυτοκινήτου;

Αρχικά φρόντισε η επιλογή συνεργείου για το σέρβις του ΙΧ σου να μην γίνει στα «τυφλά». Ακόμα και αν στο έχει προτείνει γνωστός σου, πρέπει να τσεκάρεις εάν σου εμπνέει εμπιστοσύνη ως συνεργείο. Κάνε πρώτα μία επίσκεψη: Έχει κίνηση ή «βαράει μύγες»; Ο τρόπος που σου μιλούν δείχνει επαγγελματίες; Πώς είναι η εμφάνιση του χώρου; Έχουν τα κατάλληλα διαγνωστικά ή ειδικά εργαλεία για το δικό σου αυτοκίνητο; Μη διστάσεις ακόμη και να ρωτήσεις σε γειτονικά καταστήματα τη γνώμη τους για το συνεργείο που σε ενδιαφέρει. Κατά την επίσκεψή σου χρειάζεται προσοχή με τα ανταλλακτικά (να γνωρίζεις τη μάρκα και ποτέ χωρίς απόδειξη) και καλό είναι στο τέλος να ζητάς να βλέπεις τα παλαιά ανταλλακτικά αλλά και τις συσκευασίες των καινούργιων πριν σου πουν ότι τις πέταξαν. Δώσε επίσης προσοχή στο «ποιός κάνει τί» στο αυτοκίνητό σου, καθώς αρκετές εργασίες επιτρέπεται να εκτελούνται μόνο από διπλωματούχο μηχανικό ή ηλεκτρολόγο και όχι από κάποιο βοηθό «γενικών καθηκόντων». Τέλος βεβαιώσου οπωσδήποτε ότι όλες οι εργασίες που έγιναν έχουν καταγραφεί στο βιβλίο σέρβις με τη σφραγίδα του συνεργείου.

Γιατί είναι σημαντικό το βιβλίο σέρβις αυτοκινήτου;

Γιατί είναι το ημερολόγιο του αυτοκινήτου σου! Σε αυτό κρύβεται όλο το ιστορικό του και αποτελεί την «εγγύηση» ότι το όχημα σου επισκέπτεται το συνεργείο για να πραγματοποιεί τους προγραμματισμένους ελέγχους συντήρησης. Αυτό θα σου φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο σε περίπτωση μεταπώλησης, ενώ και ο επόμενος (ή επόμενοι) ιδιοκτήτης σίγουρα θα το εκτιμήσει δεόντως, εφόσον είναι σωστά ενημερωμένο. Ένα βιβλίο σέρβις που σέβεται τον εαυτό του, οφείλει να διαθέτει σφραγίδες και ημερομηνίες από τα συνεργεία στα οποία πραγματοποιήθηκαν οι έλεγχοι, ενώ θα πρέπει να αναφέρονται λεπτομερώς όλα τα ανταλλακτικά που έχουν χρησιμοποιηθεί/αντικατασταθεί. Όσο πιο πολλές λεπτομέρειες, τόσο το καλύτερο για σένα!

Γιατί να κάνω σέρβις αυτοκινήτου σε ένα από τα συνεργεία του autoduder;

Αυτά δεν τα ρωτάμε! Με τον autoduder γίνεσαι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού, ελέγχοντας το τελικό κόστος εξ αρχής, έχοντας παράλληλα τη δυνατότητα σύγκρισης τιμών για την οριστική επιλογή του συνεργείου στο οποίο θα πραγματοποιήσεις το σέρβις του αυτοκινήτου σου. Ο autoduder φροντίζει να ξεδιαλύνει κάθε αμφιβολία περί «κρυφών χρεώσεων», καθώς τηρεί την αρχική συμφωνία, ενώ στην περίπτωση που υπάρξει η οποιαδήποτε μεταβολή, φροντίζει για την έγκαιρη ενημέρωση σου. Παράλληλα, θα νιώσεις την ασφάλεια που προσφέρουν τα επώνυμα ανταλλακτικά, τόσο πρώτης τοποθέτησης, όσο και παραπλήσιας ποιότητας, τα οποία διαθέτουν τις απαραίτητες εγγυήσεις του Κατασκευαστή. Ο autoduder δεν αρκείται μόνο σε αυτά, καθώς σου προσφέρει τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς, σε συνδυασμό με τις πλέον αληθινές αξιολογήσεις για να ξέρεις με ποιούς έχεις να κάνεις. Αν συνυπολογίσεις και ότι είναι 100% ανεξάρτητος, ακόμη το σκέφτεσαι;

6.000 ιδιοκτήτες ΙΧ ήδη
βρήκαν το νέο τους συνεργείο!