×

Σαλόνι Αυτοκινήτου

Οι καλύτεροι ταπετσέρηδες αυτοκινήτων στην Αθήνα!
Σύγκρινε προσφορές και κλείσε ραντεβού online σε 1′

4.67
6432
αξιολογησεις

Εγγυημένες τιμές έως και -60%

Αληθινές κριτικές & ελεγμένα συνεργεία

Κλείσιμο ραντεβού online, εύκολα!

Συχνές ερωτήσεις για Σαλόνι Αυτοκινήτου

Tί περιλαμβάνει το σαλόνι αυτοκινήτου;

Όταν αναφερόμαστε στο σαλόνι ενός αυτοκινήτου, εννοούμε το χώρο των επιβατών. Αυτό περιλαμβάνει συνήθως, τα καθίσματα, το ταμπλό, το τιμόνι και την κονσόλα. Σε αυτά, δε πρέπει να ξεχνάμε ότι ανήκουν η ταπετσαρία των πορτών, ο λεβιές ταχυτήτων και  χειρόφρενου, το πάτωμα και ο ουρανός.

Όλα, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του σαλονιού και χρήζουν περιποίησης και φροντίδας, ανεξαρτήτως αν πρόκειται για ένα απλό υφασμάτινο σαλόνι ή ένα πολυτελείας, από δέρμα ή alcantara. Μια σωστή και οργανωμένη συντήρηση του σαλονιού σου μπορεί να είναι ιδιαίτερα εποικοδομητική, καθώς, όχι μόνο θα το διατηρήσει σαν καινούριο για πολύ καιρό, αλλά θα είναι και ευεργετική για την τσέπη σου. Αν είσαι και λίγο προσεκτικός, θα το έχεις μέχρι να το βαρεθείς.

Πόσο σημαντικό είναι το εσωτερικό πλύσιμο του αυτοκινήτου;

Το πιο απλό και εύκολο για να συντηρείς το σαλόνι σου, είναι να το καθαρίζεις τακτικά. Όταν πηγαίνεις το αυτοκίνητο για εξωτερικό πλύσιμο, μην αμελείς να ζητάς και εσωτερικό καθάρισμα. Για την ακρίβεια, είναι πιο σημαντικό το εσωτερικό πλύσιμο, αφού τόσο εσύ, όσο και εκείνοι που επιβαίνουν, αναπνέουν τη σκόνη, την ανοιξιάτικη γύρη καθώς και τους ρύπους της ατμόσφαιρας.

Μήπως είναι υπερβολή ο βιολογικός καθαρισμός;

Ο βιολογικός καθαρισμός έχει γίνει πια πολύ πιο προσιτός. Aν έχεις παιδιά ή κατοικίδια, ενδείκνυται να καθαρίζεις λεπτομερώς και σε βάθος το σαλόνι του αυτοκινήτου σου, έτσι ώστε να απομακρύνεις μικρόβια και άλλα αλλεργιογόνα. Μην ξεχνάς ότι τα δερμάτινα σαλόνια καθαρίζουν πολύ πιο εύκολα από τα υφασμάτινα, αφού δεν απορροφούν τη σκόνη, εν αντιθέσει με τα υφασμάτινα που τη φυλακίζουν σε βάθος. Επίσης με το βιολογικό καθαρισμό μπορείς να απομακρύνεις διάφορους επίμονους λεκέδες   με απόλυτη επιτυχία. Ακόμα, ορισμένα συνεργεία αφαιρούν ολοκληρωτικά τα καθίσματα, προκειμένου να καθαρίσουν σε βάθος όλο το σαλόνι, με το αντίστοιχο κόστος φυσικά… Τέλος τα καθαριστικά που χρησιμοποιούν, είναι ειδικά υποαλλεργικά, τα οποία είναι φιλικά προς στους επιβαίνοντες και ήπια προς τα υλικά που απαρτίζουν το σαλόνι.

Σε ένα ολοκληρωμένο βιολογικό καθαρισμό, θα πρέπει αρχικά να καθαριστούν όλες οι υφασμάτινες επιφάνειες με σκούπα, για να φύγει η σκόνη και έπειτα με ειδικό μηχάνημα που ψεκάζει, τρίβει και ρουφά υγρά και στερεά από καθίσματα, ταπετσαρίες, μοκέτες πατώματος, χαλάκια και ουρανό. Στη συνέχεια, να καθαριστούν οι αεραγωγοί, οι οποίοι λόγω θέσης και σχήματος επιτρέπουν την αποίκιση μικροβίων. Έπειτα οι υπόλοιπες επιφάνειες του σαλονιού θα πρέπει να καθαριστούν με τα κατάλληλα προϊόντα, ανάλογα με το υλικό τους (πλαστικό ή δέρμα), ώστε να απομακρυνθεί η βρωμιά από το τιμόνι, το ταμπλό, την κονσόλα, τον λεβιέ ταχυτήτων και χειρόφρενου, τις χειρολαβές και τα πόμολα της πόρτας. Σε αυτές τι επιφάνειες χρησιμοποιείται αρχικά ειδικό βουρτσάκι, για την επίμονη βρωμιά, το οποίο δεν ταλαιπωρεί τα υλικά κι έπειτα ειδική σκούπα. Τα ίδια βήματα θα πρέπει να ακολουθούνται και στο χώρο αποσκευών. Επιπροσθέτως, οι ζώνες ασφαλείας δεν πρέπει να ξεχνιούνται και να καθαρίζονται και αυτές με ειδικά καθαριστικά.

Ιδανικά, κατά τον βιολογικό καθαρισμό θα πρέπει να αντικαθιστώνται και τα φίλτρα καμπίνας, για πραγματικά καθαρή ατμόσφαιρα. Η συχνότητα των βιολογικών καθαρισμών διαφέρει ανάλογα με τη χρήση, τη συχνότητα των «ατυχημάτων», την οικονομική δυνατότητα και τα υλικά του σαλονιού σου. Έχε υπόψη σου ότι η υπερβολή μπορεί να θαμπώσει το σαλόνι σου.

Αν έχεις ανοιχτό αυτοκίνητο (cabrio), καλό θα είναι να πραγματοποιείς συχνότερα βιολογικούς καθαρισμούς, καθώς είναι πιο εύκολο να εισέλθουν ρύποι και σκόνες στο εσωτερικό του αυτοκινήτου σου.

Μπορώ κάνω κάτι για τα φθαρμένα και θαμπωμένα πλαστικά του σαλονιού;

Υπάρχουν πολλές τεχνικές και καθαριστικά, προσαρμοσμένα ειδικά, για διαφορετικές επιφάνειες. Τοκαλύτερο που έχεις να κάνεις, είναι να απευθυνθείς σε ένα διαπιστευμένο συνεργείο, στο οποίο θα εφαρμοστούν με ασφάλεια τα κατάλληλα υλικά, θα χρησιμοποιηθούν τα ανάλογα πανιά και βουρτσάκια και το σαλόνι σου θα γίνει αγνώριστο. Θα καθαριστεί, θα γυαλιστεί και αναλόγως με τη περίπτωση, μπορεί να ανανεωθεί και το χρώμα του.

Υπάρχει λύση για την παλιά και βαρετή όψη του σαλονιού μου, παρά τις τυπικές συντηρήσεις που κάνω συστηματικά;

Σε αυτή τη περίπτωση η λύση είναι μία. Αλλαγή ταπετσαρίας! Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζεις. Οι επιλογές και δυνατότητες, είναι πολλές, καθώς μπορείς αν θέλεις να αλλάξεις υφάσματα ή ακόμη να ανέβεις κατηγορία και να επιλέξεις δέρμα. Με τον κατάλληλο ταπετσέρη, η διαδικασία θα γίνει έυκολα και οικονομικά!

Πόσο εύκολη είναι η ανανέωση του δερμάτινου σαλονιού μου μέσω autoduder;

Με τον autoduder τα πράγματα είναι απλά. Αρχικά, με ένα δερμάτινο σαλόνι υπάρχουν διαφορετικές επιλογές ανάλογα με το πόσο ριζική ανανέωση επιθυμείς. Μπορείς αλλάξεις απλά το χρώμα του, να προσθέσεις δερμάτινες πινελιές στο υπόλοιπο σαλόνι αν δεν έχει ήδη – σε τιμόνι, ταμπλό, κονσόλα, πάτωμα ή ακόμη και ουρανό ή να το αλλάξεις εντελλώς. Ένα είναι σίγουρο, η ομάδα του autoduder έχει βρει τους ταπετσέρηδες που θα κάνουν δουλειά σωστή και με μεράκι. Με ένα κλικ θα προγραμματίσεις όλες τις εργασίες που χρειάζεσαι, στο κόστος που επιθυμείς!

6.000 ιδιοκτήτες ΙΧ ήδη
βρήκαν το νέο τους συνεργείο!