×

Καλύμματα Καθισμάτων Αυτοκινήτου

Χειροποιήτα καλύμματα αυτοκινήτου με τοποθέτηση, από τους καλύτερους ταπετσέρηδες!
Σύγκρινε τιμές με τοποθέτηση & σχόλια και κλείσε ραντεβού σε 1′

4.67
6485
αξιολογησεις

Εγγυημένες τιμές έως και -60%

Αληθινές κριτικές & ελεγμένα συνεργεία

Κλείσιμο ραντεβού online, εύκολα!

Συχνές ερωτήσεις για Καλύμματα Καθισμάτων Αυτοκινήτου

Ποιά η χρήση των καλυμμάτων στα καθίσματα;

Τα καθίσματα του αυτοκινήτου περιβάλλονται από καλύμματα, αρχικά για να συγκρατείται το αφρολέξ στο εσωτερικό τους, αλλά και για να δίνεται σχήμα στο κάθισμα ώστε να είναι άνετο στην οδήγηση και όμορφο αισθητικά.

Η επιλογή υλικού καλύμματος εξαρτάται από τις προδιαγραφές και ανάγκες του εκάστοτε αυτοκινήτου. Οι παράγοντες επιρροής είναι πολλοί, όπως, το ύφος σχεδίασης αυτοκινήτου (εργονομική / πολυτελείας), τα gadgets (θέρμανση / μασάζ), και οι παροχές (ηχεία).

Τί επιλογές υπάρχουν;

Οι επιλογές καλυμμάτων είναι πολλές και εξαρτώνται από το αυτοκίνητο, τα οικονομικά, αλλά και τη διάθεσή σου. Μπορείς να δημιουργήσεις το σαλόνι που ονειρεύεσαι εύκολα, απευθυνόμενος σε έναν ικανό ταπετσέρη.

Η τεχνολογία γύρω από τα υφάσματα για τα καλύμματα έχει προχωρήσει τόσο πολύ, που μπορεί να καλύψει κάθε ανάγκη. Σε οικονομικές εκδόσεις, συνήθως θα βρεις τοποθετημένα υφασμάτινα καλύμματα. Είναι άνετα και βγαίνουν σε πολλά σχέδια. Σε πολυτελείς εκδόσεις, συνήθως στην τιμή αγοράς συμπεριλαμβάνεται το δερμάτινο σαλόνι.

Εκεί μπορεί να βρεις διάφορες ποιότητες δέρματος, όπως π.χ. απλό δέρμα αγελάδας, αλλά και πιο απαλό όπως το δέρμα napa. Στα αυτοκίνητα υψηλών αποδόσεων το trend είναι το alcantara, συνθετικό υλικό που μοιάζει με δέρμα.

Ποιά είναι τα υπέρ και τα κατά ανάμεσα στις επιλογές που υπάρχουν ;

Οι διαφορετικές ποιότητες καλυμμάτων καλύπτουν και διαφορετικές ανάγκες. Οι βάσικες διαφορές βρίσκονται μεταξύ δέρματος, δερματίνης, alcantara και υφασμάτων, τα οποία και αυτά αποτελούνται από κάποιο είδος συνθετικού πλεκτού υλικού.

Τα υφασμάτινα καθίσματα είναι η συνήθης προεπιλογή από τις εταιρείες αυτοκινήτων στις περισσότερες εκδόσεις επιβατικών αυτοκινήτων, εκτός από αυτά που είναι ξεκάθαρα πολυτελείας. Είναι εύχρηστα και οικονομικά, το οποίο σημαίνει πως σε περίπτωση αντικατάστασής τους, το κόστος είναι ελκυστικό. Βέβαια, λερώνονται πιο εύκολα, καθώς απορροφούν αμέσως το οτιδήποτε. Παρόλα αυτά, συγκριτικά με το δέρμα και τη δερματίνη, είναι πιο άνετα σε συνθήκες καύσωνα, αφού δεν ανεβάζουν υψηλές θερμοκρασίες. Η άμμος και το αλάτι, είναι εξίσου επικίνδυνοι παράγοντες, καθώς αν δε προνοήσεις, τα καλύμματα σου θα βρωμίσουν και θα σκάσουν το ίδιο, είτε είναι υφασμάτινα, είτε δερμάτινα.

Τα δερμάτινα καθίσματα απο την άλλη, μπορεί να είναι μια δαπανηρή επένδυση, αλλά είναι ομορφότερα και με την κατάλληλη περιποίηση φαίνονται σαν καινούρια για πολύ καιρό. Το δέρμα καθαρίζει πιο εύκολα από το ύφασμα και δε φθείρεται από ατυχήματα τύπου χυμένος καφές ή καύτρα τσιγάρου. Στον ελληνικό, δυνατό ήλιο και στις υψηλές θερμοκρασίες δεν είναι άνετο, γιατί θερμαίνεται εύκολα σε σύγκριση με το ύφασμα. Γενικότερα θέλει φροντίδα, αν το βαρεθείς όμως μπορείς να το ανανεώσεις, αλλάζοντας του χρώμα χωρίς να το αντικαταστήσεις. Επίσης, αποτελεί σύμβολο πολυτέλειας και υψηλού status.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η επιλογή σου βασίζεται στο προσωπικό σου γούστο, και δεν μπορεί να χαρακτηριστεί σωστή ή λάθος!

Πώς μπορώ να διατηρήσω τα καλύμματα για πολύ καιρό;

Όλα τα καθίσματα χρήζουν τακτικής φροντίδας, ασχέτως με την ποιότητα και το υλικό των καλυμμάτων, όπως άλλωστε και το εξωτερικό του αυτοκινήτου. Μια εύκολη λύση είναι κάθε φορά που επισκέπτεσαι το πλυντήριο αυτοκινήτων για εξωτερικό καθάρισμα, να ζητάς και εσωτερικό.

Έπειτα, αναλόγως με τη χρήση που κάνεις και σχετικά με το αν έχεις παιδιά, κατοικίδια κλπ., θα πρέπει να υπολογίζεις και τους βιολογικούς ετήσιους καθαρισμούς, ειδικά μετά το καλοκαίρι (ιδανικά 1 – 2 κάθε χρόνο).

Συγκεκριμένα για τα υφασμάτινα καθίσματα, αν ταλαιπωρείσαι με αλλεργίες την Άνοιξη, τότε ο βιολογικός καθαρισμός θα σε ανακουφίσει, αφού έτσι θα απομακρύνεις τη  σκόνη και τη γύρη που τρυπώνει στους πόρους τους. Τα δερμάτινα καθίσματα, είναι αδιάβροχα από τη φύση τους, έτσι δεν κινδυνεύουν από λεκέδες καφέδων και άλλων υγρών. Τα υφασμάτινα όμως έχουν τη τάση να τα απορροφούν όλα.

Υπάρχει παρόλα αυτά, η υπηρεσία αδιαβροχοποίησης τους, κατά την οποία εφαρμόζονται ειδικά προϊόντα που αποτρέπουν την οποιαδήποτε υγρασία, για κάποιο χρονικό διάστημα.

Τί μπορεί να προσφέρει ο autoduder στα καλύμματά μου;

Ο autoduder διαθέτει ευρύ δίκτυο αξιόπιστων συνεργατών που μπορούν να αναλάβουν υπεύθυνα και οικονομικά όλες τις εργασίες που θα χρειαστείς.

Για όποιον τύπο καλυμμάτων ενδιαφέρεσαι,  θα βρεις τα κατάλληλα συνεργεία, τόσο για τις απλές εργασίες, όπως είναι ο καθαρισμός και η περιποίηση, όσο και για τις πιο εξειδικευμένες, όπως είναι η επιδιόρθωση, ανανέωση και αντικατάσταση.

Εσύ, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βρεις το κοντινότερο σε εσένα συνεργείο, να πάρεις προσφορά για τις υπηρεσίες που θέλεις χωρίς κρυφά κόστη και να κλείσεις το ραντεβού σου την ημέρα που σε βολεύει!

6.000 ιδιοκτήτες ΙΧ ήδη
βρήκαν το νέο τους συνεργείο!