×

Επένδυση Καθισμάτων με Δέρμα

Ντύσε το κάθισμά σου στους καλύτερους ταπετσέρηδες!
Δες τιμές & σχόλια και κλείσε ραντεβού σε 1′

4.67
6512
αξιολογησεις

Εγγυημένες τιμές έως και -60%

Αληθινές κριτικές & ελεγμένα συνεργεία

Κλείσιμο ραντεβού online, εύκολα!

Συχνές ερωτήσεις για Επένδυση Καθισμάτων με Δέρμα

Μπορώ να βάλω δερμάτινα καθίσματα στο αυτοκίνητό μου?

Σε όλα τα αυτοκίνητα μπορείς να βάλεις δερμάτινα καθίσματα. Είναι καθαρά θέμα προσωπικού στυλ, άνεσης και φυσικά κόστους. Εάν τα οικονομικά σου δεν το απαγορεύουν και εκτιμάς την άνεση και τη πολυτέλεια, η λύση του δέρματος είναι για εσένα.

Γιατί να διαλέξω δερμάτινα καθίσματα αντί υφασμάτινα?

Πολυτέλεια και Άνεση: Το δερμάτινο σαλόνι δίνει χωρίς αμφισβήτηση μία έντονη αίσθηση πολυτέλειας και status στη σχέση σου με το αυτοκίνητο. Εκτός ότι είναι οπτικά πιο όμορφο, το δέρμα έχει και μία μοναδική ικανότητα να αγκαλιάζει το σώμα με αποτέλεσμα να βγαίνεις ατσαλάκωτος ακόμα και μετά από πολύωρη οδήγηση.

Καθαριότητα & Υγιεινή: Ένα καλό δερμάτινο κάθισμα καθαρίζει πολύ πιο εύκολα από ότι ένα υφασμάτινο. Δεν απορροφάει μυρωδιές, υγρασίες και δεν κάνει εύκολα λεκέδες. Αν π.χ. σου πέσει ο καφές μπορείς απλά να το σκουπίσεις με ένα βρεγμένο πανί και είναι πάλι καινούριο εν αντιθέσει με το υφασμάτινο που θα ρουφήξει και τη τελευταία σταγόνα, και θα βγει το λάδι να το καθαρίσεις.

Είναι όλα τέλεια με τα δερμάτινα καθίσματα?

Κόστος: Η άνεση και η πολυτέλεια ως γνωστόν πληρώνονται, ήτοι θα σου κοστίσει λίγο παραπάνω σε σχέση με μία επένδυση από ύφασμα. Ένας λόγος παραπάνω να κάνεις έρευνα αγοράς και να αφήσεις τον autoduder να σε βοηθήσει.

Καιρός: Στο πολύ κρύο ή στη πολύ ζέστη τα δερμάτινα καθίσματα θέλουν υπομονή. Έχουν τη τάση να απορροφούν θερμότητα και ειδικά στην Ελλάδα με τις υψηλές θερμοκρασίες θα μπορούσαν να προκαλέσουν δυσφορία ή και προσωρινό έγκαυμα στο εκτεθειμένο δέρμα. Επίσης το χειμώνα, χωρίς θέρμανση καθίσματος η πλάτη και τα πόδια σου πιθανώς θα κρυώνουν τα πρώτα λεπτά που θα κάτσεις στη θέση σου.

Συντήρηση: Τα δερμάτινα καθίσματα χρειάζονται περιποίηση με κατάλληλα προϊόντα κάθε 5-6 μήνες. Αν τους δώσεις τη φροντίδα που τους αναλογεί θα διαρκέσουν για πολύ καιρό! Αν όχι τότε η κακουχία θα φάνει με θάμπωμα και στο τέλος θα κάνουν ραγάδες ή ακόμα και θα σκιστούν.

Τί επιλογές έχω όταν θέλω να επενδύσω τα καθίσματά μου με δέρμα?

  • Γνήσιο δέρμα, η απόλυτη επιλογή. Το υλικό που είναι συνώνυμο με τη πολυτέλεια και το υψηλό status. Μπορεί να είναι από απλό δέρμα αγελάδας μέχρι το απαλό napa. Έχει τη δική του χαρακτηριστική μυρωδιά ενώ δεν απορροφά άλλες. Δε κάνει λεκέδες αφού δεν απορροφά υγρά και με ένα απλό σκούπισμα απομακρύνονται όλες οι βρωμιές. Καθαρίζει εύκολα και αν συντηρείται σωστά θα παραμείνει σα καινούριο.
  • Δερματίνη, πιο οικονομική επιλογή από το δέρμα και του μοιάζει πολύ. Ο καθαρισμός του είναι πιο εύκολος από το δέρμα και σίγουρα πιο οικονομικός. Δεν έχει τη χαρακτηριστική μυρωδιά του αλλά μιμείται πολύ καλά όλα τα υπόλοιπα. Επίσης είναι πιο ανθεκτικό στη χρήση χωρίς να απαιτείται συντήρηση με εξειδικευμένα προϊόντα.
  • Vinyl, πιο οικονομική λύση αλλά δε μιμείται το δέρμα τόσο καλά όσο η δερματίνη. Φαίνεται ψεύτικο αλλά καθαρίζει εύκολα. Σε περίπτωση καύσωνα όμως απόφυγε να καθίσεις επάνω του χωρίς ρούχο ή πετσέτα γιατί θα καείς.
  • Alcantara, είναι τύπος υφάσματος το οποίο είναι βραδύφλεκτο και μοιάζει με microsuede (polyester). Το φτιάχνει η ομώνυμη ιταλική εταιρεία Alcantara και συναντάται κυρίως σε supercars. Είναι όμορφο, δείχνει πολύ ακριβό αλλά και κοστίζει πολλά χωρίς τα λοιπά πλεονεκτήματα του δέρματος.
  • Polyester, πλαστικό υλικό με υφή microsuede (ομοιάζει με δέρμα suede). Είναι πολύ πιο οικονομική λύση από το δέρμα και ξεχωρίζει από το κλασσικό υφασμάτινο κάθισμα. Δίνει αίσθηση πολυτέλειας αλλά δε συγχωρεί απροσεξίες. Θέλει προσοχή στο καθάρισμα γιατί έχει πόρους και απορροφά τη σκόνη και τα υγρά.

Τί να προσέξω όταν επιλέξω να βάλω δερμάτινα καθίσματα?

Επίλεξε επαγγελματία με κριτήριο τα καλά υλικά και τη καλή φήμη. Για έναν επαγγελματία ταπετσέρη αυτή είναι μια δουλειά που θα διαρκέσει από 2 έως 4 ημέρες (για 2 ή 4 καθίσματα) και απαιτεί γνώση, εμπειρία, μεράκι και τα κατάλληλα εργαλεία. Αν δεν γνωρίζεις που να απευθυνθείς, άφησε τον autoduder να σε βοηθήσει. Εχουμε κάνει εμείς την απαραίτητη έρευνα αγοράς για εσένα. Οι ελεγμένοι συνεργάτες του autoduder είναι επαγγελματίες με μεγάλη εμπειρία στην επένδυση καθισμάτων και θα έχεις τη ποιότητα και το αισθητικό αποτέλεσμα το οποίο αναμένεις.

Ζητήστε να δεις δείγματα δερμάτων πριν τα τοποθετήσουν. Υπάρχουν πολλές απομιμήσεις δέρματος από πλαστικό όπως polyester, alcantara ακόμη και vinyl. Το δέρμα έχει πάντα πιστοποίηση και φυσικά υπέροχη μυρωδιά.

Δεν υπάρχει ένας τύπος/συνδυασμός που πάει σε κάθε αμάξι. Υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες αισθητικής αλλά αφού το φτιάχνεις κάνε το με τρόπο που ταιριάζει σε σένα.

Έξτρα tip: αφού ξεκίνησες με τα δερμάτινα καθίσματα μην αφήσεις τη μεταμόρφωση στη μέση… ολοκλήρωσε το look τοποθετώντας δέρμα στο τιμόνι, στο ταμπλώ και στους λεβιέδες ταχύτητας και χειρόφρενου.

Μπορώ να παρατείνω τη ζωή του δερμάτινου σαλονιού μου?

Το δερμάτινο σαλόνι είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό, έχει αντοχή στη βρωμιά αλλά χρειάζεται και αυτό την ανάλογη περιποίηση. Πρέπει κάθε 5-6 μήνες να εφαρμόζεις ειδικά προϊόντα καθαρισμού και ενυδάτωσης του δέρματος. Υπάρχουν διάφορα προϊόντα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις μόνος σου ή μπορείς να απευθυνθείς σε επαγγελματίες. Δες τις σχετικές εργασίες στο autoduder.com και βρες τα καλύτερα συνεργεία καθαρισμού για το δερμάτινο σαλόνι σου.

6.000 ιδιοκτήτες ΙΧ ήδη
βρήκαν το νέο τους συνεργείο!