×

Αλλαγή Κολάρα Ψυγείου Νερού

Σύγκρινε τιμές με τοποθέτηση από 200+ συνεργεία σε 1′.
Κλείσε ραντεβού & κέρδισε έως 60% !

4.67
6485
αξιολογησεις

Εγγυημένες τιμές έως και -60%

Αληθινές κριτικές & ελεγμένα συνεργεία

Κλείσιμο ραντεβού online, εύκολα!

Συχνές ερωτήσεις για Αλλαγή Κολάρων ψυγείου Νερού

Τί είναι τα κολάρα ψυγείου νερού ενός αυτοκινήτου;

Είναι οι πλαστικοί σωλήνες παροχής ψυκτικού υγρού, ο οποίοι μαζί με τον εναλλάκτη θερμότητας, τον θερμοστάτη που ελέγχει το επίπεδο θερμοκρασίας, την αντλία κυκλοφορίας, καθώς και τα διάφορα βοηθητικά κυκλώματα διανομής ψυκτικού υγρού, όπως καλοριφέρ, βάσεις φίλτρων καυσίμου ή λαδιών, αποτελούν το κύκλωμα ψύξης ενός υδρόψυκτου κινητήρα. Τα κολάρα ψυγείου είναι κατασκευασμένα από ένα ιδιαίτερα ελαστικό υλικό, ώστε να μπορούν να παίρνουν τις αναγκαίες κλίσεις και το κατάλληλο σχήμα εντός του διαμερίσματος της μηχανής. Επειδή όμως ο υδρόψυκτος κινητήρας θα πρέπει, όχι μόνο να λειτουργεί, αλλά και να διατηρείται σε άριστα επίπεδα, με σταθερή θερμοκρασία και τη σωστή κάθε φορά ψύξη, είναι υψίστης σημασίας η στεγανότητα των κολάρων του ψυγείου και γενικά η άψογη λειτουργική κατάσταση των συγκεκριμένων σωληνώσεων. Η τυχόν φθορά που θα προκληθεί σε ένα απ’ αυτά τα εξαρτήματα, είναι ικανή να επιφέρει βλάβη, πέρα από το ίδιο και, σε όλο το υπόλοιπο σύστημα!

Σε ποιούς κινητήρες συναντάμε κολάρα ψυγείου ή σωλήνες παροχής ψυκτικού υγρού και πού βρίσκονται στο όχημα;

Το συγκεκριμένο εξάρτημα βρίσκεται τοποθετημένο μεταξύ του κινητήρα και του ψυγείου. Συνήθως συναντάται σε μαύρο χρώμα και το σχήμα του ποικίλει από όχημα σε όχημα. Κολάρο διαθέτουν, αποκλειστικά, οι υδρόψυκτοι κινητήρες και συνεπώς, ένας αερόψυκτος κινητήρας δεν διαθέτει, ούτε θερμοστάτες και αντλίες ψυκτικού.

Πώς πρέπει να ελέγχω τα κολάρα του ψυγείου του αυτοκινήτου μου;

Σε πρώτη φάση, συνιστάται να γίνεται ένας πρόχειρος και περιοδικός οπτικός έλεγχος του οχήματος με κρύο κινητήρα, συνήθως μια φορά το μήνα και οπωσδήποτε, κάθε φορά πριν από ένα προγραμματισμένο ταξίδι, για να διαπιστωθεί, εάν υφίσταται τυχόν διαρροή ψυκτικού υγρού στο κολάρο του ψυγείου, καθώς και για να το επίπεδο, στο οποίο βρίσκεται το υγρό μέσα στο δοχείο διαστολής. Εάν παρίσταται ανάγκη και χρειάζεται να προστίθεται πολύ συχνά μια αρκετά μεγάλη ποσότητα ψυκτικού υγρού και σε χρονικό διάστημα μικρότερο των έξι μηνών, τότε επιβάλλεται να απευθυνθεί κανείς στον μηχανικό του, κλείνοντας το συντομότερο ραντεβού για έναν απαραίτητο πλήρη τεχνικό έλεγχο στο σύστημα ψύξης του αυτοκινήτου του. Σοβαρή, επίσης, ένδειξη για την ανάγκη αντικατάστασης του κολάρου ψυγείου του αυτοκινήτου σου, αποτελεί σίγουρα η μειωμένη ελαστικότητά του. Τέλος θα πρέπει να γνωρίζει κανείς, πως είναι πολύ σημαντικό να τηρούνται, όσο το δυνατόν πιο πιστά, οι οδηγίες του κατασκευαστή ως προς τον έλεγχο όλου του συστήματος ψύξης, γενικά.

Πώς θα καταλάβω τυχόν διαρροή στο κολάρο ψυγείου του αυτοκινήτου μου και τί πρέπει να κάνω σε αυτή την περίπτωση;

Σίγουρα θα διαπιστώσεις ξαφνική άνοδο στην θερμοκρασία του κινητήρα,  συνοδευόμενη από την αντίστοιχη έλλειψη της απαιτούμενης ποσότητας ψυκτικού υγρού στο ειδικό δοχείο. Σε τέτοια περίπτωση, είναι προτιμότερο να σταθμεύσεις σε ασφαλές σημείο το αυτοκίνητό σου και να απενεργοποιήσεις αμέσως τον κινητήρα σου. Μια, ενδεχομένως, μεγάλη διαρροή είναι ικανή να προκαλέσει κενά αέρος μέσα στους αυλούς κυκλοφορίας της κυλινδροκεφαλής του κινητήρα, με αποτέλεσμα, στη συγκεκριμένη περιοχή, να ανεβεί απότομα σε αρκετά υψηλά επίπεδα η θερμοκρασία, με καταστροφικά αποτελέσματα. Και αυτό, για τον λόγο ότι η κυλινδροκεφαλή, επειδή βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο, θα ατμοποιήσει την όποια ποσότητα ψυκτικού υγρού εισρέει στην υπέρθερμη περιοχή, κι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, μέσα σε λίγα λεπτά, να υποστεί η επιφάνειά της κύρτωση, την οποία δεν θα μπορεί να καλύψει η φλάντζα, οπότε με γεωμετρική πρόοδο θα προκληθεί σοβαρότερη και, δυστυχώς, δυσκολότερα αναστρέψιμη και με μεγαλύτερο οικονομικό κόστος, βλάβη.

Γιατί να εμπιστευτώ για αλλαγή κολάρου ψυγείου νερού ένα από τα συνεργεία αυτοκινήτων του autoduder;

Γιατί όλα τα συνεργαζόμενα συνεργεία μας διαθέτουν εξειδικευμένα τεχνολογικά συστήματα ηλεκτρονικού ελέγχου, ειδικά εργαλεία, σύγχρονα μηχανήματα και εγκαταστάσεις, που διασφαλίζουν εγγυημένα αποτελέσματα υψηλής ποιότητας. Επίσης, κοντά μας, θα βρεις μια μεγάλη γκάμα εγκεκριμένων ανταλλακτικών για τα οχήματα όλων των κατασκευαστών. Με εμάς θα επωφεληθείς από τις πλέον συμφέρουσες προσφορές ακόμα και για την αλλαγή κολάρου ψυγείου νερού, στις καλύτερες τιμές της αγοράς, και το σημαντικότερο, έχοντας τη δυνατότητα για άμεση και επί τόπου σύγκριση των τιμών, ακόμη και μεταξύ των ίδιων των συνεργατών μας!

Λοιπόν; Εσύ…σκοπεύεις να συμπληρώνεις το αντιψυκτικό υγρό του ψυγείου για πολύ ακόμη; Μην το σκέφτεσαι! Εμπιστεύσου τους ειδικούς!

6.000 ιδιοκτήτες ΙΧ ήδη
βρήκαν το νέο τους συνεργείο!