×

Αλλαγή Υαλοκαθαριστήρων

Σύγκρινε τιμές με τοποθέτηση από 200+ συνεργεία σε 1′.
Κλείσε ραντεβού & κέρδισε έως 60% !

4.67
6485
αξιολογησεις

Εγγυημένες τιμές έως και -60%

Αληθινές κριτικές & ελεγμένα συνεργεία

Κλείσιμο ραντεβού online, εύκολα!

Συχνές ερωτήσεις για Αλλαγή Υαλοκαθαριστήρων

Τί είναι υαλοκαθαριστήρες & που χρησιμεύουν;

Όπως μαρτυράει και η ετυμολογία της λέξης ο υαλοκαθαριστηρας αποτελεί ένα (μηχανικό) εξάρτημα του αυτοκινήτου, που καθαρίζει τα τζάμια και στην ουσία απομακρύνει το νερό της βροχής απο το (εμπρός και πίσω) παρμπρίζ. Όταν θέλουμε να καθαρίσουμε το παρμπρίζ, είτε απο διαφόρων ειδών βρωμιές (κουτσουλιές, χώμα κ. ά.), είτε από (βρόχινο) νερό. Ή για να το θέσουμε αλλιώς, όταν θελουμε να εξασφαλίσουμε ιδανικότερες συνθήκες ορατότητας!

Πόσο απαραίτητη είναι η τακτική αλλαγή των υαλοκαθαριστήρων;

Επειδή, γενικά, οι υαλοκαθαριστήρες είναι αρκετά ευαίσθητοι πολύ εύκολα μπορεί να καταστραφούν κι όσο κι αν αντικατάστασή τους δεν είναι ιδιαίτερα ακριβή για λόγους ασφαλείας θα ήταν εξαιρετικά σκόπιμο να επιδεικνύουμε μια, υποτυπώδη, έστω, μέριμνα. Στο κάτω-κάτω, όταν τους χρειαζόμαστε συνήθως υπάρχει ανάγκη (πχ βροχή), οπότε και χρήματα δεν θα πετάμε και δεν θα ξεμείνουμε στην άκρη κάποιου δρόμου να περιμένουμε να περάσει η μπόρα. Γενικά απρόσκοπτη λειτουργία υαλοκαθαριστήρων σημαίνει και ιδανικές συνθήκες οδήγησης. Ειδικά κατά την διάρκεια του χειμώνα, που οι βροχές και ο άστατος καιρός είναι φαινόμενα συχνότερα, η έγκαιρη αντικατάσταση των υαλοκαθαριστήρων μπορεί ακόμη και να σώσει ζωές – όλοι μας έχουμε προσέξει τις ολοένα και συχνότερες ραγδαίες βροχοπτώσεις των τελευταίων ετών!

Πώς καταλαβαίνω βλάβη υαλοκαθαριστήρων;

Όταν δουλεύουν, αλλά δεν… δουλεύουν. Όταν ακόμα και στην μεγαλύτερη «σκάλα» λειτουργίας τα νερά δείχνουν σαν «κολλημένα» στο παρμπρίζ, τότε κάτι κακό συμβαίνει.

Πώς να συμπεριφέρομαι στους υαλοκαθαριστήρες για να παραταθεί η διάρκεια ζωής τους;

Για να είναι πάντα «ετοιμοπόλεμοι» σε βροχές και κακοκαιρίες οι υαλοκαθαριστήρες πρέπει πάντα να ενεργοποιούνται σε βρεγμένη επιφάνεια. Τα μάντρα φθείρονται πολυ πιο γρήγορα όταν δουλεύουν πάνω σε βρώμικα ή σκονισμένα παρμπρίζ, άρα η ενεργοποίησή τους θα πρέπει να συνοδεύεται από παράλληλη ενεργοποίηση βρεξίματος των τζαμιών. Φυσικά, η συντήρηση δεν είναι μόνο ζήτημα… καιρού, καθώς και τις καλές μέρες οφείλουμε ενίοτε να ρίχνουμε καμμιά ματιά για σκόνη και βρωμιές στα μάκτρα.

Λειτουργία υαλοκαθαριστήρων σε ακραίες καιρικές συνθήκες;

Σε πιο extreme καιρικές συνθήκες, όταν οι θερμοκρασίες προσεγγίζουν ή πέφτουν κάτω από τους 0 βαθμούς και δημιουργείται πάγος ή παγετός οι υαλοκαθαριστήρες μπορεί να κολλήσουν στο παρμπρίζ! Προσοχή, μην τους τραβήξετε για να ξεκολλήσουν, γιατί μπορεί να σας μείνουν στο χέρι. Βάλτε μπροστά τον κινητήρα κι όταν ζεσταθεί λιγο προωθείστε τον ζεστό αέρα προς το τζαμί για να λιώσει ο πάγος. Δοκιμάστε, επίσης, να ξύσετε τον πάγο, ώστε να διευκολυνθεί περαιτέρω η επαναλειτουργία τους. Ρίξτε και λίγο νερό αν θέλετε, αλλά όχι καυτό! (Εκτός, βέβαια, κι αν θέλετε να δείτε πώς ραγίζει ένα τζαμί λόγω μεγάλης διαφοράς θερμοκρασίας). Συν του ότι, με το ζεστό νερό σε συνθήκες πάγου είναι πιθανό οι υαλοκαθαριστήρες να ξανά κολλήσουν μετά στο τζαμί. Τέλος, σε συνθήκες χιονιού ή πάγου, όταν σβήνετε τον κινητήρα θυμηθείτε να απενεργοποιήσετε ή ακόμα και να ανασηκώστε τους υαλοκαθαριστήρες μόλις σταθμεύσετε τη νύχτα, αφού σε αντίθετη περίπτωση όταν τον ξαναβάλετε «μπρος» οι υαλοκαθαριστήρες θα εκκινήσουν ενώ είναι παγωμένοι ή κολλημένοι κι έτσι μπορεί να κοπεί το λάστιχο ή να χαλάσει το μοτέρ τους.

Πώς αλλάζω τα μάκτρα στους υαλοκαθαριστήρες;

Αφού αγοράσουμε το κατάλληλο ανταλλακτικό, αφαιρούμε το φθαρμένο μάκτρο απλά πιέζοντας εκεί όπου συνδέεται με τον βραχίονα. Κατόπιν, πιέζουμε το προς τα κάτω για να βγει και τοποθετούμε το καινούριο. Στη θεωρία ακούγεται πιο δύσκολο απ’ ο,τι γίνεται στην πράξη, αφού η όλη διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή κι εύκολη.

 

6.000 ιδιοκτήτες ΙΧ ήδη
βρήκαν το νέο τους συνεργείο!