×

Αλλαγή Φούσκα Λεβιέ Ταχυτήτων

Δερμάτινη Χειροποίητη από τους καλύτερους ταπετσέρηδες!
Δες τιμές με τοποθέτηση & σχόλια και κλείσε ραντεβού σε 1′

4.67
6432
αξιολογησεις

Εγγυημένες τιμές έως και -60%

Αληθινές κριτικές & ελεγμένα συνεργεία

Κλείσιμο ραντεβού online, εύκολα!

Συχνές ερωτήσεις για Αλλαγή Φούσκα Λεβιέ Ταχυτήτων

Τί είναι η φούσκα λεβιέ ταχύτητας και ποιά η χρήση της;

Ο λεβιές των ταχυτήτων συνήθως βρίσκεται ανάμεσα στον οδηγό και τον συνοδηγό, στην προέκταση του ταμπλό του αυτοκινήτου, είτε πρόκειται για αυτόματο, είτε για μηχανικό (χειροκίνητο) σασμάν. Η φούσκα, είναι το κάλυμμα το οποίο περιβάλλει τον λεβιέ ταχυτήτων και τον σφραγίζει στη κονσόλα.  Ο σκοπός της είναι αρχικά αισθητικός, αφού κρύβει τον μοχλό, με το κάλυμμα που προστατεύει το κιβώτιο ταχυτήτων. Ακόμα, έχει και λειτουργικό χαρακτήρα, καθώς συγκρατεί την σκόνη και άλλα μικρά σωματίδια που μπορεί να εισχωρήσουν στην εσοχή του λεβιέ και στο κιβώτιο ταχυτήτων. Το όνομα «φούσκα», προέρχεται από το σχήμα της και η ίδια αποτελείται από δέρμα ή πλαστικό ραμμένο περιφερειακά. Σε ορισμένα αυτοκίνητα μπορεί να υπάρχει φυσούνα στη θέση της φούσκας.

Σε ποιά αυτοκίνητα θα συναντήσω φούσκα στο λεβιέ ταχυτήτων;

Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές, αναλόγως πάντα με το εκάστοτε κιβώτιο ταχυτήτων. Συνήθως, σε μηχανικά κιβώτια αυτοκινήτων, θα συναντήσεις φούσκα ή φυσούνα στο λεβιέ των ταχυτήτων. Εν αντιθέσει, σε αυτόματα ή ημιαυτόματα (σειριακά) κιβώτια, βλέπεις περισσότερο μεταλλικές – πλαστικές ή carbonfiber κονσόλες. Επιπλέον, ένας καθοριστικός παράγοντας είναι το κόστος του αυτοκινήτου. Σε οικονομικές εκδόσεις, θα βρεις απλές φούσκες – το πιθανότερο πλαστικές, ενώ σε πολυτελείς, συνήθως οι φούσκες αποτελούνται από υλικά όπως δέρμα ή alcantarra,  η επιλογή των οποίων δίνει ένα ιδιαίτερο αισθητικό αποτέλεσμα, ακόμα και χαρακτήρα αγωνιστικοών προδιαγραφών.

Τί προβλήματα να περιμένω;

Καθώς καλύπτει τον επιλογέα ταχυτήτων (ή λεβιέ), η φούσκα, αναπόφευκτα κινείται συνεχώς. Αυτό συνεπάγεται και μεγαλύτερο ποσοστό φθοράς στο συγκεκριμένο σημείο, από ότι σε άλλα μέρη του αυτοκινήτου. Επίσης, είναι και περισσότερο επιρρεπής σε λεκέδες, λόγω της θέσης της. Σκέψου απλώς την ώρα που περνάς στην θέση του συνοδηγού, άτσαλα ένα χαρτοφύλακα, μια αθλητική τσάντα, ή ένα καφέ που χύνεται από την ποτηροθήκη. Πόσοι όμως θυμούνται όταν περιποιούνται και καθαρίζουν το τιμόνι, τα χαλάκια ή τις θήκες στις πόρτες να κάνουν το ίδιο και με τη φούσκα του λεβιέ? Επιπλέον, η έντονη ηλιοφάνεια και οι υψηλές θερμοκρασίες, φθείρουν πιο γρήγορα τα υλικά που δεν έχουν δεχτεί την ανάλογη φροντίδα. Έτσι, η συνεχής κίνηση, η βρωμιά, τα ατυχήματα και οι εξωτερικές περιβαλλοντικές συνθήκες, την φθείρουν γρηγορότερα, με αποτέλεσμα να αποκτά σκασίματα και εν τέλει να σκίζεται.

Επηρεάζεται η εμφάνιση του αυτοκινήτου;

Η επιλογή των υλικών, τόσο της φούσκας λεβιέ, όσο και του υπόλοιπου σαλονιού του αυτοκινήτου, επηρεάζει φανερά την εικόνα του εσωτερικού. Αν έχεις ήδη, ή σκοπεύεις να επενδύσεις το σαλόνι με δέρμα, καλό θα είναι μην ξεχάσεις να συμπεριλάβεις στην επένδυση αυτή και τη φούσκα του λεβιέ. Έτσι, θα υπάρχει φανερή συνοχή ανάμεσα στα μέρη του εσωτερικού, αναβαθμίζοντας αυτομάτως και την αισθητική του χώρου.

Πώς μπορώ να περιποιηθώ τη φούσκα του λεβιέ;

Κάθε φορά που περιποιείσαι το σαλόνι σου, φρόντισε να μην ξεχνάς τη φούσκα του λεβιέ. Ο καθαρισμός της, είναι πολύ εύκολη διαδικασία! Ξεκινώντας με ένα μικρό σκουπάκι αυτοκινήτου, απομακρύνεις τις βρωμιές γρήγορα και εύκολα. Έπειτα, την περνάς με μαλακό και νωπό πανί, ώστε να καθαρίσει καλά. Αν είναι πλαστική ή δερμάτινη, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις και τα ανάλογα προϊόντα, έτσι ώστε να καθαριστεί και να ενισχυθεί το εκάστοτε υλικό. Για παράδειγμα, όταν μιλάμε για  δερμάτινη φούσκα, θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν οι απαραίτητες κρέμες, για  ενυδάτωση, για αποφυγή σκασιμάτων από τις συνεχείς κινήσεις, αλλά και για λείανση γδαρσιμάτων από ατυχήματα.

Είναι εύκολη η αντικατάστασή της μέσω autoduder;

Σε περίπτωση που η φθορά της φούσκας έχει ήδη επέλθει και η οποιαδήποτε περιποίηση δεν είναι αρκετή, μη φοβάσαι. Η αντικατάσταση της φούσκας είναι μια σχετικά απλή διαδικασία. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να περιηγηθείς εύκολα και γρήγορα στον autoduder, όπου θα βρεις τα κατάλληλα συνεργεία μέσα σε μερικά λεπτά. Από μια απλή αντικατάσταση φούσκας, έως ντύσιμο σαλονιού με το καλύτερο δέρμα, για να ταιριάζει με το δικό σου προσωπικό στυλ. Μπες, βρες τους καλύτερους επαγγελματίες, τεχνικούς και ταπετσέρηδες και κλείσε με ένα κλικ το ραντεβού σου!

6.000 ιδιοκτήτες ΙΧ ήδη
βρήκαν το νέο τους συνεργείο!