×

Αλλαγή Φούσκα Χειροφρένου

Δερμάτινη Χειροποίητη από τους καλύτερους ταπετσέρηδες!
Δες τιμές με τοποθέτηση & σχόλια και κλείσε ραντεβού σε 1′

4.78
6574
αξιολογησεις

Εγγυημένες τιμές έως και -60%

Αληθινές κριτικές & ελεγμένα συνεργεία

Κλείσιμο ραντεβού online, εύκολα!

Συχνές ερωτήσεις για Αλλαγή Φούσκα Χειρόφρενου

Τί είναι η φούσκα χειρόφρενου και ποιά η χρήση της;

Το χειρόφρενο, είναι ο μοχλός που σταθεροποιεί το αυτοκίνητο όταν σταθμεύουμε. Επίσης, για κάποιους μπορεί να αποτελεί και μηχανισμό που ανεβάζει την αδρεναλίνη, έπειτα από ενεργή χρήση σε εξειδικευμένο στρίψιμο του αυτοκινήτου και άλλους παρόμοιους ελιγμούς, κοινώς drifting… Ο λεβιές του χειρόφρενου βρίσκεται ανάμεσα στον οδηγό και το συνοδηγό, στη προέκταση του ταμπλό του αυτοκινήτου. Σε ορισμένες περιπτώσεις αυτόματων κιβωτίων που έχουν τον επιλογέα ταχυτήτων στο τιμόνι, όπως στο Toyota Prius, αντί για χειρόφρενο θα συναντήσεις ποδόφρενο, πέραν του κλασσικού κουμπιού στάθμευσης ή parking. Η φούσκα, είναι το κάλυμμα το οποίο περιβάλλει τον λεβιέ του χειρόφρενου και τον σφραγίζει στο ταμπλό του αυτοκινήτου.  Ο σκοπός της, είναι αρχικά αισθητικός, αλλά και πρακτικός καθώς απομονώνει τον λεβιέ από το εξωτερικό περιβάλλον, προστατεύοντας το εσωτερικό του αυτοκινήτου από βρωμιές και  πιθανές φθορές. Η φούσκα πήρε το όνομα της χάρη στο σχήμα της  και αποτελείται από δέρμα ή πλαστικό, ραμμένο περιφερειακά. Δε θα βρεις ποτέ φούσκα από ύφασμα, ή από άλλα υδατοπερατά υλικά για ευνόητους λόγους. Σε πολλά αυτοκίνητα μπορεί να συναντήσεις φυσούνα  στη θέση της.

Σε ποιά αυτοκίνητα θα συναντήσω φούσκα στο χειρόφρενο;

Η πλειοψηφία των αυτοκινήτων, έχουν φούσκα στο χειρόφρενο! Σε οικονομικές εκδόσεις, θα βρεις μια απλή φούσκα, το πιθανότερο πλαστική, ενώ σε πολυτελείς εκδόσεις, μπορεί να δεις φούσκες από υλικά όπως δέρμα ή alcantarra, οι συνδυασμοί των οποίων προσδίδουν ένα ιδιαίτερο αισθητικό αποτέλεσμα, ή ακόμη και αγωνιστική διάθεση. Σε καμία περίπτωση όμως δε θα συναντήσεις φούσκα υφασμάτινη ή φτιαγμένη από αντίστοιχα μη αδιάβροχα υλικά, για την αποφυγή δυσάρεστων «ατυχημάτων». Για παράδειγμα, η υγρασία που μπορεί να προκληθεί από κάποιον χυμένο καφέ ή αναψυκτικό, μπορεί να εισχωρήσει στο εσωτερικό κάλυμμα του χειρόφρενου, να λιμνάσει και να δημιουργήσει βρωμιά, πιθανώς και μούχλα η οποία συνεπάγεται και άσχημη μυρωδιά, μεταξύ άλλων.

Ποιά προβλήματα να περιμένω συχνότερα;

Η φούσκα του χειρόφρενου, αν και καλύπτει ένα κινούμενο μέρος, δεν κινείται τόσο όσο αυτή του λεβιέ ταχυτήτων εκτός αν χρησιμοποιείται… σε ελιγμούς. Επομένως, δεν  εκτίθεται και σε αντίστοιχα επίπεδα φθοράς. Παρόλα αυτά, λόγω της θέσης της, είναι πιθανό να λεκιάζεται εύκολα. Σκέψου απλώς την ώρα που περνάς άτσαλα, ένα χαρτοφύλακα ή μια αθλητική τσάντα πάνω από τον λεβιέ χειρόφρενου για να τα αφήσεις στη θέση του συνοδηγού, ή έναν καφέ που χύνεται. Σε όλους μας έχει συμβεί αυτό. Πόσοι όμως θυμούνται όταν περιποιούνται και καθαρίζουν το τιμόνι, τα χαλάκια ή τις θήκες στις πόρτες, να κάνουν το ίδιο και στη φούσκα του χειρόφρενου; Επιπλέον, η έντονη ηλιοφάνεια και οι υψηλές θερμοκρασίες φθείρουν πιο γρήγορα τα υλικά που δεν έχουν δεχτεί την ανάλογη φροντίδα. Έτσι, η κίνηση, η βρωμιά, τα ατυχήματα και οι εξωτερικές περιβαλλοντικές συνθήκες, την κάνουν να δείχνει φθαρμένη, να αποκτά σκασίματα και εν  τέλει να σκίζεται.

Επηρεάζει την εμφάνιση του αυτοκινήτου;

Η επιλογή των υλικών, τόσο της φούσκας χειρόφρενου, όσο και του υπόλοιπου σαλονιού του αυτοκινήτου, επηρεάζει φανερά την εικόνα του εσωτερικού. Αν έχεις ήδη, ή σκοπεύεις να επενδύσεις το σαλόνι με δέρμα, καλό θα είναι μην ξεχάσεις να συμπεριλάβεις στην επένδυση αυτή και τη φούσκα του χειρόφρενου. Έτσι, θα υπάρχει φανερή συνοχή ανάμεσα στα μέρη του εσωτερικού, αναβαθμίζοντας αυτομάτως και την αισθητική του χώρου. Η φούσκα χειρόφρενου, είναι ένα σημείο που οι περισσότεροι ξεχνούν να φροντίσουν. Αν και δε φθείρεται το ίδιο, έχει ανάγκη από περιποίηση, όπως και το υπόλοιπο σαλόνι.

Πώς μπορώ να περιποιηθώ τη φούσκα του χειρόφρενου;

Αρχικά, κάθε φορά που περιποιείσαι το σαλόνι σου, μη παραμελείς τη φούσκα του χειρόφρενου. Με ένα μικρό σκουπάκι αυτοκινήτου μπορείς να απομακρύνεις εύκολα τη σκόνη και τις βρωμιές. Έπειτα, αναλόγως με το υλικό της (πλαστικό ή δερμάτινο), θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις τα αντίστοιχα προϊόντα, έτσι ώστε να καθαριστεί και να ενισχυθεί η εμφάνιση της. Για δερμάτινη φούσκα π.χ., θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις τις απαραίτητες κρέμες για ενυδάτωση, αποφύγη σκασιμάτων από τις υψηλές θερμοκρασίες και για λείανση των γδαρσιμάτων από ατυχήματα.

Είναι εύκολη η αντικατάστασή της μέσω autoduder;

Είτε έχει φθορές και σκασίματα, είτε βαρέθηκες το σαλόνι σου και θέλεις να κάνεις μια αλλαγή, η αντικατάσταση της φούσκας είναι μια εύκολη διαδικασία. Στον autoduder, θα βρεις ταπετσέρηδες και συνεργεία τα οποία θα σου προσφέρουν τη λύση που ψάχνεις. Οι καλύτεροι επαγγελματίες της αγοράς, θα σου κάνουν εύκολα και γρήγορα την πρόταση που σου ταιριάζει, έτσι ώστε να αντικαταστήσεις τη φούσκα του χειρόφρενου σου με τα υλικά που προτιμάς. Κλείσε τώρα το ραντεβού σου, με ένα κλικ!

6.000 ιδιοκτήτες ΙΧ ήδη
βρήκαν το νέο τους συνεργείο!