×

Βρες εδώ καλό & οικονομικό συνεργείο στην περιοχή ΠΑΠΑΓΟΥ - ΧΟΛΑΡΓΟΣ

Σύγκρινε τιμές με τοποθέτηση από 200+ συνεργεία σε 1′
Κλείσε ραντεβού & κέρδισε έως 60%

4.78
6574
αξιολογησεις

Εγγυημένες τιμές έως και -60%

Αληθινές κριτικές & ελεγμένα συνεργεία

Κλείσιμο ραντεβού online, εύκολα!

ΠΑΠΑΓΟΥ - ΧΟΛΑΡΓΟΣ

Ο δήμος Παπάγου – Χολαργός, δημιουργήθηκε από συγχώνευση των δύο ήδη υπαρχόντων δήμων, Παπάγου και Χολαργός. Το παραπάνω γεγονός, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος Καλλικράτης, το 2010 με 2011.

Ο νεοσύστατος δήμος, κατατοπίζεται στην βόρεια πτέρυγα του Αθηναϊκού πεδίου, ενώ περιλαμβάνει 8,63 τ. χλμ. γης και 44.539 μόνιμους κατοίκους. Ο πρώτος οικισμός στην περιοχή του Παπάγου, δημιουργήθηκε το 1954, από τον ΑΟΟΑ (Αυτόνομος Οικοδομικός Οργανισμός Αξιωματικών), ενώ ύστερα από ένδεκα χρόνια και κάτω από διαταγή Βασιλικού Διατάγματος, ο οικισμός μετατράπηκε σε κοινότητα. Με την πάροδο ακόμη δεκαεπτά ετών, το 1982, αναγνωρίστηκε ο δήμος του Παπάγου, ύστερα από Προεδρικό, αυτή τη φορά, Διάταγμα. Η ονομασία του μέρους, προήλθε από τον Αλέξανδρο Παπάγο, ενώ ο πρωταρχικός ρόλος της περιοχής, ήταν η μόνιμη στέγαση των αξιωματικών της εποχής.

Η περιοχή του Χολαργού, η οποία αποτελεί και επίσημη έδρα του δήμου, ονομάστηκε έτσι, ύστερα από τον αρχαιοελληνικό αθηναϊκό δήμο, Χολαργό, ο οποίος κατατοπιζόταν στην περιοχή του Καματερού ή του Ιλίου. Ο οικισμός του Χολαργού, από τα παλαιά έτη, άνηκε στην περιφέρεια του Χαλανδρίου. Σε γενικότερο πλαίσιο, το μέρος αναπτύχθηκε και εξέλιξε τον αγροτικό χαρακτήρα που κατείχε. Το 1930, ο Χολαργός αποσπάστηκε απ την κοινότητα του Χαλανδρίου.

Κεντρικές οδικές αρτηρίες που διασχίζουν τον δήμο Παπάγου – Χολαργού, είναι η Αττική Οδός και ο Περιφερειακός του Υμηττού.

6.000 ιδιοκτήτες ΙΧ ήδη
βρήκαν το νέο τους συνεργείο!