| Επίλεξε Κατασκευαστή

Φανοποιια
Εξατμιση
Υγραεριο
Συνολική βαθμολογία πελατών

2058

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

4.731222357142857

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Το Περιστέρι Αττικής, αποτελεί έναν από τους περισσότερο κατοικημένους δήμους της Ελλάδος, με καταγεγραμμένους μόνιμους κατοίκους, πάνω από 139.981.  Η περιοχή έχει παρουσιάσει χαρακτηριστικά έντονης αστικοποίησης κατά την πάροδο των χρόνων, καθώς τα 10,050 στρέμματα γης που της αναλογούν, έχουν οικοδομηθεί πυκνότατα. Ο πρώτος οικισμός του Περιστερίου, δημιουργήθηκε το 1930, ο οποίος μέχρι και τρία έτη αργότερα, υπαγόταν στο δήμο των Αθηνών. Ο τόπος άρχισε να αναπτύσσεται, σταδιακά μεν, αλλά ουσιωδώς, από το 1949 και έπειτα. Λόγω του ότι οι πρώτοι κάτοικοι του μέρους ήταν πρόσφυγες προερχόμενοι από τα Μικρασιατικά παράλια, η περιοχή ήταν γεμάτη με πρόχειρους καταυλισμούς και παράγκες. Το έτος 1951, καθώς η ανάπτυξη παρατηρούνταν όλο και πιο έντονα, δημιουργήθηκε ένα Σωματείο Κατάργησης Παράγκας, στόχος του οποίου ήταν ο καλλωπισμός του οικισμού. Η ονομασία του τόπου, δημιουργήθηκε κατά τα πρώτα χρόνια ύπαρξης του συνοικισμού, αυτά της Τουρκοκρατίας. Πιο συγκεκριμένα, αρμόδιος της περιοχής ήταν ένας Τούρκος Αγάς, εν ονόματι Περιστέρ – Αγάς, ο οποίος είχε πάρει την ονομασία του από τα αγριοπερίστερα που υπήρχαν εκεί. Τη σημερινή εποχή, το Περιστέρι έχει αναγνωρίσει καιρούς μεγάλης ανάπτυξης, καθώς είναι γεμάτο με μεγάλους πεζοδρόμους, και δενδρόφυτα πάρκα. Ακόμα, η περιοχή έχει βιώσει εμπορική άνοδο, από τη στιγμή που στην περιοχή έχουν δημιουργηθεί πολλά και διάφορα εμπορικά κέντρα. Ακόμα, ο δήμος του Περιστερίου αποτελεί κοινωνικό πυρήνα, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν το μέρος για τις βραδινές τους εξορμήσεις, λόγω των πολυάριθμων χώρων εστίασης. Οι κάτοικοι της περιοχής, είναι σε θέση να πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους τόσο με τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, όσο και με το μετρό, μέσω της στάσης Περιστέρι, της κόκκινης γραμμής. Γειτονικοί δήμοι και κοινότητες, είναι το Αιγάλεω, το Χαϊδάρι, το Ίλιον, τα Σεπόλια, ο Κολωνός και το Αθηναϊκό κέντρο. Τόσο στη συγκεκριμένη περιοχή όσο και στις συνοριακές, υπάρχουν πολλά και διάφορα συνεργεία αυτοκινήτων, που αναλαμβάνουν καθημερινά εργασίες και επιδιορθώσεις σε μεγάλο όγκο οχημάτων, κάτι το οποίο δικαιολογείται από το υπερβολικά υψηλό αριθμό μόνιμων κατοίκων της περιοχής. Οι μηχανικοί είναι σε θέση να λύσουν τα οποιαδήποτε προβλήματα μπορεί να παρουσιάσει το αυτοκίνητ0, σχετικά με ελλατωματικά ή κατεστραμμένα μπουζί, τακάκια, δίσκους, φρένα, μπαταρία, δίσκο πλατό, αναρτήσεις και πολλά ακόμα ζητήματα.

Η γαλλικής προέλευσης επιχείρηση Citroen, δημιουργήθηκε το 1919 από τον ιδρυτή της τον Andre Citroen. Αρχικά μεγαλούργησε στην μαζική παραγωγή επιβατικών αυτοκινήτων και ήταν η πρώτη στην Ευρώπη που επιχείρησε τέτοιου  βεληνεκούς παραγωγές.

Κατά το 1934, με την παρουσίαση του μοντέλου Traction Avant, η εταιρία χαρακτηρίστηκε από καινοτομία καθώς απέκτησε κύρος και φήμη, πέρα από τα σύνορα της χώρας. Ξεκίνησε την πορεία της με σλόγκαν το Creative Technologie”, και έμβλημα το διπλό λατινικό λάμδα (double chevron), πορεύτηκε ως έκτοτε. Το έτος 1976, ήταν η χρονιά που δημιουργήθηκε ο όμιλος PSA, μία κοινή ομπρέλα για τις οικογένειες Citroen και Peugeot. Σημείο σταθμός στην πορεία της επιχείρησης, αποτέλεσε η χρονολογία ίδρυσης της κατηγορίας DS, η οποία αποτελεί τις πολυτελείς εκδόσεις των μοντέλων της μάρκας και λειτουργεί ως σήμερα και ως αυτόνομη επωνυμία.

Η εταιρία, δραστηριοποιείται στην εγχώρια αγορά αυτοκινήτου μέσω του ομίλου Citroen Hellas, από το 1965, κάτω από την διεύθυνση της οικογένειας Συγγελίδη και εδρεύει στην Λεωφόρο Κηφισίας, στο Χαλάνδρι. Ορισμένα από τα πιο χαρακτηριστικά μοντέλα του σήμερα είναι τα Citroen C1, Citroen C3, Citroen C4, Citroen C5, Citroen C3 Picasso, Citroen C4 Picasso, Citroen C4 Sedan, Citroen Xara κλπ.