Ενημέρωση 13/4- Τώρα και απολύμανση καμπίνας ΙΧ μαζί με κάθε service στον autoduder.Δες εδώ

| Επίλεξε Κατασκευαστή

Φανοποιια
Εξατμιση
Υγραεριο
Συνολική βαθμολογία πελατών

3387

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

4.736049482142856

ΚΗΦΙΣΙΑ - ΕΚΑΛΗ - ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ

Η νεοσύστατη δημοτική ενότητα της Κηφισιάς, περιλαμβάνει τους οικισμούς της Εκάλης, της Νέας Ερυθραίας και της Κηφισιάς. Η συνένωση αυτών των περιοχών πραγματοποιήθηκε το 2011, κατά τη λειτουργία του προγράμματος Καλλικράτης. Στο παρελθόν, ύστερα από την καταστροφή των παραλίων της Μικράς Ασίας, ένα μεγάλο κύμα Ελλήνων προσφύγων έφθασε στα ελλαδικά εδάφη, προερχόμενοι από την Ερυθραία Χερσόνησο.

Πιο συγκεκριμένα, το 1923 στη σημερινή Νέα Ερυθραία, ιδρύθηκε το πρώτο σωματείο προσφύγων. Δύο χρόνια αργότερα ο οικισμός εντάχθηκε στο δήμο Αθηνών. Το 1934 μετατράπηκε σε αυτοδύναμη κοινότητα, η οποία αποσχίστηκε από το δήμο Αθηνών. Με την πάροδο των ετών και παράλληλα με πολλές τροποποιήσεις και αλλαγές, το 1951 η κοινότητα μετατράπηκε σε δήμο. Η Εκάλη αποτελεί έναν από τους αρχαίους δήμους των Αθηνών. Το έτος της Μικρασιατικής Καταστροφής δημιουργήθηκε και ο πρώτος ομώνυμος πρότυπος αστικός οικισμός.

Έξι χρόνια αργότερα, δημιουργήθηκε αυτοδύναμη κοινότητα με την ίδια ονομασία. Η περιοχή διατηρεί μέχρι και σήμερα δενδρόφυτες εκτάσεις και άρτια ρυμοτομία. Σημαντικές οδικές αρτηρίες που εξυπηρετούν την περιοχή είναι η Λεωφόρος Κηφισίας – Μαραθώνα, η Εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας, καθώς και η Λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου. Ακόμα, συνορεύει με την Πεντέλη, την Πάρνηθα, τη Δροσιά, το Μαρούσι, το Διόνυσο, το Καστρί αλλά και με τον ποταμό Κηφισό. Επίσης στον δήμο υπάρχουν πολλά συνεργεία αυτοκινήτων, γενικά, εξειδικευμένα και εξουσιοδοτημένα. Αυτές οι μονάδες επισκευάζουν και επιδιορθώνουν καθημερινά ζάντες, αναρτήσεις, ιμάντες και καδένες, δίσκους και τακάκια, κλιματιστικά, συμπλέκτες, κιβώτια και πολλά ακόμη.

Η αυτοκινητοβιομηχανία SKODA Auto, ιδρύθηκε το 1895 στην Τσεχία, με διαφορετική επωνυμία, από τους Vaclav Laurin και Vaclav Klement, από τα επίθετα των οποίων προήλθε και η πρωταρχική ονομασία Laurin & Klemet.

Από το έτος ίδρυσής της, η επιχείρηση δραστηριοποιούταν στον κλάδο κατασκευής ποδηλάτων, έως το 1905 όταν κατασκευάστηκε το πρώτο αυτοκίνητο το Voiturette A, το οποίο και εδραιώθηκε διεθνώς.

Με την έναρξη του Παγκοσμίου Πολέμου Α’, η βιομηχανία, έστρεψε τη δράση της στην παραγωγή μαχητικών συστημάτων και εξοπλισμού πολέμου. Ύστερα από τον πόλεμο, επανήλθε μεν στην παραγωγή τροχοφόρων, δημιουργώντας φορτηγά και ημιφορτηγά. Η εταιρία Laurin & Klement, ύστερα από μεγάλη πυρκαγιά που κατέστρεψε σχεδόν ολοσχερώς το εργοστάσιο της, συνεργάστηκε με την μεγαλύτερη βιομηχανία σε Αυστρο-ουγγαρία και Τσεχοσλοβακία, την SKODA Works. Αυτός ήταν και ο λόγος μετονομασίας της εταιρείας και των αυτοκινήτων της.

Με την λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η εταιρία γνώρισε τεράστια ακμή καθώς τα μεταπολεμικά μοντέλα που δημιούργησε, της έφεραν υψηλό ποσό εσόδων. Μετά από αναταραχές στην τότε Τσεχοσλοβακία, η επιχείρηση, κατόπιν επιθυμίας της κυβέρνησης, συνεργάστηκε με τον όμιλο Volkswagen. Σήμερα, η εταιρία με την επωνυμία SKODA Auto αποτελεί θυγατρική επιχείρηση του ομίλου Volkswagen.

Στην Ελλάδα, η επιχείρηση εκπροσωπείται από πολλούς αντιπροσώπους σε διάφορες πόλεις και νομούς της, μερικοί από τους οποίους είναι η KARENTA A.E. (Αργυρούπολη, Μαρούσι), ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ Α.Ε. (Αιγάλεω), ΚΟΙΛΑΚΟΣ ΕΠΕ. (Νέα Σμύρνη) κλπ. Ορισμένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα του brand στην εγχώρια αγορά είναι τα Skoda Fabia, Skoda Favorite, Skoda Felicia, Skoda Octavia, Skoda Yeti, κλπ.