| Επίλεξε Κατασκευαστή

Φανοποιια
Εξατμιση
Υγραεριο
Συνολική βαθμολογία πελατών

1858

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

4.739194842105262

ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΝ

Ο δήμος του Αμαρουσίου, βρίσκεται στο βόρειο τομέα του λεκανοπεδίου Αττικής. Η ονομασία του, προήλθε από την Ολύμπια θεά του κυνηγιού Άρτεμις και από τις εκδηλώσεις λατρείας που διεξάγονταν προς τιμήν της, στην Αμάρυνθο της Ευβοίας. Κατά τα αρχαιοελληνικά χρόνια, η περιοχή που βρίσκεται το σημερινό Μαρούσι, ήταν γνωστή ως Άθμονον ή Αθμόνη, ονομασίες που προκύπτουν από Πλουταρχικά κείμενα. Σήμερα, ο δήμος του Αμαρουσίου, συνορεύει με την Κηφισιά, την Πεντέλη, το Χαλάνδρι, τα Βριλήσσια, την Πεύκη, το Κέντρο της Αθήνας, το Ψυχικό, την Νέα Ιωνία αλλά και το Ηράκλείο Αττικής. Οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής, είναι πάνω από 72.333 και χρησιμοποιούν τις δημόσιες υπηρεσίες μετακίνησης, τόσο του μετρό όσο και του προαστιακού σιδηρόδρομου. Οι κάτοικοι του δήμου έχουν ιδρύσει αρκετά σωματεία, διαφορετικών χαρακτηριστικών και δράσεων. Συγκεκριμένο παράδειγμα αποτελεί ο σύλλογος Σ.Π.Α.Π. (Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπλασης Πεντελικού). Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως στη περιοχή του Αμαρουσίου στεγάζονται πολλά κτίσματα μεγάλης σημασίας. Ορισμένα από αυτά είναι το στάδιο Ο.Α.Κ.Α., το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, η Πινακοθήκη, το Σπαθάρειο Μουσείο, καθώς και η Βορέειος Βιβλιοθήκη. Τέλος, η συγκεκριμένη τοπική ζώνη, αποτελεί επιχειρησιακό κέντρο, με πολλές εταιρίες. Στο Μαρούσι, πολλοί είναι εκείνοι που έχουν αναζητούν συνεργεία αυτοκινήτων καθημερινά. Η κακή συντήρηση των αυτοκινήτων είναι συνηθισμένο φαινόμενο, με αποτέλεσμα την παρουσία προβλημάτων. Συχνά, εμφανίζονται θέματα με φρένα, τακάκια, δίσκους και λάδια μηχανής. Επίσης, οι οδηγοί ξεχνούν, ή αμελούν να πηγαίνουν στα κατάλληλα βουλκανιζατέρ για να αλλάζουν τα λάστιχα του αυτοκινήτου τους συστηματικά, δημιουργώντας έτσι πιθανότητες για ατυχήματα.

Η γαλλικής προέλευσης επιχείρηση Citroen, δημιουργήθηκε το 1919 από τον ιδρυτή της τον Andre Citroen. Αρχικά μεγαλούργησε στην μαζική παραγωγή επιβατικών αυτοκινήτων και ήταν η πρώτη στην Ευρώπη που επιχείρησε τέτοιου  βεληνεκούς παραγωγές.

Κατά το 1934, με την παρουσίαση του μοντέλου Traction Avant, η εταιρία χαρακτηρίστηκε από καινοτομία καθώς απέκτησε κύρος και φήμη, πέρα από τα σύνορα της χώρας. Ξεκίνησε την πορεία της με σλόγκαν το Creative Technologie”, και έμβλημα το διπλό λατινικό λάμδα (double chevron), πορεύτηκε ως έκτοτε. Το έτος 1976, ήταν η χρονιά που δημιουργήθηκε ο όμιλος PSA, μία κοινή ομπρέλα για τις οικογένειες Citroen και Peugeot. Σημείο σταθμός στην πορεία της επιχείρησης, αποτέλεσε η χρονολογία ίδρυσης της κατηγορίας DS, η οποία αποτελεί τις πολυτελείς εκδόσεις των μοντέλων της μάρκας και λειτουργεί ως σήμερα και ως αυτόνομη επωνυμία.

Η εταιρία, δραστηριοποιείται στην εγχώρια αγορά αυτοκινήτου μέσω του ομίλου Citroen Hellas, από το 1965, κάτω από την διεύθυνση της οικογένειας Συγγελίδη και εδρεύει στην Λεωφόρο Κηφισίας, στο Χαλάνδρι. Ορισμένα από τα πιο χαρακτηριστικά μοντέλα του σήμερα είναι τα Citroen C1, Citroen C3, Citroen C4, Citroen C5, Citroen C3 Picasso, Citroen C4 Picasso, Citroen C4 Sedan, Citroen Xara κλπ.