| Επίλεξε Κατασκευαστή

Φανοποιια
Εξατμιση
Υγραεριο
Συνολική βαθμολογία πελατών

2053

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

4.730807938775509

ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ

Ο δήμος Λυκόβρυση – Πεύκη, βρίσκεται στο βόρειο κομμάτι του Αθηναϊκού λεκανοπεδίου. Ο σημερινός δήμος, είναι αποτέλεσμα της συγχώνευσης των δύο ήδη υπαρχόντων, Λυκόβρυση και Πεύκη. Η Λυκόβρυση ιδρύθηκε στο παρελθόν, μετά από την καταστροφή των παραλίων της Μικράς Ασίας, από πρόσφυγες κατοίκους. Πιο συγκεκριμένα, πριν από την δημιουργία της, οι πρώτοι της κάτοικοι, ήταν από τα νησιά Νάξος και Άνδρος. Το 1949, συντάχτηκε και επισήμως η πρώτη αυτοδύναμη κοινότητα Λυκόβρυσης, ενώ, το 1994 δημιουργήθηκε και αυτόνομος δήμος, με την ίδια ονομασία. Σχετικά με την προέλευση της ονομασίας του μέρους, λέγεται πως στην περιοχή υπήρχε ένα μεγάλο πλατάνι, από του οποίου τις ρίζες πήγαζε πόσιμο νερό. Έτσι, τα τσακάλια και οι λύκοι, ερχόντουσαν από τα δάση και τα βουνά για να ξεδιψάσουν. Ακόμα, μία άλλη θεωρία ισχυρίζεται πως, πρώτα η περιοχή ονομαζόταν Γλυκόβρυση, λόγω του γλυκού νερού που πήγαζε από τις πηγές της και ύστερα, με την πάροδο του χρόνου, αλλοιώθηκε και παρέμεινε ως Λυκόβρυση. Ο δήμος της Πεύκης, προέρχεται από έναν αρχαίο οικισμό που υπήρχε στην περιοχή, με το όνομα Μαγκουφάνα. Έπειτα από τη Μικρασιατική Καταστροφή, όπως σχεδόν και σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, εγκαταστάθηκαν στην περιοχή πρόσφυγες από τα παράλια. Το 1960, ο οικισμός μετονομάστηκε σε Πεύκη, ονομασία που διατηρεί μέχρι και σήμερα. Δώδεκα χρόνια αργότερα, ο οικισμός μετατράπηκε σε δήμο. Λέγεται πως η περιοχή, ονομάσθηκε Πεύκη, λόγω του μεγάλου αριθμού πεύκων που στολίζει το μέρος. Άξια αναφοράς, είναι μια προσπάθεια για οικολογική ανάπτυξη που έλαβε χώρα στην Πεύκη πριν από μερικά χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, στην περιοχή δημιουργήθηκε το Ηλιακό Χωρίο, ένα συγκρότημα 435 κατοικιών οι οποίες λειτουργούσαν με βάση την ηλιακή αρχιτεκτονική και ως βασικό στόχο είχαν την εξοικονόμηση ενέργειας του περιβάλλοντος. Επιστρέφοντας στο σήμερα, ο κοινός δήμος Λυκόβρυση – Πεύκη, καταλαμβάνει έκταση 3,74 τ. χλμ. και προσφέρει μόνιμη κατοικία σε πάνω από 31.002 ανθρώπους. Η περιοχή είναι εύκολα προσβάσιμη από την Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας και την Αττική Οδό. Επιπλέον, οι κάτοικοι της περιοχής, εξυπηρετούνται τόσο απο τις πολλές γραμμές λεωφορείων και ηλεκτρικού σιδηρόδρομου, όπως και από το μετρό.

Η γαλλικής προέλευσης επιχείρηση Citroen, δημιουργήθηκε το 1919 από τον ιδρυτή της τον Andre Citroen. Αρχικά μεγαλούργησε στην μαζική παραγωγή επιβατικών αυτοκινήτων και ήταν η πρώτη στην Ευρώπη που επιχείρησε τέτοιου  βεληνεκούς παραγωγές.

Κατά το 1934, με την παρουσίαση του μοντέλου Traction Avant, η εταιρία χαρακτηρίστηκε από καινοτομία καθώς απέκτησε κύρος και φήμη, πέρα από τα σύνορα της χώρας. Ξεκίνησε την πορεία της με σλόγκαν το Creative Technologie”, και έμβλημα το διπλό λατινικό λάμδα (double chevron), πορεύτηκε ως έκτοτε. Το έτος 1976, ήταν η χρονιά που δημιουργήθηκε ο όμιλος PSA, μία κοινή ομπρέλα για τις οικογένειες Citroen και Peugeot. Σημείο σταθμός στην πορεία της επιχείρησης, αποτέλεσε η χρονολογία ίδρυσης της κατηγορίας DS, η οποία αποτελεί τις πολυτελείς εκδόσεις των μοντέλων της μάρκας και λειτουργεί ως σήμερα και ως αυτόνομη επωνυμία.

Η εταιρία, δραστηριοποιείται στην εγχώρια αγορά αυτοκινήτου μέσω του ομίλου Citroen Hellas, από το 1965, κάτω από την διεύθυνση της οικογένειας Συγγελίδη και εδρεύει στην Λεωφόρο Κηφισίας, στο Χαλάνδρι. Ορισμένα από τα πιο χαρακτηριστικά μοντέλα του σήμερα είναι τα Citroen C1, Citroen C3, Citroen C4, Citroen C5, Citroen C3 Picasso, Citroen C4 Picasso, Citroen C4 Sedan, Citroen Xara κλπ.