| Επίλεξε Κατασκευαστή

Φανοποιια
Εξατμιση
Υγραεριο
Συνολική βαθμολογία πελατών

6435

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

4.674041352112677

ΓΛΥΦΑΔΑ

Ο δήμος της Γλυφάδας δημιουργήθηκε το 1926, όταν οι κάτοικοι του τότε οικισμού της, αποφάσισαν να αποκοπούν από τον δήμο του Μπραχαμίου. Η ονομασία του δήμου είναι σχετικά καινούρια, καθώς η προηγούμενή του, ήταν Αιξωνή. Το όνομα Αιξωνή, προέρχεται από την αιξωνική τρίγλη, φράση η οποία μεταφράζεται ως μπαρμπούνι, στα αρχαία ελληνικά. Με απλά λόγια, η περιοχή, ήταν τόσο γνωστή για το νόστιμο μπαρμπούνι της, μέχρι που πήρε και την ονομασία της από αυτό. Παρά την αλλαγή του ονόματος, υπάρχει ακόμα μία περιοχή στον δήμο με την ονομασία Αιξωνή. Το νεότερο όνομά της που ισχύει μέχρι και σήμερα, προέρχεται από την γεύση του νερού, το οποίο ερχόταν από τα πηγάδια της περιοχής. Το συγκεκριμένο νερό, ήταν υφάλμυρο, δηλαδή γλυφό (Γλυφάδα). Η συγκεκριμένη ζώνη, διαχωρίζεται σε Άνω και Κάτω Γλυφάδα, περιοχές στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι οικισμοί Ευρυάλη, Τερψιθέα, Αιξωνή, Δικηγορικά κ.α, καθώς και Άγιος Νικόλαος και Κέντρο, αντίστοιχα. Ολόκληρο το μέρος,  κατατάσσεται στο νότιο τομέα την Αττικής και αποτελεί Αθηναϊκό προάστιο, το οποίο συνορεύει με τις περιοχές Βούλα, Αργυρούπολη και Ελληνικό. Ο δήμος, παρουσιάζει ποικιλομορφία σε ό,τι αφορά το τοπίο του, καθώς εντός του υπάρχουν τόσο ορεινές, όσο και παραθαλάσσιες περιοχές. Επιπλέον, η Γλυφάδα χαρακτηρίζεται από το μεγάλο ποσοστό του πρασίνου, το οποίο διαθέτει. Οι κάτοικοι της, πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους μέσω της χρήσης των λεωφορείων, του τραμ, και του μετρό, στο σταθμό Ελληνικό, ο οποίος είναι και ο τερματικός της κόκκινης γραμμής. Βασικές οδικές αρτηρίες που διέρχονται από εκεί, είναι η Λεωφόρος Βουλιαγμένης και η Λεωφόρος Ποσειδώνος ( Παραλιακή). Στη Γλυφάδα και στα υπόλοιπα νότια προάστια, υπάρχουν πολλά συνέργεια αυτοκινήτου, εξειδικευμένα, εξουσιοδοτημένα και γενικά. Καθημερινά ασχολούνται με τυπικές και πιο περίπλοκες εργασίες όπως οι αναρτήσεις, τα μπουζί, το ίσιωμα και η τοποθέτηση δίσκων τα τακάκια εμπρός και πίσω, οι βαλβολίνες του χειροκίνητου σασμάν, η τοποθέτηση και επισκευή βολάν και πολλές άλλες ακόμα.

Το όνομα Daihatsu, προέρχεται από τον συνδυασμό των αρχικών ιδεογραμμάτων της λέξης Osaka, η οποία είναι η πατρίδα της εταιρίας, καθώς και της φράσης “engine manufacture”. Το ηχητικό αποτέλεσμα της πρόσμιξης αυτών των δύο, είναι το πρώτο μέρος της επωνυμία της εταιρίας, “Dai”.

Το υπόλοιπο του ονόματος προήλθε από το επώνυμο του ιδρυτή της, Hatsudoki. Η επιχείρηση, ιδρύθηκε το 1907 στην Osaka της Ιαπωνίας, από τον Hatsudoki, όπως προαναφέρθηκε, και ορισμένα χρόνια αργότερα, το 1951, διαμορφώθηκε οριστικά. Ο ίδιος ο Hatsudoki, είχε αφοσιωθεί στις κατασκευές μεγάλων ατμομηχανών για τις εθνικές γραμμές των τραίνων της Ιαπωνίας.

Σχεδόν μια δεκαετία ύστερα, ξεκίνησε η παραγωγή αυτοκινήτων, καθώς και η εξαγωγή τους στην Ευρωπαϊκή ήπειρο. Μέχρι και το 2013, η Daihatsu σημείωνε ενεργώ δράση στην Ευρώπη. Τότε ήταν η χρονιά που πραγματοποίησε έξοδο από την ευρωπαϊκή αγορά, καθώς και από την ελληνική. Εν τέλει, το 2016 εξαγοράστηκε από την Toyota, γεγονός που ισχύει μέχρι και σήμερα. Ορισμένα από τα γνωστότερα μοντέλα της επιχείρησης στην ελληνική αγορά αυτοκινήτων, είναι τα Daihatsu Terios, Daihatsu Altis, Daihatsu Atrai, Daihatsu Cast κλπ.