| Επίλεξε Κατασκευαστή

Φανοποιια
Εξατμιση
Υγραεριο
Συνολική βαθμολογία πελατών

2053

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

4.730807938775509

ΓΛΥΦΑΔΑ

Ο δήμος της Γλυφάδας δημιουργήθηκε το 1926, όταν οι κάτοικοι του τότε οικισμού της, αποφάσισαν να αποκοπούν από τον δήμο του Μπραχαμίου. Η ονομασία του δήμου είναι σχετικά καινούρια, καθώς η προηγούμενή του, ήταν Αιξωνή. Το όνομα Αιξωνή, προέρχεται από την αιξωνική τρίγλη, φράση η οποία μεταφράζεται ως μπαρμπούνι, στα αρχαία ελληνικά. Με απλά λόγια, η περιοχή, ήταν τόσο γνωστή για το νόστιμο μπαρμπούνι της, μέχρι που πήρε και την ονομασία της από αυτό. Παρά την αλλαγή του ονόματος, υπάρχει ακόμα μία περιοχή στον δήμο με την ονομασία Αιξωνή. Το νεότερο όνομά της που ισχύει μέχρι και σήμερα, προέρχεται από την γεύση του νερού, το οποίο ερχόταν από τα πηγάδια της περιοχής. Το συγκεκριμένο νερό, ήταν υφάλμυρο, δηλαδή γλυφό (Γλυφάδα). Η συγκεκριμένη ζώνη, διαχωρίζεται σε Άνω και Κάτω Γλυφάδα, περιοχές στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι οικισμοί Ευρυάλη, Τερψιθέα, Αιξωνή, Δικηγορικά κ.α, καθώς και Άγιος Νικόλαος και Κέντρο, αντίστοιχα. Ολόκληρο το μέρος,  κατατάσσεται στο νότιο τομέα την Αττικής και αποτελεί Αθηναϊκό προάστιο, το οποίο συνορεύει με τις περιοχές Βούλα, Αργυρούπολη και Ελληνικό. Ο δήμος, παρουσιάζει ποικιλομορφία σε ό,τι αφορά το τοπίο του, καθώς εντός του υπάρχουν τόσο ορεινές, όσο και παραθαλάσσιες περιοχές. Επιπλέον, η Γλυφάδα χαρακτηρίζεται από το μεγάλο ποσοστό του πρασίνου, το οποίο διαθέτει. Οι κάτοικοι της, πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους μέσω της χρήσης των λεωφορείων, του τραμ, και του μετρό, στο σταθμό Ελληνικό, ο οποίος είναι και ο τερματικός της κόκκινης γραμμής. Βασικές οδικές αρτηρίες που διέρχονται από εκεί, είναι η Λεωφόρος Βουλιαγμένης και η Λεωφόρος Ποσειδώνος ( Παραλιακή). Στη Γλυφάδα και στα υπόλοιπα νότια προάστια, υπάρχουν πολλά συνέργεια αυτοκινήτου, εξειδικευμένα, εξουσιοδοτημένα και γενικά. Καθημερινά ασχολούνται με τυπικές και πιο περίπλοκες εργασίες όπως οι αναρτήσεις, τα μπουζί, το ίσιωμα και η τοποθέτηση δίσκων τα τακάκια εμπρός και πίσω, οι βαλβολίνες του χειροκίνητου σασμάν, η τοποθέτηση και επισκευή βολάν και πολλές άλλες ακόμα.

Η γαλλικής προέλευσης επιχείρηση Citroen, δημιουργήθηκε το 1919 από τον ιδρυτή της τον Andre Citroen. Αρχικά μεγαλούργησε στην μαζική παραγωγή επιβατικών αυτοκινήτων και ήταν η πρώτη στην Ευρώπη που επιχείρησε τέτοιου  βεληνεκούς παραγωγές.

Κατά το 1934, με την παρουσίαση του μοντέλου Traction Avant, η εταιρία χαρακτηρίστηκε από καινοτομία καθώς απέκτησε κύρος και φήμη, πέρα από τα σύνορα της χώρας. Ξεκίνησε την πορεία της με σλόγκαν το Creative Technologie”, και έμβλημα το διπλό λατινικό λάμδα (double chevron), πορεύτηκε ως έκτοτε. Το έτος 1976, ήταν η χρονιά που δημιουργήθηκε ο όμιλος PSA, μία κοινή ομπρέλα για τις οικογένειες Citroen και Peugeot. Σημείο σταθμός στην πορεία της επιχείρησης, αποτέλεσε η χρονολογία ίδρυσης της κατηγορίας DS, η οποία αποτελεί τις πολυτελείς εκδόσεις των μοντέλων της μάρκας και λειτουργεί ως σήμερα και ως αυτόνομη επωνυμία.

Η εταιρία, δραστηριοποιείται στην εγχώρια αγορά αυτοκινήτου μέσω του ομίλου Citroen Hellas, από το 1965, κάτω από την διεύθυνση της οικογένειας Συγγελίδη και εδρεύει στην Λεωφόρο Κηφισίας, στο Χαλάνδρι. Ορισμένα από τα πιο χαρακτηριστικά μοντέλα του σήμερα είναι τα Citroen C1, Citroen C3, Citroen C4, Citroen C5, Citroen C3 Picasso, Citroen C4 Picasso, Citroen C4 Sedan, Citroen Xara κλπ.