| Επίλεξε Κατασκευαστή

Φανοποιια
Εξατμιση
Υγραεριο
Συνολική βαθμολογία πελατών

1883

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

4.741301979166666

ΓΛΥΦΑΔΑ

Ο δήμος της Γλυφάδας δημιουργήθηκε το 1926, όταν οι κάτοικοι του τότε οικισμού της, αποφάσισαν να αποκοπούν από τον δήμο του Μπραχαμίου. Η ονομασία του δήμου είναι σχετικά καινούρια, καθώς η προηγούμενή του, ήταν Αιξωνή. Το όνομα Αιξωνή, προέρχεται από την αιξωνική τρίγλη, φράση η οποία μεταφράζεται ως μπαρμπούνι, στα αρχαία ελληνικά. Με απλά λόγια, η περιοχή, ήταν τόσο γνωστή για το νόστιμο μπαρμπούνι της, μέχρι που πήρε και την ονομασία της από αυτό. Παρά την αλλαγή του ονόματος, υπάρχει ακόμα μία περιοχή στον δήμο με την ονομασία Αιξωνή. Το νεότερο όνομά της που ισχύει μέχρι και σήμερα, προέρχεται από την γεύση του νερού, το οποίο ερχόταν από τα πηγάδια της περιοχής. Το συγκεκριμένο νερό, ήταν υφάλμυρο, δηλαδή γλυφό (Γλυφάδα). Η συγκεκριμένη ζώνη, διαχωρίζεται σε Άνω και Κάτω Γλυφάδα, περιοχές στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι οικισμοί Ευρυάλη, Τερψιθέα, Αιξωνή, Δικηγορικά κ.α, καθώς και Άγιος Νικόλαος και Κέντρο, αντίστοιχα. Ολόκληρο το μέρος,  κατατάσσεται στο νότιο τομέα την Αττικής και αποτελεί Αθηναϊκό προάστιο, το οποίο συνορεύει με τις περιοχές Βούλα, Αργυρούπολη και Ελληνικό. Ο δήμος, παρουσιάζει ποικιλομορφία σε ό,τι αφορά το τοπίο του, καθώς εντός του υπάρχουν τόσο ορεινές, όσο και παραθαλάσσιες περιοχές. Επιπλέον, η Γλυφάδα χαρακτηρίζεται από το μεγάλο ποσοστό του πρασίνου, το οποίο διαθέτει. Οι κάτοικοι της, πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους μέσω της χρήσης των λεωφορείων, του τραμ, και του μετρό, στο σταθμό Ελληνικό, ο οποίος είναι και ο τερματικός της κόκκινης γραμμής. Βασικές οδικές αρτηρίες που διέρχονται από εκεί, είναι η Λεωφόρος Βουλιαγμένης και η Λεωφόρος Ποσειδώνος ( Παραλιακή). Στη Γλυφάδα και στα υπόλοιπα νότια προάστια, υπάρχουν πολλά συνέργεια αυτοκινήτου, εξειδικευμένα, εξουσιοδοτημένα και γενικά. Καθημερινά ασχολούνται με τυπικές και πιο περίπλοκες εργασίες όπως οι αναρτήσεις, τα μπουζί, το ίσιωμα και η τοποθέτηση δίσκων τα τακάκια εμπρός και πίσω, οι βαλβολίνες του χειροκίνητου σασμάν, η τοποθέτηση και επισκευή βολάν και πολλές άλλες ακόμα.

Η Ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία Alfa Romeo, δημιουργήθηκε τον Ιούνιο του 1910 στο Μιλάνο της Ιταλίας. Πέντε χρόνια ύστερα από την ίδρυση της, η επιχείρηση η οποία ήταν αρχικά γνωστή ως ALFA (Αnonima Lombarda Fabbrica Automobili), πέρασε στα χέρια του επιχειρηματία Nicola Romeo.

Το 1920, ήταν η χρονιά που διαμορφώθηκε η τελική επωνυμία της εταιρίας Alfa Romeo, καθώς καθιερώθηκε και το πασίγνωστο λογότυπο με το χαρακτηριστικό φίδι. Με slogan la meccanica delle emozioni” το οποίο σημαίνει “ο μηχανισμός των αισθημάτων”, η επιχείρηση από τότε αποτελεί κολοσσό στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η Alfa Romeo στην Ελλάδα εκπροσωπείται από την FCA HELLAS, η οποία βρίσκεται στην λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο ύψος της Αργυρούπολης. Ορισμένα μοντέλα της εταιρίας τα οποία παρατηρούνται συχνά στις ελληνικές ασφάλτους, είναι τα Alfa Romeo 147, Alfa Romeo 156, Alfa Romeo 145, Alfa Romeo Mito, Alfa Romeo Julieta κλπ.