| Επίλεξε Κατασκευαστή

Φανοποιια
Εξατμιση
Υγραεριο
Συνολική βαθμολογία πελατών

1883

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

4.741301979166666

ΓΑΛΑΤΣΙ

Ο δήμος του Γαλατσίου θεωρείται από τους πιο πυκνοκατοικημένους της Αττικής, παρέχοντας μόνιμη κατοικία σε πάνω από 59.345 ανθρώπους. Η ονομασία του λέγεται πως προήλθε από τον άνθρωπο στον οποίον κάποτε άνηκε ολόκληρη η περιοχή. Πιο συγκεκριμένα, ο Συμεών Γαλάκης, στο παρελθόν είχε αγοράσει μεγάλο μερίδιο γης, στο συγκεκριμένο μέρος. Έτσι, η ζώνη ονομάστηκε η περιοχή του Γαλάκη. Καθώς περνούσαν τα χρόνια και εξ’ αιτίας της βαριάς προφοράς που είχαν τότε οι κάτοικοι στην ομιλία τους, το –κής, αλλοιώθηκε και μετατράπηκε σε –τσής. Κάπως έτσι λοιπόν, η περιοχή του Γαλάκη, έγινε περιοχή του Γαλάτση. Για μεγαλύτερη συντομία, η ονομασία του μέρους, έμεινε ως Γαλάτση, κάτι το οποίο άλλαξε και αυτό, καθώς το –η, αντικαταστήθηκε με –ι (Γαλάτσι), μετατρέποντας το σε ουδέτερο. Τη σημερινή εποχή, ο δήμος καταλαμβάνει 4 τ. χλμ. Γης και φθάνει μέχρι τις περιοχές, Αθήνα, Παλαιό Ψυχικό, Φιλοθέη και Νέα Ιωνία. Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως στην περιοχή του Γαλατσίου, υπάρχουν πολλές και διάφορες δενδρόφυτες εκτάσεις και πάρκα, κάτι το οποίο το καθιστά το μέρος εύκολα κατοικήσιμο και φιλικό προς το κοινό, τα ζώα και το περιβάλλον. Συγκεκριμένα παραδείγματα αποτελούν, το Αττικό Άλσος καθώς και το Άλσος Βεΐκου. Ακόμα, στην περιοχή υπάρχει το Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου που συχνά λειτουργεί ως πλατό για πολλά τηλεοπτικά shows, καθώς στο συγκεκριμένο κτήριο είχαν διεξαχθεί και αγωνίσματα κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Επίσης, οι κάτοικοι της περιοχής πραγματοποιούν τις καθημερινές τους μετακινήσεις μέσω των γραμμών των τρόλεϊ και των λεωφορείων. Τα συνεργεία, βουλκανιζατέρ και φανοποιεία που υπάρχουν στην περιοχή είναι πολλά και αντιμετωπίζουν καθημερινά από τα τυπικά μέχρι και τα πιο περίπλοκα θέματα που προκαλούνται στα αυτοκίνητα των πελατών. Μερικά από αυτά είναι η αλλαγή λαδιών, η αλλαγή σετ συμπλέκτη, η αλλαγή και η τοποθέτηση κεντρικού άξονα, ρουλεμάν, μπαταρίας, υγρού φρένων και πολλά ακόμα.

Η Ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία Alfa Romeo, δημιουργήθηκε τον Ιούνιο του 1910 στο Μιλάνο της Ιταλίας. Πέντε χρόνια ύστερα από την ίδρυση της, η επιχείρηση η οποία ήταν αρχικά γνωστή ως ALFA (Αnonima Lombarda Fabbrica Automobili), πέρασε στα χέρια του επιχειρηματία Nicola Romeo.

Το 1920, ήταν η χρονιά που διαμορφώθηκε η τελική επωνυμία της εταιρίας Alfa Romeo, καθώς καθιερώθηκε και το πασίγνωστο λογότυπο με το χαρακτηριστικό φίδι. Με slogan la meccanica delle emozioni” το οποίο σημαίνει “ο μηχανισμός των αισθημάτων”, η επιχείρηση από τότε αποτελεί κολοσσό στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η Alfa Romeo στην Ελλάδα εκπροσωπείται από την FCA HELLAS, η οποία βρίσκεται στην λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο ύψος της Αργυρούπολης. Ορισμένα μοντέλα της εταιρίας τα οποία παρατηρούνται συχνά στις ελληνικές ασφάλτους, είναι τα Alfa Romeo 147, Alfa Romeo 156, Alfa Romeo 145, Alfa Romeo Mito, Alfa Romeo Julieta κλπ.