| Επίλεξε Κατασκευαστή

Φανοποιια
Εξατμιση
Υγραεριο
Συνολική βαθμολογία πελατών

2058

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

4.731222357142857

ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Κατά την εφαρμογής του προγράμματος Καλλικράτης, το 2010 – 2011, προέκυψε ο κοινός δήμος ΕλληνικόΑργυρούπολη. Ο δήμος, βρίσκεται στον νότιο τομέα της Αττικής περιφέρειας, συμπεριλαμβάνοντας 15,7 τ. χλμ. γης. Πλέον, συνορεύει με τις περιοχές της Γλυφάδας, του Αλίμου, της Ηλιούπολης και του Υμηττού. Σχετικά με την ονομασία της περιοχής του Ελληνικού, λέγεται πως αρχικά ήταν γνωστή ως Χασάνι. Το μέρος είχε πάρει το συγκεκριμένο όνομα από μια γνωστή και πλούσια προσωπικότητα της εποχής, τον Χασάν, ο οποίος ήταν Τουρκο – Αλβανικής καταγωγής. Μετά από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο,  μετονομάστηκε σε  Λοιμικό, χάρη στο λοιμοκαθαρτήριο που υπήρχε εκεί. Αργότερα, το όνομα αλλοιώθηκε και πήρε την τελική του μορφή, με σκοπό να ακούγεται πιο ωραίο. Η περιοχή της Αργυρούπολης, κατά τα πρώτα χρόνια της ίδρυσης της, είχε κατά κύριο λόγο Ποντίους κατοίκους, οι οποίοι κατέφθασαν στην περιοχή μετά από τον τούρκικο διωγμό. Επιστρέφοντας στο σήμερα, η Αργυρούπολη αποτελεί την  έδρα του κοινού δήμου Ελληνικό – Αργυρούπολη. Ο αριθμός των μονίμων κατοίκων οι οποίοι μένουν εκεί, είναι πάνω από 51.330. Αυτοί αλλά και οι περαστικοί, πραγματοποιούν τις μεταφορές και μετακινήσεις τους μέσω των δημοσίων μέσων μαζικής μεταφοράς. Πιο συγκεκριμένα, η περιοχή εξυπηρετείται από πολυάριθμες γραμμές λεωφορείων, αλλά και από τις στάσεις Αργυρούπολη και Ελληνικό της κόκκινης γραμμής του μετρό. Στην περιοχή υπάρχουν αρκετά συνεργεία αυτοκινήτων που αντιμετωπίζουν καθημερινά οχήματα προς επισκευή και επιδιόρθωση. Κλασικές εργασίες που πραγματοποιούνται συστηματικά, είναι η αλλαγή λαδιών κινητήρα, αλλαγή σετ συμπλέκτη, καδένας ή ιμάντα χρονισμού, η τοποθέτηση και επισκευή κεντρικού άξονα, τα τακάκια και οι δίσκοι εμπρός και πίσω και πολλές ακόμα.

Η Ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία Alfa Romeo, δημιουργήθηκε τον Ιούνιο του 1910 στο Μιλάνο της Ιταλίας. Πέντε χρόνια ύστερα από την ίδρυση της, η επιχείρηση η οποία ήταν αρχικά γνωστή ως ALFA (Αnonima Lombarda Fabbrica Automobili), πέρασε στα χέρια του επιχειρηματία Nicola Romeo.

Το 1920, ήταν η χρονιά που διαμορφώθηκε η τελική επωνυμία της εταιρίας Alfa Romeo, καθώς καθιερώθηκε και το πασίγνωστο λογότυπο με το χαρακτηριστικό φίδι. Με slogan la meccanica delle emozioni” το οποίο σημαίνει “ο μηχανισμός των αισθημάτων”, η επιχείρηση από τότε αποτελεί κολοσσό στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η Alfa Romeo στην Ελλάδα εκπροσωπείται από την FCA HELLAS, η οποία βρίσκεται στην λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο ύψος της Αργυρούπολης. Ορισμένα μοντέλα της εταιρίας τα οποία παρατηρούνται συχνά στις ελληνικές ασφάλτους, είναι τα Alfa Romeo 147, Alfa Romeo 156, Alfa Romeo 145, Alfa Romeo Mito, Alfa Romeo Julieta κλπ.