| Επίλεξε Κατασκευαστή

Φανοποιια
Εξατμιση
Υγραεριο
Συνολική βαθμολογία πελατών

1883

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

4.741301979166666

ΕΛΕΥΣΙΝΑ

Ο δήμος της Ελευσίνας κατατάσσεται στις πέντε ιερές πόλεις της αρχαίας Ελλάδας. Μαζί με εκείνη, στη λίστα βρίσκονται οι Δελφοί, η Ολυμπία, η Δήλος, όπως και η Αθήνα. Υπάρχουν διάφορες θεωρίες σχετικά με την προέλευση της ονομασίας της περιοχής. Αρχικά, κατά τα αρχαιοελληνικά χρόνια, λέγεται πως ο τόπος δεν είχε τη σημερινή του ονομασία. Υποστηρίζεται πως ονομάστηκε από την Ιέρεια της Θεάς Δήμητρας, Σαισαρία, κόρη του βασιλιά Κελεού. Εκείνος βασίλευε εκείνη την περίοδο και επέλεξε να δώσει στην περιοχή το όνομά της. Ο ίδιος, μετά από κάποια χρόνια, προς τιμήν του πατέρα του, του Ήρωα Ελευσίνα, αποφάσισε να μετονομάσει την περιοχή σε Ελευσίνα. Επίσης, μία δεύτερη θεωρία, λέει πως η αρχαία ονομασία του μέρους, ήταν Ελευσίς και προήλθε από την σημασία  του ρήματος ελεύθω, το οποίο στα νέα ελληνικά μεταφράζεται ως έρχομαι. Έτσι λοιπόν, πολλοί πιστεύουν πως η περιοχή ονομάστηκε Ελευσίνα, καθώς η ίδια ήταν ο χώρος άφιξης της Θεάς Δήμητρας, που κατέφθανε κάθε χρόνο, με σκοπό να φέρει την Άνοιξη. Επιστρέφοντας στο σήμερα, η περιοχή της Ελευσίνας, συνορεύει με τις περιοχές Μάνδρα, Λουτρόπυργος, Ασπρόπυργος και Νέα Πέραμος. Στην έκταση της μετράει πλέον 20 τ. χλμ. γης, καθώς και πάνω από 29.910 μόνιμους κατοίκους. Ο χαρακτήρας και η εμφάνιση της, είναι σχεδόν αποκλειστικά βιομηχανικός, από τη στιγμή που εκεί υπάρχουν διυλιστήρια (ΕΛΠΕ), βιομηχανικά εργοστάσια και τέτοιου είδους επιχειρήσεις. Επιπλέον, στον δήμο υπάρχει το στρατιωτικό αεροδρόμιο, καθώς και το εμπορικό λιμάνι. Πέραν από αυτά, εκεί στεγάζεται και μία ομάδα διαφορετικών μεταξύ τους μουσείων, γεγονός που κινεί το ενδιαφέρον σχετικά με τα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας. Η βασική οδική αρτηρία που περνάει από την περιοχή, είναι η Εθνική Οδός. Εκεί κοντά, υπάρχουν αρκετά συνεργεία αυτοκίνητων. Όμως, το κοντινότερο μέρος με πολλές περισσότερες και διαφορετικές επιλογές συνεργείων, είναι το Αιγάλεω. Εκεί, οι μηχανικοί επιδιορθώνουν και επισκευάζουν καθημερινά χαλασμένα τακάκια, φίλτρα καμπίνας, αέρα και λαδιών, αμορτισέρ, μίζες, καθαριστήρες παρμπρίζ, σετ συμπλέκτη, μπουζί και αναρτήσεις, όπως και πολλά ακόμα.

Η γαλλικής προέλευσης επιχείρηση Citroen, δημιουργήθηκε το 1919 από τον ιδρυτή της τον Andre Citroen. Αρχικά μεγαλούργησε στην μαζική παραγωγή επιβατικών αυτοκινήτων και ήταν η πρώτη στην Ευρώπη που επιχείρησε τέτοιου  βεληνεκούς παραγωγές.

Κατά το 1934, με την παρουσίαση του μοντέλου Traction Avant, η εταιρία χαρακτηρίστηκε από καινοτομία καθώς απέκτησε κύρος και φήμη, πέρα από τα σύνορα της χώρας. Ξεκίνησε την πορεία της με σλόγκαν το Creative Technologie”, και έμβλημα το διπλό λατινικό λάμδα (double chevron), πορεύτηκε ως έκτοτε. Το έτος 1976, ήταν η χρονιά που δημιουργήθηκε ο όμιλος PSA, μία κοινή ομπρέλα για τις οικογένειες Citroen και Peugeot. Σημείο σταθμός στην πορεία της επιχείρησης, αποτέλεσε η χρονολογία ίδρυσης της κατηγορίας DS, η οποία αποτελεί τις πολυτελείς εκδόσεις των μοντέλων της μάρκας και λειτουργεί ως σήμερα και ως αυτόνομη επωνυμία.

Η εταιρία, δραστηριοποιείται στην εγχώρια αγορά αυτοκινήτου μέσω του ομίλου Citroen Hellas, από το 1965, κάτω από την διεύθυνση της οικογένειας Συγγελίδη και εδρεύει στην Λεωφόρο Κηφισίας, στο Χαλάνδρι. Ορισμένα από τα πιο χαρακτηριστικά μοντέλα του σήμερα είναι τα Citroen C1, Citroen C3, Citroen C4, Citroen C5, Citroen C3 Picasso, Citroen C4 Picasso, Citroen C4 Sedan, Citroen Xara κλπ.