| Επίλεξε Κατασκευαστή

Φανοποιια
Εξατμιση
Υγραεριο
Συνολική βαθμολογία πελατών

1858

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

4.739194842105262

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Ο δήμος του Αγίου Δημητρίου, ή αλλιώς το Μπραχάμι, βρίσκεται στο νότιο κομμάτι της Αθήνας. Υπάρχουν διάφορες φήμες για την προέλευση της ονομασίας του, όλες όμως φαίνεται να δημιουργήθηκαν κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας.

Εκείνα τα χρόνια, η περιοχή άνηκε σε έναν πασά, εν ονόματι Μπραχάμ Πασά. Όπως είναι φανερό, από εκείνον πήρε και την ονομασία του το μέρος. Πριν το 1925, η περιοχή ήταν μέρος του δήμου Αθηνών.

Κατά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, δημιουργήθηκε κοινότητα με την ονομασία Άγιος Δημήτριος, η οποία λειτουργούσε κάτω από αυτόνομη διοίκηση. Στην κοινότητα αυτή, εμπεριέχονταν και οι περιοχές της Δάφνης – τότε Αγία Βαρβάρα, του Κατσιποδίου, της Πικροδάφνης και του Αγίου Κοσμά.

Η ίδρυση του δήμου του Αγίου Δημητρίου, πραγματοποιήθηκε το 1963, ύστερα από την έγκριση του τότε Υπουργείου Εσωτερικών. Επιστρέφοντας στο σήμερα, η περιοχή και οι κάτοικοι της, εξυπηρετούνται από τον σταθμό του μετρό στον Αγίο Δημήτριο. Ο δήμος συνορεύει με τις περιοχές της Ηλιούπολης, της Νέας Σμύρνης, της Δάφνης, του Αλίμου και του Παλαιού Φαλήρου.

Επιπλέον, στην περιοχή παρατηρούνται διάφοροι σύλλογοι αθλητικού, πολιτιστικού, εθνικοτοπικού , εξωραϊστικού, αλλά και επαγγελματοβιοτεχνικού χαρακτήρα, στους οποίους μπορεί να ενταχθεί ο οποιοσδήποτε κάτοικος επιθυμεί.

Ακόμα, υπάρχουν πολλά δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ένα ΙΕΚ τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως και μια Σχολή Επαγγελματικής κατάρτισης για ΑμεΑ. Στους κεντρικότερους δρόμους του δήμου, δηλαδή στην Αγίου Δημητρίου, την Παπάγου, τη Σουλίου κ.α., παρατηρείται έντονη επιχειρηματική δράση σε γενικότερο πλαίσιο, καθώς οι επιχειρήσεις είναι διαφόρων ειδών.

Ακόμα, πέρα από τα καταστήματα ένδυσης και τους  χώρους εστίασης, ο Άγιος Δημήτριος περιλαμβάνει πολλά συνεργεία αυτοκινήτων, γενικά και εξειδικευμένα, τα οποία λειτουργούν καθημερινά. Πιο συγκεκριμένα, ένα αυτοκίνητο θα μπορούσε να έχει ανάγκη από μία απλή συντήρηση (service), από λιπαντικό, εξωτερικούς και εσωτερικούς ιμάντες, λάστιχα, δίσκο πλατό, ψυγείο αυτοκινήτου, καθώς και από πολλά άλλα. Παρόλα αυτά, όπως προαναφέρθηκε, η περιοχή εξυπηρετείται από όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, λεωφορεία, τρόλεϊ, αλλά και μετρό.

 

Η επιχείρηση SUBARU, είναι μία εταιρία ιαπωνικής προέλευσης, με ενεργό δράση στον κλάδο της αυτοκίνησης. Ο ιδρυτής της βιομηχανίας ονομάζεται Kenji Kita, καθώς η ίδια έχει πατρίδα την πρωτεύουσα της χώρας, το Τόκιο.

Η δημιουργία της εταιρίας προέκυψε ύστερα από την συγχώνευση έξι άλλων επιχειρήσεων, το έτος 1955, γεγονός που είχε άρρηκτη σχέση με την προέλευση της επωνυμίας της. Ενώ στα ελληνικά μπορεί η ονομασία SUBARU, να μην θυμίζει το οτιδήποτε, η σημασία της στα ιαπωνικά είναι κάτι το οποίο αξίζει να αναφερθεί.

Μεταφράζεται ως το αστρικό συνονθύλευμα των Πλειάδων, έξι από τις οποίες είναι ορατές στον κόσμο με γυμνό μάτι, όσες δηλαδή και οι επιχειρήσεις που συγχωνεύτηκαν. Τα αυτοκίνητα του brand, είναι ευρέως γνωστά για την προσθήκη ενός κινητήρα εν ονόματι boxer, σε συνδυασμό με την λειτουργία της μόνιμης τετρακίνησης.

Τα προϊόντα της εταιρίας, είναι πλέον σε θέση να προσφέρουν στο κοινό υψηλές αποδόσεις ταχύτητας, σε σχετικά προσιτές τιμές. Στην εγχώρια αγορά αυτοκινήτου, η αυτοκινητοβιομηχανία SUBARU, έχει ορίσει αντιπροσώπους στα κυριότερα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδας, όπως στη Στερεά , τη Μακεδονία, την Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία και την Κρήτη. Ορισμένοι πιο γνωστοί  εκπροσώποι είναι οι ΠΛΕΙΑΔΕΣ MOTORS A.E., οι OK PERFORMANCE | ΔΕΥΤΕΡΑΙΟΣ Κ. – ΓΚΙΖΑΝΗ Β. Ο.Ε., ΜΑΣΤΡΟΚΟΛΙΑΣ Ε.Π.Ε. και Π. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Μ.Ε.Π.Ε. Στους ελληνικούς δρόμους και στην αγορά αυτοκίνησης, τα δύο πιο επιτυχημένα μοντέλα της μάρκας είναι τόσο το Subaru Forester, όσο και το Subaru Impresa.